Tovornjakar...

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org

uf-1.gif

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
zakaj pa misliš da vse firme najemajo tujce da vozijo kamione?
zato ker jih ne rabijo veliko plačati, za ta denar pa tudi ne dobiš normalnih voznikov.

tako kot je en govoril da taksist rabi samo osn. šolo in da ga temu primerno tudi plača
cheer.gif

grem jaz za taxista pa posnamem podoben video, pa ga dam na youtube
aplauz.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Citat:
Uporabnik V_power pravi:
zakaj pa misliš da vse firme najemajo tujce da vozijo kamione?
zato ker jih ne rabijo veliko plačati, za ta denar pa tudi ne dobiš normalnih voznikov.

tako kot je en govoril da taksist rabi samo osn. šolo in da ga temu primerno tudi plača
cheer.gif

grem jaz za taxista pa posnamem podoben video, pa ga dam na youtube
aplauz.gif

Verjetno si mislil name. Nikjer nisem napisal da taksist potrebuje osnovno šolo in da ga temu primerno plačam. Napisal sem da ga plačam predvsem po prometu in da je običajno plača ob povprečnem prometu med 700 in 900 neto. Nato je nekdo rekel da je takšna plača za ljubljano mahna. Na to sem repliciral s podatkom da taksist dejansko ne potrebuje nobenih formalnih znanj razen osnovne šole in njegovo delovno mesto primerjal z delovnim mestom blagajničarke v mercatorju. O tem zadnjem se seveda lahko debatira v smislu odgovornosti in podobno. Ampak najlažje je otresati in biti pameten. Ob cenah ki trenutno vladajo na trgu, se pač delovno silo plačuje kot se jo. Če bi taksista želel plačati (legalno z vsemi davki in prispevki) 1300 neto, bi se ti vozil 2,5x drazje.

Sicer pa dovolj offtopica. Temu je za vzet izpit pa kazensko napisat zaradi povzrocitve splosne nevarnosti.

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
dosti firm plačuje minimalno ostalo pa da na roke.

če pa ti ponudiš v oglasu majhno plačo potem se pa ne čudi, da ti takšni pridejo na razgovor, kot je ta tovornjakar.
niso delavci krivi da je vse v sloveniji preveč močno obdavčeno.

saj vem kaj pričakujejo šefi od delavca.
delati čim več nadur, znati vsaj 3 jezike, obvladati računalniške programe, 10let+ delavnih izkušenj, znanje programiranja, izpit A,B,C,E kategorij, da se samoizobražuje,...
plača je minimalna+ 20-50€ stimulacije
shocked-1.gif

na koncu ti pa še vzame stimulacijo, ker je na TV slišal da je kriza
aplauz.gif

in koliko časa že iščeš voznika taxija?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Citat:
Uporabnik V_power pravi:
dosti firm plačuje minimalno ostalo pa da na roke.
Sam nisem med njimi. Drugače bi bil osebni dohodek delavca višji (pa tudi moj dobicek ker bi goljufal drzavo glede tega koliko je narejenega prometa. Tega ne počnem in ne bom počel. Kdor išče tak job naj ga išče drugje.
Citat:

če pa ti ponudiš v oglasu majhno plačo potem se pa ne čudi, da ti takšni pridejo na razgovor, kot je ta tovornjakar.
Se ne čudim ker k meni nikoli ni prišel nihče takšen. O tem kaj je velika in kaj majhna plača lahko debatirava v nedogled. Osebno menim da 800 eur za tako službo ni tako slabo. Govoriva o delu ki obsega toliko ur kot je delovnih dni v mesecu x 8. Torej normalen delovnik.
Citat:

niso delavci krivi da je vse v sloveniji preveč močno obdavčeno.
Niso. Vendar ni naloga delodajalca da zato nase prevzema finančno breme prevelike obdavčitve. Tako kot delavec sem obdavčen tudi jaz. Pravila igre so za oba enaka. Ne vem zakaj bi položaj delavca s stališča obdavčitve prikazovali slabše kot položaj delodajalca. Kot napisano - sta na istem.
Citat:

saj vem kaj pričakujejo šefi od delavca.
Ne vem kaj pricakujejo tvoji sefi od tebe, kaj pricakujem jaz sem precej jasno napisal v oglasu za zaposlitev.
Citat:

delati čim več nadur, znati vsaj 3 jezike, obvladati računalniške programe, 10let+ delavnih izkušenj, znanje programiranja, izpit A,B,C,E kategorij, da se samoizobražuje,...
Pises neumnosti, znanje programiranja sepricakuje od programerja, izpit C+E od voznika sleparja. Tezko programiras brez znanja programiranja ane? V glavnem pises tja v en dan.
Citat:

plača je minimalna+ 20-50€ stimulacije
shocked-1.gif
Plača je minimalna s 150% mozno stimulacijo ki je odvisna od prometa. Ce bibiloprometa se vec se pac k pogodbi doda aneks ki omogoca vecjo stimulacijo. S tem se voznika taksi vozila motivira da dejansko dela. Obstajajo tudi lenuhi ki 8 ur prespijo na kakem parkiriscu.
Citat:

na koncu ti pa še vzame stimulacijo, ker je na TV slišal da je kriza
aplauz.gif
Ce bi tako delal bi bil hitro brez zaposlenih.
Citat:

in koliko časa že iščeš voznika taxija?
Stalno. Vmes (od oddaje oglasa tu gori) sem 3 zaposlil, enega ze odpustil, dvema pa povedal kako samostojno zaceti (pridobitev licence in nato vozit) ker sta zelela to delo opravljati ob svoji redni zaposlitvi (kar pa ne gre razen ce delas kot popoldanski s.p. - v tem primeru pa rabis lastno licenco).

Ce te pa se kaj muci oz. zanima pa z besedo na dan. Ampak ne v stilu "sej vem" ker je neresno.

lp