Touch screen

Leska

Pripravnik
8. sep 2007
268
0
16
Iščem zamenjavo za klasično tablo v veliki predavalnci, saj so zadnje klopi tako oddaljene, da se na običajno zeleno (pisanje s kredo) in belo (pisanje s flomastri) ne vidi. Ogledoval sem si že interaktivne table, ki pa v tej predavalnici ne pridejo v poštev, ker je platno več kot 5 m nad tlemi in mora biti zelo veliko (table imajo cca. 2m).
Ogledoval sem si Activepanel, moti pa, da je zadeva draga (>1.500 evrov) in je zaslon samo 15" (domnevam 800x600), za uporabo pa nujno potrebuje pero. Prednost je sicer, da zraven dobiš nek softver, ki omogoča pripravo predstavitev, ki so menda boljše npr. od Powerpointa (npr. med samo predstavitvijo je možno uporabljati risarska orodja in premikati predmete, imaš pa tudi možnost risati preko poljubnega okna, npr. brskalnika), zanimiva pa bila morda tudi tablica (Activslate), ki jo lahko daš med publiko, ki lahko iz klopi "riše po tabli".

Zanima me torej:
  • ali kdo ve za kakšen drug podoben, a bolj "konkurenčen" izdelek (večji zaslon, nižja cena, ...)?
  • če ima kdo kaj izkušen s podobnimi izdelki in touch screeni (ti so bistveno cenejši: 19" pod 1000€) kot nadomestilu za klasično tablo.

Leska

Pripravnik
8. sep 2007
268
0
16
PS: Touch screeni, ki sem jih uspel najti pri nas (LG, Elo) izgleda, da se dotikajo s prsti, ne s peresom, kar zame verjetno ni uporabno, saj ni možno dovolj natančno risati oz. uporabiti za prostoročno pisavo. Sedaj razmišljam tudi o grafični tablici - a jo je že kdo uporabljal v ta namen (kot "tablo" med predavanji)?