Tina Maze - težka milijon EUR?

I

Izbrisan uporabnik #488

Tina bogati zaradi nas, ker njeno "delo" je povsem neproduktivno.

Žensko smučanje je zaradi zabavanja publike in me res zanima kaj je Tina prinesla za naš BDP, če že kaj, so učinki precej posredni.

Je profesionalka in tako se naj tudi obnaša, da se pa ne zna obnašati smo pa že videli (poleg prostaškega obnašanja na tekmah, hraklanje).
Jokcanja je bilo letos veliko, ne samo zaradi denarja, ki ga ne bo videla od zveze, ampak jo je motilo prav vse (serviser, smučke, hematom itd.), samo pri sebi ni videla nobenih napak.

Ima sponzorje, ki očitno v njej vidijo potencial za zaslužek, nekdo je gori iz njene domače strani prilimal dve sliki od Armanija, no me prav zanima koliko Armani proda zaradi nje več cot, a tudi če se pri nas sploh kje pojavljajo tile plakati. Kolikor se je prebralo v medijih je šlo le za neko poskusno snemanje. V tujini, tam kjer se Armani najbolj prodaj in kjer smučanja ne gledajo, pa mislim da je popolna neznanka.

Pri meni je slabo zapisana.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.813
113
40
MB
tak ja, vztrajaj do konca, pa čeprav v gluposti
zmaga.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Domnevam, da bi pa pri tebi bili navdušeni študentje medicine, ker bi lahko poskuse in seciranje izvajali na "čistih" organih.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.569
1.091
113
Titograd
glede na to da Tina še ni prijavljena nekje v Monaku, verjetno plačuje davke in to večje kot večina navadnih smrtnikov? Samo ugibam.

Kako bogati zaradi nas? Kaj sem jaz ali ti njej dal?

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Ne pozabit, da je njena delovna doba veliko krajša od nas v "navadnih" poklicih. Sploh pa, spravili ste se na Tino, kako to, da nobenega ne zmotijo prihodki nogometašev? Vsak nogometaš, ki je tako visoko v svetovnem vrhu, kot Tina, ima prihodke neprimerno večje, če samo kihne na igrišču.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Je profesionalka in tako se naj tudi obnaša, da se pa ne zna obnašati smo pa že videli (poleg prostaškega obnašanja na tekmah, hrklanje).

Da pa Robi pred vsakim poletom isto enega mastnega pljune, te pa seveda ne moti. Dvojnamerila.press

I

Izbrisan uporabnik #488

Robi ni "dama", razen tega pa tudi po riti ne tolče sotekmovalcev, tako kot je tina lopnila po tazadnji Parsonovo na njenem zadnjem nastopu.
Prostaško.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Enostavno rečeno - fauš si ji, da lahko ona več zasluži kot pa ti. Torej si ti luzer...

Itak. Od vseh športnikov, ki so si zaslužili bogastvo bom najbol fouš ravno Tini Maze, ki (baje
smirk-1.gif
) še za pašteto nima, ji vsi mečejo polena pod noge, smučke nikoli niso pripravljene za tapravi sneg, potem je pa še Vonnova.

Po tem tvojem kriteriju si se tudi sam označil za luzerja
wink-1.gif
ne-ne-1.gif

Wrong... Jaz ji nisem fauš, ampak ji prav privoščim.
Glede na ves vložen trud je prav, da se ji ta trud tudi poplača. In v nekem biznisu bit drugi na svetu ni mačji kašelj...

In od kje tebi potem, da sem ji jaz fouš? Isto ji privoščim, kot vsem ostalih športnikom, samo mi gre na živce njen odnos. Če bi hotela konkretno bogatet (pa ne mislt, da je Tina socialen problem) naj bi si našla drug šport, če se ji gre za rezultate pa očitno po tej sezoni lahko samo optimistično gleda naprej...

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Ne pozabit, da je njena delovna doba veliko krajša od nas v "navadnih" poklicih. Sploh pa, spravili ste se na Tino, kako to, da nobenega ne zmotijo prihodki nogometašev? Vsak nogometaš, ki je tako visoko v svetovnem vrhu, kot Tina, ima prihodke neprimerno večje, če samo kihne na igrišču.

