Thin client

Mr_NO

Majstr
18. avg 2007
1.392
253
83
V firmi se pogovarjamo, da bi prešli na thin cliente. Gre pa za cca 300 odjemalcev. Zanima me ali ima kdo kakšne izkušnje z uporabo thin clientov? Kakšen softver uporabljate, kako je z hardverom, licencami ipd.?

Mr_NO

Majstr
18. avg 2007
1.392
253
83
Hvala. Sem si kar mislil glede office: noa ja mi bomo prešaltali na OO.
Kako pa je z licencami za OS, namreč imamo kar precej programov pisanih za XP tako da bi ostali pri MS?

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.048
6.235
113
Nas pa hebe Citrix da je za znoret. Tiskalniki ne tiskajo, se ne postavijo itd. Delalo je do nekega prelomnega trenutka fenomenalno, potem pa mogoče z instalacijo nekega novega printerja vse začelo hebat.

Drugače pa je terminalsko okolje vsekakor bolj dobrodošlo kot pa uporabniku porinit debelega klienta (PC).

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.161
4.148
113
Citat:
Uporabnik Mr_NO pravi:
Kako pa je z licencami za OS, namreč imamo kar precej programov pisanih za XP tako da bi ostali pri MS?

Programi pisani za win XP niso ravno dobri programi .. zamenjajte vse skupaj. Itak je fora thin clienta da se (skoraj vsa) opravila zganjajo na serverju in ne na klientih. Za to je pa nujno potrebna drugačna poslovna logika ... če tega nimate potem je brezveze uvajat tako rešitev!

Zdej govoril sem o pojmu "thin client", to ne vključuje raznih PCjev na Atom arhitekturi ki so dejansko PCji. Thin client pomeni server + gručo klientov; za windows arhitekturo so licence malce drugačne, ne vem točno kako; ampak načeloma dobiš licenco za server, ki ima zastonj dostop za XX klientov, pač odvisi od licence! (načeloma je lahko ceneje kot pa licence za vsak OS posebej, ali pa tudi ne)

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
ksz

ChipPC ima kar ok in poceni thin cliente, napram HP in IBM (devon). Pri ChipPC TC si svoj čas dobil še excalibur global - client license zraven (za nadzor in konf)