točnost garmin

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.702
3.307
113
@bingo jaz raje vklopim le izogibanje plačljivih cest, ker če izklopim avtoceste me npr. od doma do ptuja namesto čez ormož želi peljati čez ljutomer, kar je veliko dlje in tudi cesta je precej bolj ovinkasta.

bingo

Pripravnik
17. jun 2008
39
0
6
Hvala za namig!

Drugače pa sprobujem vse žive variante. Ravno danes sem se malo špilal s svojim Garminom in moram reči da sem čedalje bolj navdušen. Kot da bi dal malemu otroku liziko hehe. Od začetka sem še imel pomisleke in pripombe, vendar pa sčasoma ko človek spozna kako to deluje (po veliki zaslugi tega foruma kjer človek dobi odgovore na marsikatera vprašanja), vidi da je dosti tega kar je smatral za slabosti dejansko prednosti, samo treba je znati pravilno uporabiti oziroma interpretirati.

Res je luštna stvarca in ni mi žal denarja. Predvsem me fascinira občutljivost vgrajenega SIRF3 chipseta napram prejšnjim modelom ki še imajo vgrajen SIRF2 chipset in hitrost zaklepanja na satelite. To je pripravljeno na uporabo v vsega nekaj trenutkih po vklopu, dočim pri prejšnjih modelih to traja celo večnost. Dostikrat vleče celo znotraj hiše, če se le nahaja v bližini kakšnega okna, kar je fascinantno - vsaj zame kot laika na tem področju. Največja točnost kar sem jo uspel doseči z njim dosedaj je 3 metre.

Mislim da gre za lep napredek naprej napram predhodniku.
zmaga.gif

lp

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Da si sposodim temo:
Imam še eno cvetko. No, ne vem, ali je imel kdo podobne težave. Mogoče bi moral celo mail na Navigo poslat.

Imam adria 2.1. In nuvi350. Včeraj sem iskal Ljubljansko cesto 46 v Trzinu. Zadevi se je dobesedno utrgalo. Iz Tomačevskega rondoja me je peljal lepo naprej proti Domžalam.
Ljubljanska cesta 46 je v bistvu tam, kjer je križišče proti Kamniku in Mengšu - se pravi zadnje semaforizirano križišče pred Domžalami. Zaviješ levo in takoj še enkrat levo in si praktično tam.

No, Garmin me je peljal do Domžal in na bencinski sem moral obrnit in it nazaj proti Trzinu
stupid-1.gif

Skratka ta del (okoli trzinske cone) je bil problematičen že na AR2.0, ko sem iskal nek objekt in me enostavno sploh ni znal pripeljati do tam.

Ali obstaja kakšen podforum za te stvari tudi na Alterju - se pravi, da se nabere skupek uporabniških "pritožb", ki bi lahko bile v naslednjih verzijah popravljene?