Tlaki

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Citat:
Uporabnik ishtar007 pravi:
Citat:
Uporabnik karantanka pravi:
Razlika v količini peska pri tebi in meni je kar precejšnja. Imam občutek da ti majstri kar nekaj na pamet govorijo.

Jst imam že zračunano za material... Mu pa zaupam glede tega, ker do zdej se še ni uštel za več kot pol kubika. Sem ga vprašal še zate in ko izvem ceno ti sporočim preko pm.

shocked-1.gif

ForeignBreed

Pripravnik
17. avg 2007
712
0
16
Bačka Palanka
noben ni dol padel, ker smo štartal ob 7ih zjutraj fertik smo bili do 12ih, smo pojedli, ostali so šli domov, mi pa delat naprej....

samo vedet moras, da nas je bilo več, šibal smo kot norci, pa še enkrat manj materiala smo prešibal...

Ko ti nekdo pride delat, se vedno počutiš dolžnega, nekaterim sem delo že vrnil, drugim pa še bom. Če sedajle gledam za nazaj, bi raje dal za tisto hruško betona (katero smo za zgorno plato poklical), skeširaš in si kvit....nobenmu nič dolžen, pa še v eni uri je fertik...

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Citat:
Uporabnik ForeignBreed pravi:
noben ni dol padel, ker smo štartal ob 7ih zjutraj fertik smo bili do 12ih, smo pojedli, ostali so šli domov, mi pa delat naprej....

samo vedet moras, da nas je bilo več, šibal smo kot norci, pa še enkrat manj materiala smo prešibal...

Ko ti nekdo pride delat, se vedno počutiš dolžnega, nekaterim sem delo že vrnil, drugim pa še bom. Če sedajle gledam za nazaj, bi raje dal za tisto hruško betona (katero smo za zgorno plato poklical), skeširaš in si kvit....nobenmu nič dolžen, pa še v eni uri je fertik...
Poznam to...
crazy1.gif

Pomagal sem delat xy plat, štroma, prekrivanja streh itd itd, ko sem sam rabil pomoč so vsi meli neke pomembne opravke
jezen.gif

Hruška je zakon - ves beton je enakomerno zmešan, klasa je ista po celi plati, delo je končano, preden popiješ piksno pira, dolžan nikomur nič (tebe noben ne bo grdo gledal kasneje, ko te bo kdo rabil, pa mu rečeš, da nimaš časa - če se ti ravno ne ljubi malo fizikalit. Včasih je kaka betonska veselica prav fajn - ampak ne več od ene do dve na leto), ni organizacije malice, ni treba pazit, da se ti kdo že mal potrjen zvrne s šajtrgo betona s ploha dol itd itd. Na koncu, ko potegneš črto, pride skor isti jebeštrga hruška ali ročno delo, pa še toliko jebarije ni z organizacijo.
Je pa res, da mora bit šolnga ornk, drugač, ko začne pumpa od hruške črpat beton, zna hitro kje zazijati, potem je pa šele fešta
grims-1.gif

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.365
235
63
dekca, trenutno sem tudi jaz v tvoji situaciji. Sem pomagal kar precej ljudem, ko smo tkole kej gradili (plate, talne obloge...). Zdej, ko pa jaz zidam je pa včasih kar težko dobiti koga, ki ima čas in voljo. No sej, ponavadi, če je res kriza jih kar dosti pride, je pa potem še vedno občutek, da si nekomu nekaj dolžan. Jaz vem, da se bom odzval, če me bodo te kolegi kaj rabili, saj vendar ne morem reči ne, pa čeprav se mi ne bi dalo...

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Citat:
Uporabnik karantanka pravi:
Citat:
Uporabnik Ice pravi:
Z kakšnim materialom so ti znotraj stene naredili, ko imaš napisano da je že vse zmešano pa cena vreče če veš?

Ne vem ne za eno ne za drugo. Bom pa jutri vprašala zidarja.

Zidar pravi, da je v tej v naprej pripravljenih vrečah pesek, mivka, apno in voda. Vprašanje glede cene je pa "preslišal".
smirk-1.gif
So pa zidarji zraven mešali še malo cementa, ne me pa vprašat za razmerje.