Tile niso resni

masevc

Guru
2. sep 2007
3.513
892
113
ker sem zadnje čase veliko v stiku s skandinavci, lahko naredim malo primerjave glede razmer na cestah pozimi.

Sicer lahko uporabljajo tudi ježevke, ampak jih je vedno manj

Zanimivo pa je to, da se gor sploh ne sekirajo preveč, če ceste niso splužene. Na AC imaš tudi po 15 cm snega in ne vidiš nobenega pluga, pa čeprav je že zdavnaj nehalo snežiti. Da ne govorim, kako stanje je v mestih. Stvar je za njih nekako samoumevna, da ni spluženo.

Kaj je še najbolj zanimivo pri vsem tem? Nikjer nobenih nesreč. Gor sem 2-3x na mesec po par dni, se veliko vozim okoli. Nikjer NOBENE nesreče. Je pa res, da na AC ne boš videl nobenega nad omejitvijo. Vse v skladu s predpisi.

Lepo počasi...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Točno tako. Plužijo samo, ko je več snega, solijo pa praktično nikoli. Pa nikjer problemov, nikjer kaosa.
Pri nam pa prec brihtnobe, da glava peče, čeprav imamo eno najbolj pridnih zimskih služb v Evropi. Ampak eni ne vidijo dlje od svojega nosu. Žalostno, da so med njimi tudi novinarji.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Alter meeting...
cool-1.gif

torcida_st

Pripravnik
6. okt 2007
509
0
16
Zate boljše da se ne voziš v takih razmerah če zato nisi sposoben!
Jaz komaj čakam da malo zamete
cheer.gif

JollyVTI

Pripravnik
3. sep 2007
141
0
16
forum.jdm.si
Zanimivo da sm toliko nesposoben da sm vseeno vozil 80 po ledu, od vrhnike dalje kjer je bil le sneg pa 100
smirk-1.gif

In se nekaj, tudi sam imam tak siht da med drugim pluzim tudi sneg, le da v privat firmi in za privat narocnike in bi se lahko reklo da se ze 5let peljem ob vsakem snegu na siht, ker me pogodba obvezuje da moram priti na lokacijo ob 5ih zjutraj, ce zelim opraviti delo pred 7h kot narekuje pogodba z narocnikom. Pa kot ze receno ni noben problem bil sneg na cestiscu, problem je bil led , ker ni bilo nic posipano, nevem pa zakaj je lahko bil LJ konec, kljub manjsi kolicini padavin in 2stopinji visji temperaturi.
wink-1.gif

Tako da pametuj komu drugemu...

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik JollyVTI pravi:
Zanimivo da sm toliko nesposoben da sm vseeno vozil 80 po ledu, od vrhnike dalje kjer je bil le sneg pa 100
smirk-1.gif

Temu jaz ne bi rekel nesposobnost ampak nespametnost...

JollyVTI

Pripravnik
3. sep 2007
141
0
16
forum.jdm.si
Jst pa "navajenost" voziti po zasnezenih cestah
wink-1.gif

Na ledu se pa ne ustavis tudi ce vozis 50, razlika bo le ta da bi bil avto bolj obtolcen v primeru bliznega srecanja z ograjo.

Anzee

Pripravnik
24. sep 2007
679
0
16
41
Ljubljana - Siska
www.facebook.com
Ja, v severnih dezelah res bolj malo pluzijo. Se spomnim mojega prvega prihoda v Tallin enkrat sredi zime. Sneg pada na polno, ceste polne snega, ampak zbit sneg, ne plundra. Skoraj vsi avti na jezevkah pa v 70% avti na zadnji pogon. Absolutna zmaga je pa bla, ko je sred noci in ni bilo skoraj nic prometa bilo slisat eno rohnenje - pa prleti lancer cez eno ogromno krizisce cist posrek..

Sam primerjava med nami in njimi pa ni na mestu, je to cisto drugi svet
smile-1.gif

virtuoz

Fizikalc
20. jul 2007
874
82
28

Saj niso vozniki plugov krivi, da ne smejo hitreje plužit (čeprav ne vem, kakšno infrastrukturo imajo ob cesti avstrijci, ki plužijo z 80 na uro? Neuničljivo)? Ampak vsaj vsake par kilometrov naj se umaknejo, da gremo mimo. Ker če plug, ki se pelje 30, prehitim s 40 na uro, je to popolnoma nenevarno ... In tisti, ki se ne počutijo sposbne to naredit, itak ostanejo zadaj.

Sem se peljal od Brnika skoraj do Lj po AC cel čas med 30 in 40 na uro za plugi lani. Na srečo mi je useelo par km pred Lj se zgurat mimo, naprej je šlo BP stotko.

[/QUOTE]

Spet vsemogočni avstrijci!

Kake dva meseca nazaj so v Avstriji vozniki preživeli noč na avtocesti.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.521
1.231
113
obstaja še ena varianta.... se ustaviš na počivališču... spiješ en koffe.... in nadaljuješ pot ne da bi kdaj koli slišal za kake pluge....

