TowWhee Vlečna vrv

kajn

Guru
5. okt 2007
2.932
1.783
113
Iskajoč brata
Zdravo družba, ima mogoče kdo tole v uporabi?

Kako se obnese? Trenutno imam 3 letnika, ki je čisto navdušen nad kolesom, pa bi ga na morju vzel s sabo, da bi lahko šli družinsko na mini potepe....
Trenutno je še na 12 colskem kolesu, vendar bo kmalu menjal na 16 col...

Sulc

Majstr
22. avg 2007
1.003
206
63
Nam se je obnesel trailgator ali nekaj podobnega, ker sem potem tudi vedel, da otrok ob opazovanju zanimivosti ne bo zavil na sredo ceste.

• Všeč mi je
Reactions: Pepe

sousis

Guru
16. nov 2019
1.657
1.109
113
Če ga imaš na elastiki, bo mali povsod okoli vključno s cesto (npr), jarkom, mimoidočimi... Sicer pa ti veš kje se boš vozil in koliko je potenciala za težave. Jaz 3-letnika na kolesu ne bi pustila izven peš cone.

• Všeč mi je
Reactions: KStoner

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.724
5.345
113
Tudi jaz sem prepričan, da triletnika daš na fiksni drog, če gre za cesto.
Slab mesec nazaj se je štiriletnik znancem odpeljal izpod nadzora in s stranske na glavno cesto bočno v avto. Mala praska na avtu, malemu nič. Sreča, ki je mogoče naslednjič ne bo.

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.156
202
63
triletnika jaz sploh ne bi (ga nisem) vozil po cestah.... najprej naj se nauči dobro vozit.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.724
5.345
113
Če se odpoveš vsaki cesti, potem imaš v večini krajev samo nekaj 100 varnih metrov na razpolago. Skoraj ne moreš narediti enega km na kolesu, ker bo nekje v infrastrukturi nekaj zmanjkalo in bo treba ob cesti ali čez cesto ali pa bo kolesarska zarisana ob nekem zoženju kot polmetrski trakec ob najbolj prometni cesti.
Malo sem že pozabil, kdaj sem svoje spustil z dvorišča. Ampak verjetno pri 4 ali 5-ih letih sem jih že. Problem otroka do 10 let je, da mu nekaj hitro preusmeri pozornost in bo naredil tisto, kar si se zmenil, da nikakor ne sme.

gregster

Zelenc'
24. avg 2024
23
19
3
Kar se tice Toweeya .... vse OK nic ne cuka, vse gre na mehko, nujno moras dodat gurtno katero potem ovijes okoli fajfe in rocken pa jo drzi in ce gre kaj narobe samo umakne roko in vrvi ni vec

Mi2 sva vozila vec ali manj mtb in je fajn ker lahko, takrat ko je treba, malo bolj pobrca in spelej zavoj okolo drevesa potem pa spet z vrvjo naprej

Kar se tuce 3 letnika na tej vrvi in pa ob cesti ..... jaz se ne bi, bo trailgator res boljsa izbira

Zanka za hitri izpust tole je kar obvezni dodatek

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.658
1.213
113
Jaz imam točno takšno vlečno vrv. Kupljena tudi v EV. Preverjeno že 3x v klanec in iz klanca navzdol(Nace). To je vse kar potrebuješ. Zgornji so samo dražji, učinek isti. Jaz sem malega pri petih začel tako v klanec vlečt. Do 4. leta je šla njegova rit še v stolček (weeride).

Za navzgor ga zavežeš za sredino balance, sebi pa za štango od zica. Jaz moj zic iztaknem, nataknem elastiko, in zic nazaj. Tako ne rabiš nobenih dodatnih nastavkov. Speljevanja se naučita, tudi štart v klanec gor ni problematičen. Je pa res, da tu vozim v supergah, ne kak "SPD".

Za spust pa ga jaz spustim pred seboj, se pravi špaga pri meni na balanci, pri njemu na zicu. In tako jaz kontroliram hitrost. Sva pa zadnjič šla lepo odpeta celo pot navzdol, jaz spredaj, da je vedel kakšna je prava hitrost (tam 18 - 20 km/h). Mali lepo uboga, samo da gre lahko zraven :zmaga: