Tiskalnik CANON TS 3450 NE DELA

jesen

Pripravnik
18. okt 2010
591
9
18
Po vklopu tiskalnika mi napiše v aplikaciji da je prišlo do napake. Ko kliknem na to sporočilo mi napiše: KODA ZA PODPORO JE 1300. Papir se je zagozdil.
Nikjer ne vidim da bi se papir zagozdil, ne dela pa tudi skeniranje. Prosim za pomoč (tiskalnik bi nujno potreboval).

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.931
5.248
113
Na zadnji strani ima "predal/vratca" za odpret če se ne motim, tam prideš do valjčkov kjer se kak košček zadržuje.

jesen

Pripravnik
18. okt 2010
591
9
18
Lahko da je kak košček papirja nekje ostal med valjčki.
Poglej si error list za ta printer, če bo kaj uporabnega:

Vprašanje ali je lahko problem čist mali košček papirja. Ko bi lahko skozi te valjčke spustil celi A4 papir bi ta očistil pot. Tudi če odstranim spodnji del ne pridem do valjčkov, niti vidijo se. Res je vprašanje kako očistit pot papirja ne da bi razstavil cel tiskalnik na vse možne načine.

jesen

Pripravnik
18. okt 2010
591
9
18
Ni imel nihče takšne težave s tem tiskalnikom,da je uspel rešiti problem ?

mistique

Guru
16. jun 2009
16.927
3.922
113
Res je vprašanje kako očistit pot papirja ne da bi razstavil cel tiskalnik na vse možne načine.
Stisnjen zrak se uporablja za spihati občutljive naprave za katere je kompresor premočan...S tem se tudi senzorje lahko spiha, ker se nabere prah ipd.
Ampak, če se je recimo nekje zagozdil košček papirja, lepilnega traku ali kaj podobnega, je edina rešitev razstaviti...
Poskusi ga za nekaj minute odklopiti iz elektrike.

• Všeč mi je
Reactions: jesen

jesen

Pripravnik
18. okt 2010
591
9
18
Pri izhodu papirja sem med valjčke potisnil manjši fotopapir in ga potiskal naprej in nazaj pa stransko. Nekaj se je zgodilo, napake ni bilo več. Printer je začel delat, skener prav tako. Vendar ne dolgo, pa spet papir je zagozden. Spet sem uporabil kos foto papirja kot prej in spet dela. Moram priti do ideje kaj spraviti med valjčke da da bi očistilo pot papirja.

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.809
1.147
113
Printerja sicer ne poznam, bi pa glede na opis lahko bil problematičen senzor (jeziček oz. zastavica), skozi katerega gre papir - je lahko zablokiral in se ne premakne oz. se vrne prepočasi na prvotno pozicijo (zaradi nabiranja prahu). Kot je že bilo rečeno, poskusi spihati s kompresorjem ali s stisnjenim zrakom.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.931
5.248
113
Pri izhodu papirja sem med valjčke potisnil manjši fotopapir in ga potiskal naprej in nazaj pa stransko. Nekaj se je zgodilo, napake ni bilo več. Printer je začel delat, skener prav tako. Vendar ne dolgo, pa spet papir je zagozden. Spet sem uporabil kos foto papirja kot prej in spet dela. Moram priti do ideje kaj spraviti med valjčke da da bi očistilo pot papirja.
Ta je sicer 5XXX ampak verjetno je tvoj podoben. O teh vratcih sem govoril/pisal.

IMG_20260327_100556.jpg
IMG_20260327_100615.jpg
IMG_20260327_100609.jpg