toča alarm!

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik ynos pravi:

Za kakega 50 letnega fotra, ki se vozi iz šihta in gleda črne oblake je zadeva kar koristna. Pošlje SMS, vidi, da je napovedana toča...., vsaj približno ve kaj lahko pričakuje. Interneta ne zna dobro uporabljati, radarska slika - "kaj je to"?

Nic ne poslje SMS... Samo enkrat se prijavi... potem pa dobiva obvestila z napovedmi oz. opozorili glede toce... Problem je mogoce ta, da dobiva opozorila za celo SLO ... Ce bi bila napoved glede na lokacijo mobilnika, bi bilo bolj zanimivo... ker scasoma se teh opozoril navelicas in jih sploh ne beres vec... sploh ce takrat, ko je bolj slaba napoved, SMSi kar dezujejo... nanasa pa se recimo na Prekmurje, uporabnik pa se nahaja na Primorskem
smile-1.gif
... Zal pa lahko tako dopoljneno storitev pomoje ponudi le operater, ki "ve", kje se dolcoen mobilnik nahaja... oz. poslje sporocila samo tisti, ki so prijavljeni na dolocenih celicah...

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Kaj pa če imaš svoj avto na štajerskem, sam si pa službeno na primorskem?
smile-1.gif

Čez kako leto, dve...bodo že aplikacije, ki te bodo opozarjale na točo. Že zdaj lahko gledaš radarsko sliko glede na google earth. Ne vidim nekih resnih ovir narediti aplikacijo, ki bo združila GPS ter radarsko sliko, ki bo v primeru opaženih rdečih flekov v oddaljenosti, ki jo izbereš (30km, 100km), opozorila uporabnika.
zmaga.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Vsi mobilni operaterjo to znajo... Nazadnje me je Mobitel (ko sem potreboval pomoč okoli 3G) lociral na meter natančno... 364m od bazne XXX postaje v smeri vzhoda ste...

Torej je samo vprašanje zakaj ne ponujajo sporočila o celici vsi...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Vsi mobilni operaterjo to znajo... Nazadnje me je Mobitel (ko sem potreboval pomoč okoli 3G) lociral na meter natančno... 364m od bazne XXX postaje v smeri vzhoda ste...

Torej je samo vprašanje zakaj ne ponujajo sporočila o celici vsi...

Saj to sem napisal, da to lahko ponudi le operater ...

Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Zal pa lahko tako dopoljneno storitev pomoje ponudi le operater, ki "ve", kje se dolcoen mobilnik nahaja...

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
KSZ
Da ni v drobnem tisku kje napisano, da če vam toča razbije avto, vi pa ste bili prej obveščeni o možni toči preko SMS, da se vam kasko za točo ne upošteva v celoti ali pa se sploh ne.
grims-1.gif
V teh časih je vse možno.

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Škoda, da ni takega opozorila:

V Kamniku toča, bliža se Ljubljani.

Tako bi človek dejansko zaščitil avto in rožce od mami
grin1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Zato ker niso bila poškodovana vsa zavarovana vozila. Če bi toča zajela vsa večja slovenska mesta (in to resna toča) v rush hour, recimo ob 16. uri, bi bila škoda enormna.

Pa še nekaj. Ko kupujete avtomobile resno preverite, če niso bili popravljani. Sploh v avtohišah, če so vozila parkirana zunaj na prostem.

KAALman

Pripravnik
10. jan 2008
751
2
18
Prekmurje RepubliQ
Obišči stran
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:
Mislim, da ni brezplačno za VSE ampak samo za tiste ki so zavarovani pri triglavu!
Saj tako sem jaz uspel prebrat iz jumbo plakata.

S poslovnega vidika je edino pravilno in logično, da Triglav ponudi to storitev brezplačno SAMO svojim zavarovancem. S tem viša dodatno vrednost "biti pri Triglavu" z dodatno storitvijo, storitev pa dodatno vpliva na ugled podjetja in skrb za zavarovance ipd...

S poslovnega vidika dobra poteza. Z vidika uporabnika tudi. Če te zanima, pošlješ.., če te ne, ne pošlješ. Itak je brezplačno.

Za kakega 50 letnega fotra, ki se vozi iz šihta in gleda črne oblake je zadeva kar koristna. Pošlje SMS, vidi, da je napovedana toča...., vsaj približno ve kaj lahko pričakuje. Interneta ne zna dobro uporabljati, radarska slika - "kaj je to"?

ma fajn je tole tudi za nas ostale, ki smo bolj vešči kompjuterizacije, pač ne moremo pa nonstop viseti za računalnikom, ko dobiš pa SMS, pa postaneš malo bolj zainteresiran, in greš pogledat, kaj bo
smile-1.gif

dokler je zastonj, ni panike, zavarovalnici se pa verjetno tudi splača, saj s storitvijo nekega hudega stroška nima (predpostavljam)

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Zato ker niso bila poškodovana vsa zavarovana vozila. Če bi toča zajela vsa večja slovenska mesta (in to resna toča) v rush hour, recimo ob 16. uri, bi bila škoda enormna.

Maj mistejk. Sem prebral, da je bilo povprečno 1500€ na vsa zavarovana vozila.