Toshiba A200 - ptoblem

LooK

Pripravnik
5. okt 2007
45
0
6
Če mi bo znal kdo pomagati, mu bom res zelo hvaležen ker ne vem več kaj naj naredim.
Torej imam nekaj meseev star laptop Toshiba satellite A200, 1.83 core 2duo, 200 GB, 2 GB, ATI radeon 512MB z OS Visto home.
Vedno ko je prižgan, ko ga pustim v mirovanju (nič ne delam po njemu), mi zamrzne in lahko samo reštartam. To se zgodi po nekako 20-30 minutah. Če pa kaj delam njemu, igrce, po netu itd karkoli, se pa to nikoli ne zgodi, nikoli ne zmrzne. Pregledal sem ga z vsemi možnimi anti spywari in adwari, z antivirusom (dvema), z registry mechanici... Celo neke vista managerje in podobne sem poskusil...nič ne odpravi težave. Sem poskuil, da zaprem nekaj procesov- razne toolbare pa to,pa isto - vedno znova zmrzne!! Se pravi ne morem niti torrentov vlečt dol, če ne prčkam nekaj po njemu
smirk-1.gif
res annoying zadeva.
Ima kdo kakšno idejo? Upam samo, da ni kaj hardware zadeva, ker na servis se mi neda nosit.

Hvala za odgovore!

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.981
6.994
113
Zna bit hardware ja..

Si naredil recovery sistema in probal z "čisto visto" ?

LooK

Pripravnik
5. okt 2007
45
0
6
Kako misliš čisto? Ta ki jo imam, ni piratska
smile-1.gif
Samo čudno je, da bi bil hardware, potem bi tudi tako zmrzoval, ne samo ko je v mirovanju...
A recovery misliš, kot rollover nastavitev na določen datum? Aja pa tudi updati za visto so najnovejši...uglavnem res brez vsake ideje.
Edino še format diska in na novo eno drugo visto.
Samo bi res rad, da se po lažji poti zrihta, posebej ker me prav jezi, ni mi jsano kaj bi lahko bilo še sploh
confused-1.gif

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.775
170
63
neka fora je z standby oz. screensaverjem pomojem.
Daj v Power options izklopi screensaver in vse ostale zadeve - izklop monitorja, diskov etc. Potem pa eno po eno nazaj vklapljaj. Pa naštimaj si naj gre v drug režim že po par minutah, da ne boš pol ure čakal za vsako stvar.
Potem, ko lociraš težavo, pa veselo na gugl :p

lp

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.981
6.994
113
LooK, zraven prenosnika si dobil recovery DVD ne?

Če ne..imaš nekje v visti software, da si ga narediš.

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Daj nekaj delat na prenosniku, da se bo na zaslonu nekaj dogajalo. Potem počakaj, da ti zamrzne in poglej, če to še vedno dela. Da ugotoviš, ali res zmrzne, ali pa le vgasneta tipkovnica in miška.

LooK

Pripravnik
5. okt 2007
45
0
6
To sem že takoj poskusil, izklopil use in še vedno isto. Če je v standby zmrzne, v hibernate pa ne - se normalno nazaj zalaufa. Tudi screensaver izklopljen...

Se mi je tudi že zgodilo če je winamp laufu, je zmrznil, tako da ni miška in tipkovnica kot je en napisal.