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
tele nebuloze so res smešne.

avstrijci imajo za moje pojme v riti vso zadevo, ker nazadnje ko me je ujel sneg, je bilo po ac ledenih plošč malo morje, vožnja več kot 40-60 umetnost. da bi bilo tako kot pri njih, bi bilo katastrofa.

kako je pa pri nas.
svoje čase je bilo bolje. kake dve leti nazaj je bila katastrofa, ker se ni vedelo kdo čisti postajališča v lj, ampak je bilo.

težko je najti pravo mero med smotrnim in potratnim. pri nas je danes plug prišel okoli desete, če bi bil delovni dan, bi bil že pred sedmo. pač se ne gre k maši in se prišpara ena fura pluga, kar je toliko nafte, toliko posipnega materiala. če malce potrpi uporabnik, malce 'zataji' izvjalec, s elahko prihranijo ogromne vsote denarja. in če se na te praznične dni komu mudi iz mb v kp, naj ozvoli kako uro prej od doma in bo koza cela in volk sit.

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Citat:
Uporabnik virtuoz pravi:

Saj niso vozniki plugov krivi, da ne smejo hitreje plužit (čeprav ne vem, kakšno infrastrukturo imajo ob cesti avstrijci, ki plužijo z 80 na uro? Neuničljivo)? Ampak vsaj vsake par kilometrov naj se umaknejo, da gremo mimo. Ker če plug, ki se pelje 30, prehitim s 40 na uro, je to popolnoma nenevarno ... In tisti, ki se ne počutijo sposbne to naredit, itak ostanejo zadaj.

Sem se peljal od Brnika skoraj do Lj po AC cel čas med 30 in 40 na uro za plugi lani. Na srečo mi je useelo par km pred Lj se zgurat mimo, naprej je šlo BP stotko.

Spet vsemogočni avstrijci!

Kake dva meseca nazaj so v Avstriji vozniki preživeli noč na avtocesti.

[/QUOTE]

Ah, še v soboto zjutri sm se peljal za plugom proti beljaku in je šlo bolj 50 kot pa 80. Sej ne rečem, našim dostkrat rata zamudit, ampak da bi pa avstrijci pa nemci bli tolk sposobni kot se tle piše.
ne-ne-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Točno tako. Plužijo samo, ko je več snega, solijo pa praktično nikoli. Pa nikjer problemov, nikjer kaosa.
Pri nam pa prec brihtnobe, da glava peče, čeprav imamo eno najbolj pridnih zimskih služb v Evropi. Ampak eni ne vidijo dlje od svojega nosu. Žalostno, da so med njimi tudi novinarji.

Citat:
Uporabnik torcida_st pravi:
Zate boljše da se ne voziš v takih razmerah če zato nisi sposoben!
Jaz komaj čakam da malo zamete
cheer.gif

Ne gre zame, gre enostavno za to, da je na cesti kup bedakov ki tja po snegu ne sodijo, in zaradi njih je treba plužit, drugače se vozijo 20 na uro okoli. Zame je vseeno, če jutri prepišejo da se pluži samo nad 20 centi svežega. Ko je pa zvožen, mi je pa sploh vseeno.
Ampak ko se peljem po AC, pa se en po desnem pasu pelje 30, en ga pa s 40 prehiteva, kamot se da pa 80 peljat, je pa jasno, da rabimo pluženje ...
Na švedskem sem bil med počasnejšimi ... Pa čeprav sem vozil nad omejitvami. Lokalci, ki vedo kje so policaji ponavadi, so ga žgali ko zmešani po snegu ...

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.284
811
113
off topic:
spet ena tema polna preseratorjev ki mislijo da lahko s svojimi kantami po AC tiščijo do onemoglosti. nej vam povem da zaradi takih kretenov največkrat stojim na AC v koloni zarad nesreče.ker vi edini mislite da znate vozit. ampak slej ko prej vas bo doletelo, čeprov bodo po tem nekateri še vedno trdili da oni pa niso krivi, ampak je dars ker ni splužil.
on topic:
morm rečt da sm sedaj zadovoljen s čiščenjem cest. kriza je bla le dve leti nazaj, ko se posamezni komunalci niso znal zment kdo kje pluži.

lp

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
>>> Na švedskem sem bil med počasnejšimi ... Pa čeprav sem vozil nad omejitvami. Lokalci, ki vedo kje so policaji ponavadi, so ga žgali ko zmešani po snegu ...

Seveda. Z ježevkami gre kot po suhi cesti.
grims-1.gif

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Ali vozis po svojih zmoznostih in razmerah ali pa preizkusas meje, svoje in zakone fizike. Lahko picis 120 po snegu, kaj pa ko te zasuka? Je pa res, da ce vsi ne bi bili tako presrani kot so bi bilo precej lepse. Vsi opevajo Avstrijo, samo ocitno bo nekaj na tem pa cetudi vozniska kultura. Je ze kdo srecal kaksnega lokalca, ki ga je zgal 50, 60 nad omejitvijo? Pa koga, ki se je vozil 30 pod omejitvijo? Pri nas pa najdes vse sorte kretene, od presrancev do sumaherjev.