Tina Maze - težka milijon EUR?

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.578
10.795
113
ded je itak neotesanec to se ve, ampak uspehe pa žanjejo, za rajo pa samo to šteje. In kdo smo mi da bi sodili. Lahko samo izključiš tv.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Ne, ne. Brezdelneža sta - oba
hysterical-1.gif

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Nista brezdelneža. spuščata se iz točke A do točke B, pri čemer je točka B nižje od točke A. Brezdelneža nista, saj pretvarjata potencialno energijo v kinetično. Za kar sta plačana na stotisoče evrov. Se pa preživljata s smučanjem.

I

Izbrisan uporabnik #488

Massi se je prisesal na njen denar in je plačan iz njenega denarja. Skratka molze.

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Vprašaj se naslednje:
- iz katere strani tovrstne zadeve "pricurljajo" v javnost? (hint: SZS)
- kateri strani to koristi? (hint: SZS)
- kako se na koncu konča? (hint: zahteve aMaze se pokažejo za upravičene)

Nigela!!! Tokrat imaš pa celo enkrat povsem prav. Dopis Tininega odvetnika je seveda povsem uravičen, pričakovan in potreben po koncu sezone in izpolnitvi vseh pogojev v pogodbi. Če ga ne bi poslal, bi se SZS lahko izgovarjala, da dodatka po pogodbi niso zahtevali in ga torej ne bo izplačala. Prav tako je povsem pravilno v interesu svoje stranke zahteval maksimalno možno vsoto, saj bi lahko SZS pridobila več sredstev na Tinin račun, izplačala pa manj in si pridržala ostanek.

Gre pa za običajne zahtevke po pogodbi in to sploh ne bi smelo postati javna debata. Gre le za hinavski način delovanaj SZS in Ulage.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
pri čemer je seveda vprašanje, zakaj je v ineteresu države, da subvencionira šport? Zakaj ima Miran Stanovnik (in vsi ostali) službo v slovenski vojski (in seveda plačo ter prispevke, ki temu pritičejo)?Zakaj npr. država ne subvencionira mladih zdravnikov, ali pa pilotov, ali pa arhitektov? Ker tista o 'Tina promovira našo državo' je potegnjena direktno iz anusa. v redu, če Tina dobiva moj denar, naj se naredi natančno študijo, koliko turistov je v Sloveniji zaradi Tine.

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
pri čemer je seveda vprašanje, zakaj je v ineteresu države, da subvencionira šport? Zakaj ima Miran Stanovnik (in vsi ostali) službo v slovenski vojski (in seveda plačo ter prispevke, ki temu pritičejo)?Zakaj npr. država ne subvencionira mladih zdravnikov, ali pa pilotov, ali pa arhitektov? Ker tista o 'Tina promovira našo državo' je potegnjena direktno iz anusa. v redu, če Tina dobiva moj denar, naj se naredi natančno študijo, koliko turistov je v Sloveniji zaradi Tine.

467716-post_slo.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:

Včasih pa se ti kaj tudi posreči
priden.gif

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Citat:
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
a to da hodis zaston na fax ni subvencija??
Tina je vpisana na pedagoško. Naj se izpiše.
Zakaj že? če je bolj sposobna kot ostali, in s tem še prinese v državno blagajno si zasluži subvencijo...

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
a to da hodis zaston na fax ni subvencija??
Tina je vpisana na pedagoško. Naj se izpiše.
Zakaj že? če je bolj sposobna kot ostali, in s tem še prinese v državno blagajno si zasluži subvencijo...
Kaj prinese v državno blagajno? Pilot prinese v državno blgajano več, saj dejansko pripelje turiste k nam. Pokaži mi študijo o tem, koliko turistov obišče Slovenijo zaradi Tine.

I

Izbrisan uporabnik #488

Hrvati so k nam hodili zaradi Janice in Ivice.

Tjuci pod Pohorje pridejo zaradi Zlate lisice itd.

Morda se je zaradi nje povečal domači smučarski turizem, letos je imela izjemne rezultate + izjemno vreme na naših bednih smučiščih.

Slovenec, ki se hoče nasmučat, gre itak za isto ceno v tujino.

Lecter

Pripravnik
26. jul 2007
598
0
16
Se strinjam, da bi morali uspesni dobivati subvencije. Ampak prej kot sportniki bi morali biti na vrsti podjetniki. In zakaj samo doloceni sportniki ter kako bos ocenil kaj je uspesno?

Mislim, da smucanje cenimo previsoko. Sicer ni dvoma, da je bila Tina to sezono najboljsa na svetu, vendar je smucarski svet zelo majhen. Temu primerno ga cenijo tudi sponzorji.

Koliko so realno vredni njeni rezultati pokaze ze samo zanimanje sponzorjev za njo. Nekaj dobi od njih. Za povprecnega drzavaljana veliko, vendar veliko manj kot povprecen sportnik v marsikaterem drugem sportu. Saj ni tezko dobiti lestvice najbolje placanih sportnikov na svetu. Prejemki sportnikov so tajnost samo pri nas in pridejo ven bolj kot ne iz druge roke.

Ce se vzame recimo zadnjih 5 let - koliko je dobila od sponzorjev in nagrad na tekmovanjih povprecno? Verjetno manj kot miljon na leto? 700k? Tako visoko cenijo njene dosezke podjetja.
Kateri nogometas v angleski ligi je primerljiv s tem? Ga v svetu (sporta) sploh kdo pozna?

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Če pride zaradi športnih prireditev v Slovenijo vsako leto 10.000 tujcev, kar se mi zdi realna verjetno tudi konzervativna številka (Planica, nogometne tekme-reprezentanca, Vitranc, Pohorje,) in vsak pusti 50€ v Sloveniji, kar je seveda tudi konzervativna številka, je to 500.000€.

Seveda moraš računati še na vse službe, ki obstajajo zaradi športa, potencial marketinga na račun uspešnih športnikov, etc...
Čisto neka groba ocena.
A arhitektov in pilotov primanjkuje?

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik titov pravi:
A arhitektov in pilotov primanjkuje?
A primanjkuje športnikov? Po poklicu sem pilot, delam v tujini, želim, da mi država vrne 100.000 evrov, ki sem jih poleg faksa moral vložiti v svoj poklic. In v Slovenijo privabljam turiste.

Pokaži mi študijo, v kateri bodo na eni strani stroški, ki jih imamo s športniki, na drugi strani pa prihodki. pustimo ob strani dejstvo, da je večina ljudi, ki obišče Planico, Slovencev.