No, takole. Za tiste, ki jih tole zanima, povem iz prve roke:
sistem imam montiran od petka. Torej, od takrat spremljam > 50 kanalov. Se pravi, za začetek so mi vklopili MAX 2, kasneje se bom odločil za Total 1 paket. Je povsem dovolj. V Total 2 paketu je namreč vključenih še nekaj srbskih programov, potem pa je še opcija XXX (3 kanali, tudi ne mislim vzet) in HBO. Pri slednjem sem malce premišljeval, pa ga glede na ceno (8 EUR/mesec) tudi ne bom vzel. Se mi nekako ne dopade.
SLO 1, SLO 2 in MediaM (Loka) TV še naprej sprejemam preko klasične antene, medtem ko mi ostali šibajo prek satelita.
Programi: klasika, kot npr. Discovery, National geographic, Animal planet, Eurosport. Potem še nekaj dodatnih športnih programov (SOS, Sport kanal), precej srbskih kanalov, navdušujejo me FOX Crime, Viasat History in Viasat Explorer. Za ljubitelje avtomobilizma je na voljo program MOTOR, kjer 24/7 vrtijo vse, kar je v zvezi z avtomobilskimi dirkami (drag, nazcar ...). Nato je tu še TRAVEL program, za ljubitelje turizma. TV 1000 čez cel dan vrti filme (niti ne tako slabe, zadnjič je bil na sporedu Thing Wesa Crawna). Pa še kaj se najde. Aja, MTV Adria.
Paket Total 1 vsebuje okrog 25 programov za mesečno plačilo 15,9 EUR. Ker nimamo možnosti kabelske TV, pa tudi sicer so na nas kar malce pozabili, čeprav imamo do določene točke v kraju že potegnjeno optiko (ampak žal ne razvejane), se mi izbira ne zdi slaba. Na trenutke se sicer opazi, da je slika na določenih programih slabša (verjetno to velja tudi za ostale satelite?), drugače je pa več ali manj vse OK. Zaenkrat !
Podnapisi so več ali manj povsod, s tem, da prevladujejo srbohrvaški (logično, saj je Total TV srbska firma). Sicer obljubljajo več slovenskih podnapisov, ampak mene ne moti, ker sem še iz obdobja YU (znam brat tudi cirilico
)
Satelit je usmerjen na 16 st. južno.
Noker