Toča - avto pod drevo

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Kako se to obnese? Če je zelo gosto drevo, a kej pomaga? Kaj pa če mi pade veja dol na avto?
Menda bo ponoči po drugi uri (če ne že prej), pa ne vem, kam naj ga prislonim, da ne bo več škode kot koristi.
frown-1.gif

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.603
3.963
113
Citat:
Katera pokrita parkirišča in garaže ponujajo zavetje pred točo?

Citypark Ljubljana
Citycenter Celje
Europark Maribor
Merkurjev center Ljubljana – Vižmarje
Mercator center Šiška Ljubljana
Mercator center Šmartinska Ljubljana
Mercator center Kranj Primskovo
Mercator center Maribor Tabor 1
Mercator center Maribor Pobrežje,
Mercator center Bršljin Novo mesto
Mercator center Celje
Mercator center Velenje
Hipermarket Mercator Domžale

Prvi trije centri so ob vremenski napovedi, ki je obetala možnost toče, nalivov, močnega vetra, že lani omogočili parkiranje čez noč. "Odziv je bil odličen. Ljudje z veseljem izkoristijo to možnost," Omenjenim trem nakupovalnim središčem se je letos pridružil tudi Mercator. Pri službi za stike z javnostjo pri Mercatorju so nam najprej sporočili, da bosta v noči na četrtek zaradi nevarnosti nalivov in toče odprti parkirna garažna hiša Mercator centra Šiška in parkirna hiša Mercator centra Šmartinska, nato pa so seznam pokritih parkirišč razširili tudi na druga mesta in sicer Mercator center Maribor Tabor 1 in Maribor Pobrežje, Hipermarket Mercator Domžale ter centre Bršljin Novo mesto, Celje, Kranj in Velenje. Vse, ki se bodo v te objekti zatekli pred napovedanimi nalivi in morebitno točo, prosijo za strpnost in solidarnost, ki si ju v podobnih razmerah vsi želimo.

Na vsesplošno akcijo so se odzvali tudi v Merkurju. Iz srede na četrtek bo odprta garaža Merkurjevega centra Ljubljana – Vižmarje.

Iz javnega podjetja JP Ljubljanska parkirišča in tržnice, d.o.o., so pojasnili, da brezplačno parkiranje v primeru toče nikoli ni bilo na voljo, voznikom pa svetujejo, da svoje aktivnosti načrtujejo skladno z vremensko napovedjo in da s svojim ravnanjem ne ogrožajo sebe, svoje lastnine in drugih udeležencev v prometu.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.093
3.595
113
41
Lj
Glede na videno se je najbolje ustaviti pod nadvozi na avtocesti. Ne skrbi za tiste za tabo saj bodo počakali.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.108
16.317
113
Citat:
Uporabnik Mamca pravi:
Kako se to obnese? Če je zelo gosto drevo, a kej pomaga? Kaj pa če mi pade veja dol na avto?

Kasko narava zavarovalnice Tilia je popolna rešitev za tak primer (pokriva vse rizike, ki ti jih lahko povzroči narava, torej točo, žled, padec veje z drevesa zaradi neurja itd. itd.). Dejansko ugodno zavarovanje, ki ga lahko skleneš povsem samostojno ne glede na datum skadence AO zavarovanja in ne glede na to, kje je dejansko sklenjeno AO zavarovanje. Mene osebno pride tako zavarovanje za avto z novonabavno vrednostjo 35.898€ pri 50% bonifikaciji 103,08€ na letni ravni, torej 8,59€ mesečno. Ðabe
cool-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.038
11.158
113
Super ja, pa letanje od zavarovlanice do mehanikov itd, in potem še gledat slaba popravila in prodaja avta popravljanega na pol od toče. Epsko. Vredno vsakega centa.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.108
16.317
113
Ja to je pa odvisno od podrobnobnosti, ki se jih določi ob sklepanju: lahko greš na cenilno mesto Tilie in nato na katerikoli servis želiš ali pa na enega iz seznama, ki ti ga predloži zavarovalnica, lahko greš že v štartu na kak servis, ki ima tudi cenilno mesto zraven in ne rabiš hodit na več koncev tako da je res točno tako kot si napisal - super, epsko in definitivno vredno vsakega centa
zmaga.gif

