Toshiba DAISEKAI

majklnajt

Pripravnik
17. sep 2007
53
0
6
Živjo!

Če ima kdo slednjo klimo bi prosil za pomoč. Da se ubijem mi ne rata nastaviti timerja kot želim. Ne vem ali ne podpira ali samo ne znam. Rad bi, da mi se zjutraj preden vstanem sama prižge in ko segreje prostor sama ugasne (to še ni problem)...potem pa ko pridem iz službe, enaka procedura, torej da se mi preden pridem stanovanje že segreje in potem ob cca 22.30h sama ugasne (tega pa zaenkrat nisme pogruntal). Torej, za enkratni timer gre, če hočem prižigati in ugašati zjutraj in zvečer pa ne gre.

Pa še nekaj...če imam nastavljen timer se mi samodejno ugasne, če klimo sam prižgem ine timer. Je to OK? Malo čudno mi je vse skupaj.

Hvala.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
jah pri klimah znajo biti to rahle težave...ker so mišljene da delajo 24 h dnevno...torej timer niti ni potrebenoz. rečeno drugače običajno sr da nastavuti zgolj čez koliko ur se naj rprižge oz. čez koliko ur naj se ugasne.

Boljši modeli pa še ob kateri uri se lrižge in ugasne.

To kar pa ti iščeš pa je običjno treba dokupiti tedenski timer, kjer si rihtaš zadeve po dnevih...vsaj pri Mitsubishiju je tako....

majklnajt

Pripravnik
17. sep 2007
53
0
6
Ja, moja ima timer za vklop in izklop ter ene variacije n a to temo, vendar ničesar večstopenjskega. Kakšen timer pa je to? Kam ga priklopiš?

Mogoče veš od oka, kakšna je poraba štroma, če zadeva laufa recimo nekje na povprečju 24h na dan? Mogoče trapasto vprašanje, ampak samo toliko, da vem kakšen strošek predstavlja klima sedajle v tem času.

Hvala.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik majklnajt pravi:
Ja, moja ima timer za vklop in izklop ter ene variacije n a to temo, vendar ničesar večstopenjskega. Kakšen timer pa je to? Kam ga priklopiš?

Mogoče veš od oka, kakšna je poraba štroma, če zadeva laufa recimo nekje na povprečju 24h na dan? Mogoče trapasto vprašanje, ampak samo toliko, da vem kakšen strošek predstavlja klima sedajle v tem času.

Hvala.

kupi si stevec elektricne porabe. zadeva ni pretirano draga (cca 25eur) in imel bos podatke iz prve roke. javi rezultate na tablo ....

javi ceno za tedenski timer, ce se bos odlocil za nakup le tega....

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Kako pa zgleda ta števec dnevne porabe in kje se ga da nabavit? Bi tud jaz rad preveril porabo klime
nahrung002.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Kako zgleda/delujeta timer se mine sanja- vem le da obstoja.

Porava klime....če imaš ta švohno izvedenko (2,5 kW hlajenja, 3,2 kW gretja) lahko ob celodnevni uprabi računaš porabo nekje 0,3 do 0,4 kWh....torej nekje 3 do 4 cente na uro.

Seveda lahko narediš tako dati klima dela samopreko dneva (torej nekje od 5-ih zjutraj - kako uro predno vstaneš, pa do 22-ih )...vmesni del pač ne rabiš. ZA tako delovanje ti bo vgrajeni 'timer' povsem zadostoval. Le vsak dan ko jo izklopiš ga spet nastaviš (čas tako ali tako obdrži - torej praktično potebuješ zgolj vklop funkcije).

Jaz sem takole računal porabo...naša oljnapeč je zaneko konkretno delovanje (zjutrajob vklopu napolno) porabilanekje 2 litra kurilca na uro (Pač 35 kW peč...)...da je pogrela stanovanje je morala delati na polno vsaj pol dneva...in tako je bilo mesečna poraba oljanekje 200-300 litrov mesečno (povprečje).

ZDaj če vzameš da je liter kurilca 60 centov krat 200 litrov...dobiš ven 120 EUR...porava klime pa je urno nekje 4 cente....torej zadostuje ta znesek za delovanje 3.000 ur (Če dal v povprečju 15 ur dnevno)...je to za 150 dni (oz. 5 mesecev). TOrej za 2 štuka (dve klimi) delovanje za 2,5 mesecev.

..............zanimiva primerjava ...sicer o konkretnih številkah bi se dalo razpravljati (Ker lahko močno varirajo)...ampka na grobo jeporaba vsaj 3 x manjša.

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
mislim da se to da.vsaj kolikor sem bral navodila.včeraj so mi jo zmontirali.ko bom mel čas se bom poglobil pa ti povem

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik shift pravi:
mislim da se to da.vsaj kolikor sem bral navodila.včeraj so mi jo zmontirali.ko bom mel čas se bom poglobil pa ti povem

za katero klimo si se odlocil?

majklnajt

Pripravnik
17. sep 2007
53
0
6
Da se nekaj kombinirano nastavit, samo enostavno ne znam kakor sem opisal zgoraj, pa da se ubijem. Sem poskušal po navodilih pa ništa
rolleyes-1.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
a si original navodila pogledal v angleščini.ker tam je knjižica konkretno debelejša kot tiste 4 strani od vitanesta