Ti SKB sefi & stuff

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Recimo da imam neko zadevo recimo več zlatih ploščic cca 1500g in bi to rad spravil v te SKB sefe... (ajd pustimo zdaj štose o ropu)

Sicer nihče neve kaj je not in koliko je vredno, me pa zanima da recimo jaz to cenim na cca 30k,
ker je recimo čistost zlata 999.9, pa mi sedaj ni jasno;

A jaz plačam hrambo glede na sef, recimo ena "kaseta" oz sef stane 50€/letno, ti pa njim das samo vedeti koliko je to
vredno v primeru kraje, ali je to tak da recimo imajo razrede ali kaka druga sorazmerja, recimo do 10k€ je 200€ letno,
do 50k€ je 2000€ letno,.....

Ve kdo več?
confused-1.gif

Da nebo kdo mislil, da si lastim kilo pa pol zlatih štang BTW....

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Nič jim ne rabiš povedati, samo račune hrani kje drugje, da imaš potem dokaz o nakupu. Njim je vseeno koliko imaš notri, 30k ni neka velika cifra ( glede na vsebino ostalih sefov ).

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.670
3.943
113
Ljubljana
hmpg.net
Plačuje se na "kubaturo".

Vrednost je nepomembna, Problem je samo dokazovanje, kaj je bilo noter, če pride do ropa. (ne vem zakaj jim ne bi pokazal račune za vse palice, ki sem jih kupil kadarkoli v življenju, noter imaš pa samo eno:)

Ampak SKB je sedaj prenovil varnostni sistem, tako da so verjetno sedaj the best:)

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Pa ne ravno v centru LJ iskati sef ( ok razen če ne živiš tam ), vidim da nekateri mislijo da imajo le tam sefe. Vsaka banka skoraj jih ima in tudi najemnine so manjše na podeželju. Tudi sefi po Ljubljani so kar razprodani, medtem ko v okolici dobiš večje kubature za manj. Kak zlatnik si pa le pustite tudi doma, da ni treba ravno v sef za vsakega jurja, če kdaj do česa pride.

Pa ne kupujte kilogramske palice, raje več manjših, cena je itak ista. Če je treba prodati moraš s kilogramsko v trgovino, medtem ko se unčne zlatnike in male palice lepo proda brez težav kolegom, preko neta itd..

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Jojojo kako delajo, osebni dokument, davčno pa še kaj? A še lahko not montiram kamero ki bo direkt vezana na DURS? A ti sefi ne obstjajajo v anonimni obliki? Torej brez osebnih podatkov? Dobro vem da je to neumno vprašanje glede na to da smo v Sloveniji ampak vseeno me zanima?

Lp

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Aja ? nisem vedel da se je tako zaostrilo. Sam ga imam že 10let in tedaj še niso tako tečnarili. No če hočejo davčno, se zna zgoditi da bodo brskali po njemu v primeru kakih dolgov državi.

No na srečo zlato ne zasede veliko, za kake dokumente in kaj podobnega pa sef ni slaba ideja.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Pri SKB nevem lej za NLB =>

Potrebni dokumenti
Veljaven identifikacijski dokument (osebna izkaznica ali potni list) in davčna številka.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Si predstavljaš gužvo da odpreš samo firmo ki ima anonimne sefe in so 24h/dan FULLLLL varovani
grims-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.338
7.394
113
=) samo bi hitro država posredovala. Oz. bi ti lahko imel težave ko bi se notri začela hranit roba ki si je ne želiš (praški itd) in bi policija prišla z nalogom zadeve odpret (vse, ker bi blo itak vse tvoje - drugace ni anonimnosti). Sicer pa bi se dalo zadevo tako narest, da bi s posebnim algoritmom na podlagi gesla izracunal katera stranka ima kater sef in da niti ti tega ne bi mogel ugotoviti brez gesla stranke. In bi tako posredno varoval stranko ker bi dejansko sef bil od nekoga (torej ti nic kriv), nikakor pa ne bi vedeli od koga.