Z reklamacijami slabih popravil ter s prodajo avta poškodovanega od toče pa se lahko ubadaš, če imaš avto zavarovan proti toči ali pa tudi ne, ta postavka je zdaj tu v debati popolnoma brezpredmetna.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.194
3.562
113
Marlbor
Ni njegov sarkazem mišljen, da je z zavarovanjem karkoli na robe. Dejstvo je, da avto pač nikoli ni to kar je bil. In kdor vsaj malo ceni svoj pleh, ga bo kljub popolnemu kasku vseeno skrbelo in ga bo poskušal zaščiti na vse možne načine.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Carico zanima, če je avto pod drevesom kaj bolj varen. Iz mojih izkušenj lahko potrdim, da jo pleh precej bolje odnese pod drevesom, kot pa na prostem, če pada toča.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.741
6.635
113
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Carico zanima, če je avto pod drevesom kaj bolj varen. Iz mojih izkušenj lahko potrdim, da jo pleh precej bolje odnese pod drevesom, kot pa na prostem, če pada toča.

pomaga ja

sem parkiral pod drevo in je samo nos ven gledal

havba pobunkana, drugje nič

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.108
16.317
113
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Ni njegov sarkazem mišljen, da je z zavarovanjem karkoli na robe. Dejstvo je, da avto pač nikoli ni to kar je bil. In kdor vsaj malo ceni svoj pleh, ga bo kljub popolnemu kasku vseeno skrbelo in ga bo poskušal zaščiti na vse možne načine.

Res je, da avto potem ni nikoli več tak kot je bil a ob kvalitetnem popravilu ni prav daleč stran od tega. In kogar res tako zelo skrbi pleh, da ga to kljub pokritem riziku toče (ali pa v primeru poponega kritja) še vedno muči med spanjem, si bo pač omislil garažo ali pa še dodatno prevleko proti toči, nadzorno kamero za primer vandalizma, ograjo pod visoko napetostjo itd itd.
Ne pomeni prav vsem ta pleh tako veliko veš, nekaterim povsem zadostuje zavarovanje, nekaterim pa je povsem ok že parkiranje pod drevesom (a se potem morda sekirajo zaradi morebitnega padajočega vejevja) ali pa enostavno vržejo čez avto par dek.
grin1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.108
16.317
113
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:

Drži. Oboje. Jaz pa sem Mamci pač predlagal opcijo, ki pokriva oboje (riziko toče in morebiten padec veje, če je avto zaradi toče že pod drevesom) in je res ugodna v kolikor nimaš avta vrednega cca.500€ +/- nekaj.

sparkyboy

Pripravnik
1. nov 2008
548
0
16
Zakaj je treba na konkretno vprašanje odgovarjati z nekimi komercialnimi odgovori, ki nimajo veze s konkretnim vprašanjem.
Pod drevo: DA NE
Možnost padca veje pogosta ob toči: DA NE

Tu se pa kar naenkrat pogovarjamo o nekih brezveznih zavarovanjih.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.108
16.317
113
Citat:
Uporabnik sparkyboy pravi:
Zakaj je treba na konkretno vprašanje odgovarjati z nekimi komercialnimi odgovori, ki nimajo veze s konkretnim vprašanjem .
Pod drevo: DA NE
Možnost padca veje pogosta ob toči: DA NE

Predlog drugačnega načina, da preprečiš določeno škodo je zate nek komercialen odgovor, ki nima veze s konkretnim vprašanjem, ki se nanaša na način zaščite avta pred točo? Super, hvala za obrazložitev.

Citat:
Uporabnik sparkyboy pravi:Tu se pa kar naenkrat pogovarjamo o nekih brezveznih zavarovanjih.

To je pač zgolj tvoje mnenje do katerega imaš seveda vso pravico.

sparkyboy

Pripravnik
1. nov 2008
548
0
16
Se pravi mora avtorica vprašanja nasloniti avto tako, da sklene zavarovanje in toča se ne dotakne njenega pleha:)
Ona išče fizično zaščito pred točo, ne rabi preprečevanja posledic.

Zavarovanja so čisto ok, ne me narobe razumeti, vendar v tej temi, na to vprašanje, brezvezna.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.108
16.317
113
Glej, meni se res ne zdi brezvezen odgovor, saj se lahko nekomu, ki bere ta topic in takšnega zavarovanja ne pozna, avta pa pač ne bo rinil pod drevo ali pa metal deke čez, zdi zadeva super in bo šel ter sklenil to zavarovanje. Ne pozabi, da so konec koncev forumske teme namenjene tudi tistim, ki ne sodelujejo aktivno na forumu ampak ga zgolj berejo in po potrebi iščejo nasvete. Mamca pa ima še eno dodatno info več, več informacij pa nikoli ne škodi.

Najbolj glupo zdaj se mi pa zdi izpostavljanje offtopica, ki to dejansko sploh ni saj se prav tako nanaša na zaščito avta pred točo (res je pa je to kurativa in ne preventiva), na splošno pa je forum (oz. določeni poforumi) poplavljen z offtopici v marsikateri temi
smile-1.gif

Peace
pozdrav.gif