Težave z očesom

dobovsek

Fizikalc
27. nov 2008
1.121
1
36
Zdravo!

Še moje zadnje upanje....

Pred leti sem imel na enem izmed očes kemijsko poškodbo.
Po zdravljenju in že med zdravljenjem, se mi je v očesu začela nabirati neka sluz, katero si moram večkrat dnevno odstraniti od očesa stran.
Kakšen dan je te sluzi več, včasih manj.
Je pa problem pri tem, ker ko se zasuši zgleda kot "zaspanček" in sem veliko med ljudmi, pa ali poslušam da naj malo manj pijem ali pa da me je nekdo na nos.
Sluz se ne nabira samo v kotičku ampak se razpotegne čez celo oko.
Ko se je s palčko za ušesa dotakneš, jo lahko potegneš ven, vendar se vleče kot vroč sir in je tanka kot las, da ne govorim kakšen je občutek, ko to narediš .
Zjutraj naprimer brez izprianja z vodo očesa ne morem odpreti, ker se čez noč tako zasuši. Čez dan, me zaradi mencanja tudi večkrat boli oko, oz veke in okolica.
Sluz je kremne barve, imam pa tudi občutek, da ima poseben vonj.

Bil že pri zdravniku, tako na očesni, kot pri privat (Morela), pa mi ne znajo nič povedat...menda bo minilo...
kdaj pa?
bonk.gif

vleče se že 6 let oz še malo več
10.gif

Solzni kanali naj bi bili prosti, oko ni suho....

Ima kdo, ali je imel podobne težave?

tincelj

Pripravnik
1. okt 2008
430
0
16
obalca
meni se to dogaja, ko imam oko vneto (prepih, mencanje zaradi alergije,...in si ga potem totalno razdražim). res ni najbolj priejtno si isto sluz vleč ven. po navadi mi traja cca kakšen teden, potem pa mine. da bi pa to trajalo toliko časa...pa prvič slišim.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.513
1.099
113
Kaj pa če bi svojemu zdravniku predlagal da ti vzame bris očesne veznice? Pa naj pregleda morebitne bakterije oz. viruse (lahko npr. tudi Herpes).

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.513
1.099
113
Ne vem, pomislil bi tudi na alergijo na kakšen cvetni prah. Če je v deževnem vremenu OK, v sončnem pa ne, bi že znalo biti kaj na tem... Česa drugega se pa ne spomnem...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Kakšno je pa delovno mesto? Kaj pa recimo med dopustom, če le-ta traja kakšen teden, dva?

dobovsek

Fizikalc
27. nov 2008
1.121
1
36
Delovno mesto za računalnikom, ki je bilo tudi že prej.
Med dopustom se mi zdi da je še celo hujše

Sem pa vsak dan zunaj v naravi, tako da možno da je alergija...ampak na kaj? Glede na to da traja to že tako dolgo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Meni je oftalmogol svetoval uporabo "umetnih solz", namreč delo za računalnikom upočasni utripanje z veko in posledično se oku izsuši, kar pa lahko povzroči drgnjenje, ranice, in pa seveda vnetja.

17. dec 2010
1.174
0
36
124
Sliši se zelo moteče. Ne znam ti ničesar povedati, kot to, da poznam kar nekaj ljudi, kjer sami obiskujejo tega doktorja, tam ne dobijo nič pametnih odgovorov, pa grejo k drugemu zdravniku ... Jaz ti priporočam, da obiščeš veliko zdravnikov, nekdo bo zagotovo se našel, ki se bo razumel na te zadeve. