Citat:
Uporabnik ozaz pravi:
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Sem se danes posvetil zadevi in z pomočjo klešč odvil zgornji del ventilčka. Potem sem gor privil adapter in poskusil pumpat, zrak je šel mimo adapterja na prosto. Pri odstranitvi adapterja se je sabo odšraufal tudi komplet ventilček. Potem sem poskusil z drugim adapterjem, kateri je imel not nekakšno dihtungo. S tem sem celo uspel napumpat gumo. Pa vendar ko sem odstranjeval adapter sem z njim vred odšraufal tudi komplet ventiček in je imel zrak prosto pot na prosto. 3 sem poizkusil s svojim izumom, gumijasto cev nataknil na ventilček drugi del pa v pumpo. Zadevo sem napumpal in dol potegnil cevko bp...
Še vedno sem mnenja da bi trebalo izumitelja tega sranja skamenjat do smrti...
Napisal si, da si odšravfal komplet ventilček, kako je to pri presta ventilu sploh mogoče? Odviti je možno samo matico zgoraj, pa še to samo toliko, da zadeva z batkom postane gibljiva in lahko napumpaš zračnico.
Edini ventil ki mi pade na pamet, da ga lahko komplet odšraufaš in pri tem spustiš zračnico je ta:
Drugače se mi zdijo presta ventili zelo dobri in vedno kupim tako zračnico, tako da z moje strani izumitelju samo
@gr69, gre se za malo lažjo gumo, in pa če voziš po zahtevnejšem terenu, se s tako gumo izogneš "snake-bit-eom", ko guma zadane ob feltno in pri tem preščipne zračnico. Tudi uporaba raznih tekočin za celjenje gume je bolj efektivna.