The Secret

catwoman

Pripravnik
3. sep 2007
115
0
16
..: LJ :..
govori o tem, da če v neki res verjameš, se bo to tud zgodil... se pravi če velik razmišlaš negativno al pa o svojih strahovih, pol bo "vesolje" to vedlo in boš privlačla samo take zadeve... če pa razmišljaš pozitivno, potem tud pozitivne stvari privlačiš.. samo je to razložen na mal daljši način, mislm da uro pa pol traja... men ni žal da sm pogledala, ker sm začela bol pozitivno razmišljat... deluje pa verjetno, če verjameš v to (pač začaran krog, očitno
smile-1.gif
)

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Pomaga do te mere, da začneš razmišljat na pozitiven način.
17758-icon_confused.gif

Ker več razmišljaš o pozitivnih stvareh kot negativnih, imaš tudi občutek da se ti začenjajo boljše stvari dogajat. Pač postaneš iz pesimista optimist, to je bistvo, kar pa je itak kmečka logika.
Ker ni toliko negativnih razmišljanj, imaš tudi manjši stres, ki pa je sploh slab tudi za fizično plat telesa.
Malo manj gledaš poročila in greš raje kdaj v naravo; službe ne nosiš domov ampak si raje z družino...itd

Ne vem zakaj bi moral nekomu to kmečko logiko povedati preko nekega filma kot skrivnost?
Ker je večini ovc šele tako kaj jasno? Zraven seveda začinjeno še s tem, da ima vesolje tvoje misli vse pod kontrolo.
bonk.gif

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Mogoče je res kmečka logika, ampak zakaj je potem folk tolk tečen, slabe volje, pesimističen, nesrečen....in vse kar lahko še opiše slabo? Zakaj folk ne uporablja te kmečke logike? Hm...mogoče zato, ker je kmečka, oni so pa bolj fancy
evil.gif

Se spomnim kako mi je šel včasih ves folk, ki je bil naspidiran in dobre volje že za zajtrk, na jetra. Danes grem verjetno jaz drugim na jetra
grin1.gif

ela

Zelenc'
20. feb 2008
21
0
1
Knjiga in film sta za en k… Kup nekega new age sranja predstavljenega v stilu Hollywooda. Pa da ne bom ravno na pamet govorila, bom vso stvar podkrepila s par argumenti.
Glavna neumnost knjige je predpostavka, ce si nekaj res zelis, bo prislo k tebi in ce ne pride, to pomeni, da si tega ne zelis dovolj. Verjetno si otroci v Afriki zelo zelijo hrane, pa je vseeno ne dobijo, kot zgleda si je vseeno ne zelijo dovolj. Na zacetku ti ze takoj lepo razlozijo, da vse o cemer razmisljas se bo zgodilo, neglede na vse. Da se bo to res zgodilo, si predstavljaj, da se je to ze zgodilo, tako da se ze pripravljas na to, kar te caka. Torej, ko se zjutraj vstanes, v bistvu ne rabis it v sluzbo, ker ze zivis svojo novo realnost, v kateri jasno, da ne hodis v sluzbo. Naslednji primer hujsanje. Ce zelis shujsati, si najprej predstavljaj sebe suhega. Mocno se skoncentriraj na to misel, suh sem, suh sem… Vse misli o debelosti, bajsekih, pohani kuri, socni tortici, pecenem krompircu… crtaj iz svojih mozganov, takoj, pri prici. In jasno, postal bos suh kot prekla. Mogoce v sanjah, v resnici pa zagotovo ne. Iz tega bi lahko sklepali, da je nekdo debel, zato ker je razmisljal o mastni hrani oz. mogoce bi bilo boljse, ce recem: od hrane se ne mores zredit, razen ce razmisljas o tem, da se ti to lahko zgodi. Cista neumnost.
Pa potem so noter se take neumnosti, v stilu, obrni se proti vesolju in izrazi svoje zelje. Vesolje se bo odzvalo tvojim zeljam… Kot da bi Enterprise klical.

Na kratko, Skrivnost promovira ideologijo lenobe in pasivnosti.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.532
1.233
113
odvisno s katere strani gledaš.... in ti si to malo oreng poenostavila
smile-1.gif

saj nikjer niso rekli da bo rezultat takoj naslenji dan..... to se neve.. lahko da bo čez 14 dni... čez 1334 let
ti pa vse govoriš iz danes na jutri....