No ja tole je bolj vprasanje za kakega pravnika kako je z zadevo v tem primeru.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Verjemi da to ni mogoče. Če bi bila danes otvoritev bi jutri že dol zapirali firmo. Vse treba met prijavljeno
wink-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik ferdo pravi:
Anonimni bančni produkti so v EU prepovedani.

Kje pa piše da bom hranil bančne produkte?

Francelj meni prinese XY stvar, in si jo zaklene v sef v mojem stanovanju, jaz nevem kaj je not in nihče razen on.

Zakaj bi mogla zdaj jaz pa Francelj državi kaj govorit kaj mama mi2 v sefu? Pa kje je ta sef?

Mi smo firma hranimo vam d.o.o, hranimo pa samo ključe od sefa. Jaz mu "posodim" par dm3 v mojem stanovanju da si
on shrani nekaj. Pač teh nekaj dm3 v mojem stanovanju je pač v tem primeru sef..

Ko govorimo o gazelah, kako bi ta privatna gazela zginla čez noč z sefi vred, ko bi jih bilo ene 200 polnih
smile-1.gif

Prideš po svojo robo, pa firma ne obstaja iz bajte so naredli trgovini, lastnik je izkaže kot najemojemalec hiše ki te je pošteno zeznil
smile-1.gif

Kul ideja
smile-1.gif

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.670
3.943
113
Ljubljana
hmpg.net
Oddajanje sefov paše med priznane finančne storitve po 10. členu ZBan-1 (torej je bančni produkt - lep izraz a?). Obstajajo pogoji pod katerimi banka dobi licenco za to. Nimajo vse banke v Sloveniji licence za to storitev.

Zaradi ZPPDiFT je po celi EU sprejeto, da se anonimnih finančnih produktov ne sme več odpirati. To pomeni, da ne moreš več tržiti "anonimnih" sefov. In v tem istem zakonu piše, da so zavezanci za poročanje tudi firme (nebanke), ki opravljajo dejavnost oddajanja sefov.

In nikjer ne piše, da moraš povedati kaj je v sefu. Vendar v primeru da je ne identificiraš vsakič, ko pristopi k sefu, je predpisana globa od 12 000 do 120 000 EUR za firmo, ki oddaja sefe.

Ko pa pride organ, ki ima pooblastilo za pregled sefa, in ti pove, da je Osama terorist in bi rad videl vsebino sefa, mu pa to moraš omogočiti.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
OK torej vprašanje, kje imajo vsi naši bogataši skrite miljone? Ne mi rečt da na TRR pri banki. Torej kje dejansko? Glede na to da tajni računi v Švici, Lichtensteinu in drugod niso več aktualni?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Zakaj bi jih sploh morali imeti skrite ? Kolega, ki dela na banki, je enkrat omenil, da ni nic posebnega, ce pride kaksen smesen ata do salterja da opravi svoje transakcije, pa pri tem kolega vidi da ima mozakar debelo preko 100 evrskih tisocakov na racunu (torej ne v obliki depozita, delnic ali karkoli) - in to navaden mozak, nic posebnega, smo pa majhen kraj in bi najbrz bilo znano, ce bi bil kaksen hud bogatas.

Torej zakaj ne bi nekdo, za kogar je znano, da premore recimo 5M, imel razen hise, avtov in vikenda (kjer je del denarja) ter delnic, preostanek tega kar na nasi banki na vpogled ?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Radirko ne sanjaj. 100k € ni noben denar. A si pomislil da je ATA celo življenje šparal in ima zdaj 100.000€? Waaaaaaw! Tajkun, ni kaj. Marsikdo ima miljone in miljone ki jih morda ne sme ali noče prijavit. Še enkrat ne mi rečt da jih ima na NLB. Do pred tričetrt leta nazaj razumem da so vsi imeli račune v Švici in drugod po Evropskih oazah. Sedaj pa je drugače.