"The user name or password is incorrect" when trying to login to a workstation

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.489
361
83
34
Računalnik v mreži mi ves čas serje, da ne more dostopat do deljenja pogona, potem pa sam od sebe pozabi, da ima geslo in dela. Gesla nimam in ga ne vem. Probal sem že vse tole, označeno vse pravilno pa nič. Se komu svita kaj lahko še naredim?

mihagr

Fizikalc
25. avg 2007
417
29
28
Ljubljana
Geslo seveda imaš, ampak je"prazno", oziroma "enter". Najbolj sigurno pa bo če vpišeš administratorjevo ime in geslo. Kdorkoli ti je to nastavljal, ti lahko uredi.

mihagr

Fizikalc
25. avg 2007
417
29
28
Ljubljana
Seveda ime in geslo mora biti od naprave v omrežju na katero se želiš priključiti, ne pa od računalnika s katerega želiš vspostaviti povezavo.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.489
361
83
34
Sam sem urejal. Skozi prazno geslo me ne spusti. Zdaj mi javlja se novo: The specified network name is no longer available. Imena glavnega racunalnika nisem spreminjal, sem pogledal in je enako kot je bilo. Wtf?

mihagr

Fizikalc
25. avg 2007
417
29
28
Ljubljana
Naprave, ki so v omrežju in delijo mape in/ali druge datoteke morajo imeti veljavno ime in geslo za dostop do njih. Prazno geslo ali enter ni to!

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.489
361
83
34
Ce je, imam za vse nastavljeno samo eno geslo pa ne prime. Kaksna ideja kako naj zadevo povozim oz pridem do gesla?

mihagr

Fizikalc
25. avg 2007
417
29
28
Ljubljana
Veljvno ime je \\ime mrežne naprave\ime mape, seveda v istem workgroup-u,
ali pa \\ip naslov\ime mape. Lahko pa poizkusiš z administratorskimi shari kot je c$, d$, torej \\ip\c$ pa v tem primeru velja samo ime administrator in ustrezno geslo.

mihagr

Fizikalc
25. avg 2007
417
29
28
Ljubljana
Če imaš pravice lokalnega administratorja in ustrezno geslo se prijavi na to mrežno napravo, naredi novega uporabnika, recimo "mreznidostop" in naredi geslo "zaMene", potrdi odjavi in poizkusi s tem imenom, geslom!

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.489
361
83
34
Ime je: desktop-kmqe9eh/vasco. Imena se ni spreminjalo, kar pa gor razlagaš pa je malo izven dosega mojega znanja in bi prosil za kakšna navodila, lepo prosim.

mihagr

Fizikalc
25. avg 2007
417
29
28
Ljubljana
Prav torej boš napisal \\desktop-kmqe9eh\vasco, daš enter potem te mora vprašati za ime, geslo, spodaj daš kljukico v polje shrani geslo.
Če ne veš imena in gesla, potem ni druge moraš fizično na ta računalnik in ugotoviti ime in geslo. Še prej poizkusi s administratorskimi shari c$, d$, predvsem za to, da vidiš če si ti ta mrežni računalnik pravilno odzove, namreč c$, d$ so vedno vzpostavljeni, če jih nisi izrecno izključil. Katere windowse imaš na tej mrežni napravi?

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.489
361
83
34
Prav torej boš napisal \\desktop-kmqe9eh\vasco, daš enter potem te mora vprašati za ime, geslo, spodaj daš kljukico v polje shrani geslo.

Naredim vse to, up. ime je od glavnega računalnika "ime,priimek", vpišem še naslov za vstop, ki ga imam in ne prime. Sem uporabil tudi ime računalnika "desktop" in isto geslo, pa še enega drugega za hec, tudi ne gre.
Če ne veš imena in gesla, potem ni druge moraš fizično na ta računalnik in ugotoviti ime in geslo. Še prej poizkusi s administratorskimi shari c$, d$, predvsem za to, da vidiš če si ti ta mrežni računalnik pravilno odzove, namreč c$, d$ so vedno vzpostavljeni, če jih nisi izrecno izključil. Katere windowse imaš na tej mrežni napravi?

Kako naj ga ugotovim? Do teh sharov c$, d$ pa ne znam. Na obeh napravah sta Windows 11 Home 24H2.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.489
361
83
34
Naredil sem sistem restore in zadeva dela. Kako naj zdaj enkrat za vselej za vedno preprečim, da mi obe napravi pod nobenim! pogojem ne delata updateov Windowsov?

mihagr

Fizikalc
25. avg 2007
417
29
28
Ljubljana
Brisanje updatov ne pomaga, si že ugotovil. Torej do tega mrežnega računalnika ne moreš dostopati iz nobenega drugega, ali veš njegov ip naslov? Na svojem računalniku odpri cmd, vpiši "ping ip naslov tvojega usnerjevalnika in daj enter. Se ti odzove 4krat? Sedaj zamenja ip naslov z naslovom mrežnega rač. do katerega ne more. Se ti javi 4krat, tako kot usmerjevalnik? Če se ti ne, potem rabiš pomoč nekoga, ki to bolje obvlada. Aja pa še home verzijo imaš! Takole najbrž ne bo šlo, od kod si?

mihagr

Fizikalc
25. avg 2007
417
29
28
Ljubljana
To kar "tin01" pravi, ni rešitev. Rešitev je, da se naučiš in razumeš zakaj je tako, kot sva se pogovarjala, potem boš drugič tudi na drugem računalniku znal ne glede ali je home ali pro ima updajte ali ne!
Lep pozdrav