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
kako zdej, al je malo al orng ????
smile-1.gif
mislim da se zivi "iz danes na jutri" in ne za prihodnji 2000 let..tako da še en (tvoj) bul šit.

jaz se strinjam z njo, pogljej kolk se jih zeli bit pametnih tuki na forumu pa jim ne ratuje, pa da ga jebes.

Tamara, ti pa se kar na silo ne naprezaj da si srečna, tvoja depresija še pride, v valovih. kot ponavadi.

ela

Zelenc'
20. feb 2008
21
0
1
Do takrat ko bi se pa naj nekaj zgodilo, pa zivis v lazi ali kaj??????? Pa cakas, da ti bo kaj iz neba padlo??? Mislim, da lahko se enkrat preberes knjigo, pa ne bos zastekal bistva sporocila.

ela

Zelenc'
20. feb 2008
21
0
1
Ja, tocno taki nateg je. Samo je bolj ameriska varianta, ki pa pri nas zadnje case gre za med.

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Ti in podobni ste navadni pesimisti. Jst rajš uživam v svojmu lajfu in ne jokcam na vsakem koraku kolk je men težko, pa kolk nimam tega, pa unga....vsak je srečen po svoje. Če si ti srečen, da si nesrečen, izvoli.

hgard

Guru
22. jul 2007
4.082
582
113
Ma tole je super. Sploh če bi bili zraven še Jediji in svetlobni meči
zmaga.gif

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
kdo pa prav, da sem nesrečen? Kaj si pa tolk agresivna? lažna sreča te daje, 100 %
evil.gif

ela

Zelenc'
20. feb 2008
21
0
1
Deklica, pomiri se!!!!! Spomni se na strasno knjigo Skrivnost... Dihaj, dihaj,.... Pozitivne misli
smile-1.gif

Vesolje te objema in caka na tvoje ukaze...

ela

Zelenc'
20. feb 2008
21
0
1
Hja, kaj ti naj recem... Ce bi prebrala Skrivnost natancno, mi ziher ne bi dala takega odgovora...

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Pozitiva ... to pa je Velika skrivnost
cool-1.gif

Bom pogledala, ko si utegnem izboriti urico in pol časa za film. Pol pa ma da se mi dogajajo same pozitivne stvari.
priden.gif

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.532
1.233
113
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
kako zdej, al je malo al orng ????
smile-1.gif
mislim da se zivi "iz danes na jutri" in ne za prihodnji 2000 let..tako da še en (tvoj) bul šit.

jaz se strinjam z njo, pogljej kolk se jih zeli bit pametnih tuki na forumu pa jim ne ratuje, pa da ga jebes.

Tamara, ti pa se kar na silo ne naprezaj da si srečna, tvoja depresija še pride, v valovih. kot ponavadi.

ah... a ti nimaš nobenih ciljev v prihodnosti?
res nič? dvomim.... in bilo kaki cilj si postaviš... to je to.... delanje na tem da tisti cilj dosežeš.
nikoli nisem rekel da bo cilj sam prišel k tebi.... in tudi nikoli nisem trdil da film govori sveto resnico!
film je še ena zanimiva teorija tak kot globalno segrevanje, in vse ostale podobne zarote sveta

Citat:
Uporabnik ela pravi:
Do takrat ko bi se pa naj nekaj zgodilo, pa zivis v lazi ali kaj??????? Pa cakas, da ti bo kaj iz neba padlo??? Mislim, da lahko se enkrat preberes knjigo, pa ne bos zastekal bistva sporocila.

nisem nobene knjige bral.. sem samo pogledal film... pa še tega ne do konca...
zdaj pa mi povej kje sem rekel da ti bo kaj iz neba padla... no povej kje sem to rekel?
ne obračaj besed v tri prekrasne!

ela

Zelenc'
20. feb 2008
21
0
1
Niti nisi filma pogledal do konca, niti nisi knjige prebral... Zakaj se sploh oglasas????

Ce bi kaj od tega naredil, bi lahko pametoval o tem na dolgo in siroko, kajti v knjigi je vse lepo zapisano, kako iz nic naredis vse oz. se opravicujem s svojim tokom misli, ki jih posiljas v vesolje in potem cakas na vesolje, da porihta stvari. Ce bi se vsakemu uresnicile njegove najbolj zazeljene sanje, bi bil svet en velik kaos.

Svetujem ti, da preberes knjigo, potem pa lahko kako receva na to temo.