Težave z Ubuntu namestitvijo

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.198
3.562
113
Marlbor
U uradne strani sem si dol potegnil iso datoteko, verzijo 9.10-desktop-i386. Druge verzije ne najdem. Zapekel sem na cd, sistem hočem namestiti in mi javlja I/0 error

Error reading boot CD.

V čem bi lahko bil problem?

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.593
1.273
113
potegni drugi ISO iz drugega strežnika, potem pa zapeči z najpočasnejšo možno hitrostjo na CD

meni nikakor ni uspelo inštalirat ubuntuja naloženega na cdrw iz uradne strani

sem ga potem potegnil iz slovenske pa na klasičen cd

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.198
3.562
113
Marlbor
OK, hvala za informacije. Vidim, da je to crap od operacijskega sistema, sploh ko berem malo forum na ubuntu strani.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.673
3.944
113
Ljubljana
hmpg.net
Zelo zanimiva ocena, glede na razširjenost, popularnost in število downloadow:)

Res pa sam uporabljam drugi dve drevesi raje kot tega.

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
OK, hvala za informacije. Vidim, da je to crap od operacijskega sistema, sploh ko berem malo forum na ubuntu strani.

Potem praviš, da je Linux zanič, če te prav razumem? Ubuntu ni OS, je samo distribucija Linuxa, tako kot ne vem Fedora, Mandriva in ostalih xyz distribucij.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.673
3.944
113
Ljubljana
hmpg.net
Zdaj če sva natančna, ga po temle viru:
http://statowl.com/operating_system_market_share.php
Uporablja 0,2% vseh uporabnikov.
Ampak, to 50 % tistih, ki uporabljajo linux
smile-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Saj 0.2% ni tako malo, ko to pretvoriš v številko. Meni ubuntu super služi na starem računalniku.

Dzexon

Pripravnik
3. sep 2007
946
0
16
Problem je lahko tudi v optični enoti, sam imam pekač NEC Optiarc AD-7173S, ki peče vse brez problema, bere pa vse razen bootable CDjev/DVDjev - brezhibno ne prebere niti enega. Iste ploščke vržem v prastari 40x CD-ROM in delajo v prvem poskusu.

Če zna tvoja plošča bootat z USB, lahko ubuntu (ali katerokoli drugo distribucijo linuxa) zelo enostavno spraviš na USB ključek s tem programom.

Zakaj bi ubuntu bil slab OS, mi ni jasno, mi služi verzija 8.10 na desktopu že več kot eno leto in me nikoli ni pustila na cedilu, prav tako uporabljam verzijo 9.10 na netbooku in sem tudi s to zadovoljen. Vsak OS ima določene hibe, meni osebno so pač windowsove bolj pereče.

Čez teden ali dva (ne vem točno) izide verzija 10.04 LTS, tole se bo verjetno najbolj splačalo namestiti za na daljši rok. Po drugi strani je pa namestitev ubunta res tako udobna in hitra, da ni problem preizkušati različnih verzij - sistem te na začetku vpraša po nastavitvah, potem se pa namešča in ti da mir, vmes lahko greš na kavo ali celo med namestitvijo brskaš po netu. Tudi skakanja s šiframi, CDji in driverji ni nobenega (vsaj pri meni ga do zdaj ni bilo).

Podobne teme