Tomtom one XL

patria

Zelenc'
12. sep 2008
2
0
1
Lep pozdrav
Sem nov na tem forumu. Imam napravo Tomtom one XL in me zanima kako se inštalirajo mape s pašnika na to napravo, ima pa gor tomtom7 verzijo programa. Prosim za nasvet lahko na PM. Prosim za pomoč.

MiKi5

gps navigator
20. sep 2007
652
0
16
Ljubljana
Kakega pašnika?
Greš na internet www.tomtom.com, povlečeš mastercard in posnameš mapo, ki deluje b.p. To je to.
Sicer pa če si ravno kupil TomToma imaš tako ali tako nekaj mesecev možnost brezplačne nadgradnje map.
Lp!

karasu

Zelenc'
10. jan 2009
2
0
1
pri garminu ni tega, kupiš napravo in dobiš posodabljanja brezplačno, pri tomtomu pa moraš vsako leto dat za karte skoraj toliko kot za celo napravo!
to je fuil velik minus za tomtoma

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik karasu pravi:
pri garminu ni tega, kupiš napravo in dobiš posodabljanja brezplačno, pri tomtomu pa moraš vsako leto dat za karte skoraj toliko kot za celo napravo!
to je fuil velik minus za tomtoma
hysterical-1.gif

TomTom ima MapShare. Garmin kot tak pa tudi ne pozna zastonj nadgradenj. Ne pametuj.
City Navigator se vsako leto plača posebej. Tako je bilo tudi proti verziji 2008 in sedaj na verzijo 2009.

Zastonj so nadgradnje map "lokalnih proizvajalcev", kot je recimo AdriaRoute, Hungary NaviGuide ipd. ampak to kaj preveč z garminom nima nobene druge veze, kot pa to, da pač te mape delajo na garminih. Garmin kot tak za te izdelke ne prevzema nobene odgovornosti. Poleg tega pa taki izdelki stanejo več, kot pa posodobitve TomToma.

Še kaj?

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Apachi preden nekaj trdiš skozi toliko solz smeha si mogoče preberi
Alter forum
Moj kolega ima eno dobro misel.. vsake toliko časa pravi komu "Pred zagonom jezika vklopi možgane".

Osebno poznam iz vodstva TomTom-a naslednje osebe:
- Karel Vuursteen - alfa in omega TomTom-a (beri direktor)
- Marina Wyatt (mislim, da sem dobro napisal) kot vodja finančnega in PR oddelka
- Ben Van Der Veer kot vodja prodaje.

Imaš dostop do ozadja TomTom-a in njihovih testnih proizvodov?
Pregled novosti, ki bodo predstavljene marca na CeBITu, itd.? Ne - nimaš jih. Toliko v informacijo - jaz imam vse papirje že doma, vključno s slikami in vsemi podatki.. samo še tipko "OBJAVI" moram pritisniti, pa je že v javnosti...

Verjemi pa, da alter forum tudi spremljam.. kdo bi si mislil?
shocked-1.gif

Matjaz1974

Fizikalc
10. okt 2007
1.734
33
48
50
Nekje po sloveniji
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Apachi pravi:
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Apachi preden nekaj trdiš skozi toliko solz smeha si mogoče preberi
Alter forum
Moj kolega ima eno dobro misel.. vsake toliko časa pravi komu "Pred zagonom jezika vklopi možgane".

Osebno poznam iz vodstva TomTom-a naslednje osebe:
- Karel Vuursteen - alfa in omega TomTom-a (beri direktor)
- Marina Wyatt (mislim, da sem dobro napisal) kot vodja finančnega in PR oddelka
- Ben Van Der Veer kot vodja prodaje.

Imaš dostop do ozadja TomTom-a in njihovih testnih proizvodov?
Pregled novosti, ki bodo predstavljene marca na CeBITu, itd.? Ne - nimaš jih. Toliko v informacijo - jaz imam vse papirje že doma, vključno s slikami in vsemi podatki.. samo še tipko "OBJAVI" moram pritisniti, pa je že v javnosti...

Verjemi pa, da alter forum tudi spremljam.. kdo bi si mislil?
shocked-1.gif

Apachi, pol nam pa ziher veš povedati, kake plane ima kaj TomTom z Symbian platformami, kaj? Ker že zelo dolgo niso nič pokazali na tem področju...

LP,
Matjaž

malisale

Pripravnik
2. sep 2007
282
0
16
Lp!
Zanima me kero verzijo programa in kart se lahko da na tomtom one xl (zdi mi se da so verzije kart vezane na verzijo programa).
Hvala

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Danes sva z sosedom nalozila na Tomtom one karto Western and Central Europe 835.2420 in je aparat ne vidi,a je mozno da karta ni za tale aparat ,oziroma kaj nama predlagate ?
Verzija aparata pise App 7.120
Hvala.

Odyssey

Pripravnik
9. okt 2007
756
3
18
Posodobi navcore na zadnjo aktualno verzijo (7.900)ali pa naloži katero od navcore SE.