Total Tv

BlackHole

Pripravnik
23. avg 2007
764
0
16
Citat:
Uporabnik MUC pravi:

Če želiš spremljati TV SLO in POP TV potem že v osnovi potrebuješ 2 LNB-ja.

Če hočeš to gledati na 2 televizijah, potem pa rabiš 2 LNBja, kjer ima vsak po 2 izhoda.

Je to pravilno?

Točno tak. Tv SLO 1 in 2 sta na Hotbirdu. Sicer sta delno kodirana, ampak večino programa se da spremljat, včasih kak športni prenos skrijejo. Zato rabiš en LNB za Hotbird, drugega pa za Total Tv, ki je na Eutelsat satelitu. Dva izhoda pa rabiš, če želiš imeti oboje na obeh Tv-jih.

Ampak HRT1 in 2 pa nisem našel na Hotbirdu, ko sem skeniral programe, razen radijskih. A so res gor, tako kot piše na tej zadnji povezavi, ki jo je nekdo dal?

Nazadnje urejeno:

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
No, takole. Za tiste, ki jih tole zanima, povem iz prve roke:

sistem imam montiran od petka. Torej, od takrat spremljam > 50 kanalov. Se pravi, za začetek so mi vklopili MAX 2, kasneje se bom odločil za Total 1 paket. Je povsem dovolj. V Total 2 paketu je namreč vključenih še nekaj srbskih programov, potem pa je še opcija XXX (3 kanali, tudi ne mislim vzet) in HBO. Pri slednjem sem malce premišljeval, pa ga glede na ceno (8 EUR/mesec) tudi ne bom vzel. Se mi nekako ne dopade.
SLO 1, SLO 2 in MediaM (Loka) TV še naprej sprejemam preko klasične antene, medtem ko mi ostali šibajo prek satelita.
Programi: klasika, kot npr. Discovery, National geographic, Animal planet, Eurosport. Potem še nekaj dodatnih športnih programov (SOS, Sport kanal), precej srbskih kanalov, navdušujejo me FOX Crime, Viasat History in Viasat Explorer. Za ljubitelje avtomobilizma je na voljo program MOTOR, kjer 24/7 vrtijo vse, kar je v zvezi z avtomobilskimi dirkami (drag, nazcar ...). Nato je tu še TRAVEL program, za ljubitelje turizma. TV 1000 čez cel dan vrti filme (niti ne tako slabe, zadnjič je bil na sporedu Thing Wesa Crawna). Pa še kaj se najde. Aja, MTV Adria.
wink-1.gif

Paket Total 1 vsebuje okrog 25 programov za mesečno plačilo 15,9 EUR. Ker nimamo možnosti kabelske TV, pa tudi sicer so na nas kar malce pozabili, čeprav imamo do določene točke v kraju že potegnjeno optiko (ampak žal ne razvejane), se mi izbira ne zdi slaba. Na trenutke se sicer opazi, da je slika na določenih programih slabša (verjetno to velja tudi za ostale satelite?), drugače je pa več ali manj vse OK. Zaenkrat !
10.gif

Podnapisi so več ali manj povsod, s tem, da prevladujejo srbohrvaški (logično, saj je Total TV srbska firma). Sicer obljubljajo več slovenskih podnapisov, ampak mene ne moti, ker sem še iz obdobja YU (znam brat tudi cirilico
shocked-1.gif
)

Satelit je usmerjen na 16 st. južno.

Noker

alcyx

Fizikalc
19. jul 2007
2.091
0
36
Bizeljsko
Tudi jst sem lastnik Total tv od petka. Torej od včeraj. Opazil sem da Šport Klub SLO vrti samo Bundesligo... Ko sem gledal na spletni strani od Športkluba je čisto drugačen spored. Torej sta to 2 različna programa?

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
SLO1 in SLO2 imaš isto v paketu TOTAL in ni potrebe po klasični anteni,ker 99% časa deluje brez enkripcije. Jaz imam Total TV cca 3 mesece in sem zadovoljen.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.472
5.001
113
Jaz imam nekaj tednov Total TV in monter ni uspel zrihtati sprejema Hotbirda, tako da SLO1 in SLO2 ne dobim.
Moram priznati, da imam s tem veliko smolo. Ko je zmontiral je najprej nekaj jamral, meril in si momljal, da je dovolj signala, ampak škatla s tem ni bila zadovoljna. Potem je spet šel ven in voila, signala je bilo dovolj za W2 Eutelsat, kjer je TotalTV. In obljubil, da pride naslednji teden, da zrihta še Hotbird. Je pa malce popihalo vmes in čez dva dni je stvar nehala delati. Tako, da je moral priti prej. Potem je menjal roko na kateri je krožnik in Total TV dela, medtem ko Hotbird še zmeraj ne. Klical sem na firmo, ki je montirala in na dolgo in na široko mi je en gospod razlagal, da ta krožnik pač ni neka roba itd... Jaz pa njemu samo to, da v kar ne verjamem, pač ne prodajam, tudi kot podizvajalec ne.
Še dobro, da gre za televijzijo, ki ni neka pomembna stvar. Zanima me, če še komu niso uspeli urediti sprejema dveh satelitov z njihovo opremo. Glede na to, kako je klikal z daljincem se mi pa tudi zdi možno, da bi gospod pred montažo moral prebrati kaka navodila. Lahko jih tudi jaz, ampak s tem še bomo malo počakali.

