Tornado, Moore, Oklahoma City

I

Izbrisan uporabnik #488

Mali šnavcer je legenda
smile-1.gif

(sicer temu so rep pa ušesa porezali, pri nas se to več ne počne)

Imamo doma.

I

Izbrisan uporabnik #488

Samo se ne zdi, kot da je malo "nastavljeno", ker nekega hudega navdušenja nisem zaznal pri gospe.

Drugače pa spet imajo zgodbe za kokice in brisače.

Narave ne bomo premagali, drugo pa je, kako se bomo prilagodili.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.774
548
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik skala pravi:
če bi imeli primerne hiše bi zdržale še večje hitrosti. teli američani me spominjajo na prvedva prašička.

Sej fora ni v lesu ali betonu ampak v tlačnih razlikah, ki so pri tornadu ogromne in ti ne pomaga nobena betonska hiša ker jo enostavno odpre kot je armirano betonsko šolo!
Brez skrbi, da bi delal betonske saj nimajo iz včeraj na danes tornade

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
Daj daj, armirana betonska bi samo streho ofnilo, hiša bi pa ostala...ali pa vsaj betonirana klet..Tako pa te planke raztrosi po celi pokrajini.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.774
548
113
42
povsod malo
Se posipam s pepelom hotel sem podbno napisat ja.

Če bi bila iz ceglov bi jo isto ofnalo sej so delali poskuse.

Saj j bilo v Italiji nedolgo nazaj tudi tornado pa je podrl par zidanih hiš

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
eh, imaš specialne betone, da bi tudi cegli ostali. sicer pa hiša nebi bila poceni ampak neka trdna stavba, ko bi tornado prešel bi jo deloma poškodoval, notranjost ostane trdna in varna brez škode. narejena je pa tako, da zunanje poškodbe prez problema popraviš. izziv za gradbince čez lužo.
sem zadnjič gledal, kako so gradili zapor, ki praktično onemogoča pobege. ni hudič, da ni eno varno hišo supaj spacali.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.774
548
113
42
povsod malo
Lej američani se vsakih nekaj let selijo kjer je služba tam so.
In je jasno, da si on ne bo delal hiše za 200k $ če si jo lahko za 20k $ + kletno zaklonišče če bo šel stran čez nekaj let.
Montažno leseno ti postavijo v parih dneh betonsko pa v parih mesecih.
Obe ti lahko podre

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
kot sem rekel, ne. gradnja je napredovala in gotovo bi se dalo poceni narediti kvlaitetno betonsko, ki je nebi podrlo. ali pa tega niso sposbni? imajo slabše gradbince od hilde?

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
LOL

Eni ste res
stupid-1.gif

Lej, če tornado 'zagrabi' en npr. schoolbus (ali pa pick-up, drevo... u name it), ga 'fura' naokoli v svojem vrtincu (z zavidljivo hitrostjo!) in ti ga 'dostavi' v hišo, ti ne pomaga noben beton, razen če imaš stene debele ?m+. Tenforest je tudi napisal, da se amiji pogosto selijo, posledično torej ne gradijo ne vem kakšnih monumentalnih hiš, kot tepci pri nas (ko pa bajto malce zaziblje potres ali pa se zgodi kak plaz zaradi deževja, pa itak vsaj 1 vogal ven pade ali pa se kuæa posede/nagne/razpoka). Sicer pa, kot sem zasledil iz ami medijev, je bilo v Mooru kar nekaj domov v bistvu avtoprikolic oz avtodomov, torej je po zraku letelo marsikaj.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
razumem, da ne boš razumel betona. si pač indoktriniran v superiornost kartona, kar je videti tudi iz jezika, ki ga uporabljaš...

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Provociraj kolikor češ, motiš se.

Zaradi takih kot si ti je šla večina gradbenih firm v večna lovišča in zaradi tega so tudi v firmi, kjer sem delal, odpuščali. Ker sem bi 'terenec' sem pač odletel, ker sem bil večinoma vezan na projekte SCT, CGP, Vegrad & shit... Sicer pa omenjaš nek karton. Vrži si to iz glave (tako in drugače).

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
ne vem zakaj bi zaradi mene kakšna gradbena firma propadla... v eni drugi temi smo ugotovili, da sem pohlepen, da bi nosil nesrečo nekim firmam, ne vem no to je pa nekaj čudnega...

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Poglej, spremljam Alter in opažam vzorce, po katerih delujejo nekateri forumaši.

Verjetno ne boš zameril, če za vas prilepim vašo himno?

Sicer pa, tema ni o meni, betonu, kartonu etc, tema je o tornadu, uničenju, izgubljenih življenjih... Malce spoštovanja nebi škodilo.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
nimam svoje himne in simboli mi ne pomenijo ničesar. mogoče pa ti opažaš vzorce kjer jih ni... nič kaj spodbudno ni tole tvoje opažanje vzorcev.
če je tema o nesmiselno izgubljenih življenih potem je to tudi tema zakaj nimajo zaklonišč. če imajo redno tornade zakaj se nanje ne pripravijo. če je pa darwin na delu potem pa izgubljeno življenje ni nesmiselno, ampak se ga moramo vesliti.