Ja, samo če boš v fuzbalu na takem nivoju, bo tvoj sponzor Nike ali Adidas, ne pa avtohiša Jarc
wink-1.gif
Niso vsi športi enakovredni, sploh ko pride do denarja - spet pridemo do Kozmus sindroma, ko hoče biti metalec kladiva plačan toliko kot nek fuzbaler. Žal tako ne gre. Tako kot bo dober strojnik imel verjetno večjo plačo kot dobra čistilka (čeprav oba delata 8ur), bo imel Handanovič več denarja kot Tina Maze....

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Wacko, res, kaj si hotel povedat. Da naj bo tiho in hvaležna za vsako paro in ubogajme a u fudbal me ne diraj?

Nike, Adidas primerjaš s Kraft Foods Co. Slaba primerjava.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.548
3.896
113
Ljubljana
hmpg.net
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
V tujini, tam kjer se Armani najbolj prodaj in kjer smučanja ne gledajo, pa mislim da je popolna neznanka.
.
Neznana?
Google
"Borut Pahor" ->About 1,760,000 results
"tina maze" -> About 1,860,000 results

"borut pahor" site:-.si About 92,000 results
"tina maze" site:-.si About 215,000 results

Nazadnje urejeno:

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
To, da je v nekaterih športih več denarja kot v drugih je verjetno vsem jasno....... ali kaj si hotel povedati?

Med drugim sem hotel povedati, da ne moreš pričakovat, da boš dobil veliko denarja od raznih zvez, če je vsem jasno, da denarja že v štartu ni veliko. Če kot 2. v svetovnem pokalu nimaš dovolj denarja, da pokriješ stroške, delaš (kar se financ tiče) nekaj narobe. Sicer pa sam ne verjamem, da bi šlo Tini finančno slabo, samo z Massijem hočeta dobit kakšen euro več, pa se dela drama.

pikovit

Pripravnik
3. feb 2008
402
2
16
53
kamnik
Ja-pri tej debati je stvar taka.Dokler si zanič naj te plačuje zveza,ko si pa dober in prinašaš denar in sponzorje se pa spelji...Če bi lahko bil na njenem mestu, bi šel nastopat za Bosno-ali Srbijo, lahko tudi Kamerun...Verjemi, sprejmejo jo z obema rokama...
cheer.gif

Enik

Pripravnik
19. sep 2007
159
0
16
Ljubljana
Snekica naša, še sam sebi ne morem verjeti, dal sem ti pet zvezdic! Za vztrajnost in za avatar..
cheer.gif

Če bi pa ocenil tvoje poste, bi ti dal pa absolutno ničlo, sam ni te možnosti.
uf-1.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik pikovit pravi:
Ja-pri tej debati je stvar taka.Dokler si zanič naj te plačuje zveza,ko si pa dober in prinašaš denar in sponzorje se pa spelji...Če bi lahko bil na njenem mestu, bi šel nastopat za Bosno-ali Srbijo, lahko tudi Kamerun...Verjemi, sprejmejo jo z obema rokama...
cheer.gif

Lahko poveš tudi drugače - povprečen strošek na osebje in tekmovalke ženske A reprezentance je 20k€, povprečen strošek osebja in tekmovalke v Team to aMaze je pa cca 70k€. Tukaj govorimo o fiksnem strošku SZS, nagrade od zmag niso všete. In ja, tudi pri smučanju laufajo zadeve po principu vzajemnosti. Tudi v vsakdanjem življenju "močnejši" financira "slabše" da lahko vsi funkcioniramo... Je to tako težko zastopit? Če bi denar delili glede na dosežene pike verjetno tudi Tina Maze ne bi bila tam kje je zdaj.

Sicer pa naj gre v Bosno, če misli, da bo tam dobila kaj več... samo to ni opcija, ker vedo, da takega odnosa v drugih reprezentancah ne bi dolgo trpeli. Ena smučarja manj - big deal. Bomo pa še kakšnega Hrvata uvozili;)