Tiskanje črtnih kod (EAN)

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.519
14
38
37
Dolenjska
Pozdravljeni,

zanima, kaj še potrebujem za tiskanje črtnih kod (EAN), razen računalnika, tiskalnika in softwarea za etikete?

Bucko

Fizikalc
28. avg 2007
1.741
53
48
Boš tiskal svoje kode? Potem rabiš zakupiti začetne številke ... to ima GZS čez.
Če kode že imaš potem je to, kar si napisal, vse kar potrebuješ.

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.925
267
83
Slovenija
če potrebuje interne ali znotraj svoje trgovine, ne potrebuje zakupit, mislim da se lahko uporabijo ean 13 kode z začetkom 20 ali 25...

B81

22. jul 2007
37.692
10.968
113
http://www.gs1si.org/

Tukaj dobiš kode, začele se bodo takole: 3830000XXXXXX
V paketu jih bo 1000
smile-1.gif
Cena je menda nekje okoli 50 eur letno.

Full dober program je Label Matrix
Omogoča tudi tiskanje paletnih listov, kjer imaš gor tudi SSCC kodo.
Ko pa printaš in da se prepričaš, da bo kodo prebralo, nesi list v kako trgovino, da ti s čitalcem prebere, če svojega skenerja nimaš.

I

Izbrisan uporabnik 474

Še en glas za NiceLabel. Uporablja OI Ljubljana za tiskanje nalepk objektnih stekelc in škatlic s patološkimi vzorci...

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
hmm v Žalcu maš prav zavod za to ena prijetna gospa dela tam mislim, da so oni prav ti, ki urejajo za celotno slovenijo te kode. Drugače pa Corel draw dela zelo lepe ean kode .)

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.092
2.879
113
No jaz včasih malo pogoljufam, recimo da pripeljemo robo, ki ni opremljena z EAN kodami in jo kupec zahteva, pač za recimo grafično kartico prepišem EAN kodo iz npr. bobi palčk jo natisnem na nalepke in jih nalepim na našo robo in je problem rešen...
evil.gif

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik Guinness pravi:
No jaz včasih malo pogoljufam, recimo da pripeljemo robo, ki ni opremljena z EAN kodami in jo kupec zahteva, pač za recimo grafično kartico prepišem EAN kodo iz npr. bobi palčk jo natisnem na nalepke in jih nalepim na našo robo in je problem rešen...
evil.gif

Še dobro, da se ne zavedaš kakšno pizd... narediš kupcu (če je to neka mešana trgovina) s takšnimi stvarmi...

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.092
2.879
113
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik Guinness pravi:
evil.gif

Še dobro, da se ne zavedaš kakšno pizd... narediš kupcu (če je to neka mešana trgovina) s takšnimi stvarmi...

Poglej, če naredim to naredim ti bom dal primer, kot da bi big bangu prodal nekaj z EAN kodo od polovice črnega hlebca in sem 100% da ne bom s tem naredil nobene pizdarije a ne...
bonk.gif

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Sori, sam nikol ne morš bit 100 % za nekoga drugega.

Ravno zato je EAN koda, ki je enoznačnega pomena in tako naj bi torej neponovljiva.

Drugače pa večina trgovse branže bazira na Nice label, še sploh zato, ker z njim potem kombinirajo še tisk označevalnih nalepk po GTIN standardu in pa tisk deklaracijskih nalepk.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.092
2.879
113
No v glavnem to se gre cca. 2x na leto in gre za one time deal ponavadi. Če pač kupec kupi 1 kos neke eksotike. Drugače sem pa na to idejo prišel, ker mi je povedal poslovodja večje trgovske verige v Sloveniji da ponavadi tako naredijo za kakšne artikle, ki so specialni in pridejo do njih brez kode.

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.519
14
38
37
Dolenjska
KSZ

Hvala vsem za odgovore!

Zaenkrat mi bo kupec dal svoje črtne kode, katere bom tiskal na etikete za označevanje izdelkov.

Bi pa rad še nekaj razčistil, vendar ne vem če sem v pravem forumu...

Prodajajo mi tiskalnik za etikete,ki je na "ribone", imam tudi drugo ponudbo za termo tiskalnik.
Prodajalec, ki prodaja prvi tiskalnik (cca enkrat dražji od termo tiskalnika) pravi da je razlika očitna in da je termo tiskalnik neprimeren za tiskanje etiket, češ da tako natisnjene etikete zbledijo in so tudi dražje od natisnjenih na tiskalnik z ribonom.

Sedaj pa prosim za mnenje dejanskih uporabnikov.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Ko imaš enkrat tiskalnik je razlika v ceni etiket majhna.

Kar se tiče bledenja je to res, vendar če je to v nekih normalnih pogojih po zelo dolgem času. Če je zadeva na vročem, in svetlem pa si lahko ob tisk v parih dneh.

Kar se tiče vzdrževanja je je bolje tiskalnik na ribone, je pa veliko odvisno koliko denarja si namenjen dat. Malo denarja malo muzike velja tudi tukaj.