BlackHole

Pripravnik
23. avg 2007
764
0
16
A imaš kakšno oviro pred krožnikom oziroma anteno? Jaz sem sicer krožnik in vse ostalo kupil ločeno od Total Tv opreme, tako da je kvaliteta spodobna in nimam težav.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.472
5.001
113
Ovir nimam. Pogled je čist. Vseeno pa satelita ne vidim s prostim očesom
grin1.gif

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Ovir nimam. Pogled je čist. Vseeno pa satelita ne vidim s prostim očesom
grin1.gif

Aha to bo problem, ker ga ne vidiš, jaz recimo ga in je slika enkratna
evil.gif

Jaz sem čisti amater na tem področju, pa mi je uspelo te stvari urediti sam. Najprej sem poskušal uloviti ASTRO.

Finta je v tem, da če ASTRO res lepo uloviš na pravi LNB, mora skoraj ulovit tudi W2 in HB na drugo dva. Je pa res, da sem imel na začetku težave, ker sem ulovil ASTRO in W2, HB pa ne.

In razlog?

ASTRO sem ulovil na srednji LNB namesto na levega. To sem ugotovil tako, da sem začel po vrsti z roko pokrivati LNBje in takrat je seveda zmanjkala slika. In ko sem to naredil na srednjem LNBju, je zmanjkalo ASTRE in vedel sem, da sem za par stopinj zamaknjen. Popravil lepo anteno za par stopinj, dobim ASTRO na levi LNB in evo dela tudi HB in W2.

Probaj, mogoče je to tudi pri tebi problem in javi, ker me res zanima.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.472
5.001
113
Citat:
Uporabnik C152SLO pravi:
ASTRO sem ulovil na srednji LNB namesto na levega. To sem ugotovil tako, da sem začel po vrsti z roko pokrivati LNBje in takrat je seveda zmanjkala slika. In ko sem to naredil na srednjem LNBju, je zmanjkalo ASTRE in vedel sem, da sem za par stopinj zamaknjen. Popravil lepo anteno za par stopinj, dobim ASTRO na levi LNB in evo dela tudi HB in W2.

Probaj, mogoče je to tudi pri tebi problem in javi, ker me res zanima.
Če ne bo druge, se bom moral res sam s tem ukvarjati. Ampak prej bodo še parkrat monterji prišli. Sklepam pa, da nimaš Total TV krožnika, ker ta bi naj imel samo dva LNB-ja. Vsaj tako sem razumel monterja in mislim, da sem tudi v navodilih videl enako.

BlackHole

Pripravnik
23. avg 2007
764
0
16
Pol sma imel pa neko podobno izkušnjo. Jaz sem tudi vse sam zmontiral in nastavil kote antene. Le sprejemnik so mi nastavili in se je izkazalo, da so mi kable napačno označili. Imam tudi 3 LNB-je in sem tudi na napačen LNB lovil Astro. Na koncu se je vse porihtalo.

hovi

Pripravnik
25. jul 2007
565
0
16
jaz imam total tv in sem pred kratkim kupil tudi nov lcd televizor, ki pa ne podpira mpeg4 standarda (kolikor vem, ga še noben na slo trgu ne), ki bo leta 2010 postal edini v sloveniji. zdaj me pa informativno zanima ali bo treba takrat kupiti še poseben dekoder za podporo mpeg4 ali bo ta sprejemnik od total tv dovolj. ker če bo treba kupiti še en dekoder sem se pošteno nategnil, da sem zdaj kupil lcd televizor brez mpeg4 podpore, ker imam že itak preveč krame in kablovja pod televizorjem (dvd player, video rekorder, total tv sprejemnik..) poleg tega pa bo spet še en strošek več.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
Te enkoderji k ponavad niso MPEG4 o katerih se tok govori so navadno za DVB-T (digitalna prizemna televizija, po domač digitalni signal za sobno anteno) in če hočš satelitsko (oziroma kero kol drugo obliko digitalne televizije) tko al tko rabš dodatn sprejemnik in če maš posebi sprejemnik potem gre naprej samo video na nek vhod v tv-ju, ki ga maš (HDMI, SCART, COMPONENT,...), ter nima veze kakšne ostale sprejemnike maš ti v TV, ker sam signal iz MPEG4 oz kšnga druzga kodeka odkodera že una škatla.

hgard

Guru
22. jul 2007
4.081
579
113
Če nameravaš sprejemati vse programe prek satelita, potem brez panike, ker bo za vse poskrbel dekoder od Total TV.

Če pa boš hotel spremljati kakšen digitalni program, ki ga ni na satelitu npr. TV Spodnji Duplek, potem boš moral kupiti še en dekoder.

BlackHole

Pripravnik
23. avg 2007
764
0
16
Kak si zdaj ti to predstavljaš? Naročil bi se na paket (v katerem so že vnaprej določeni programi), pa ne bi plačal naročnine in še samo 2 programa bi izbral ven. Ne se hecat. Saj A kanal in POP tv lahko drugače zastonj loviš z zemeljsko anteno, samo moraš bit na pravi lokaciji, da vidiš oddajnik.

Marburg

Fizikalc
18. avg 2007
978
63
28
Nimam moznosti zemeljskega sprejema. Posledicno ne vidim razloga, da se narocim na paket z 10-imi ali 100-imi prog., ce me (trenutno) zanimata samo POPing in A kanal.

LP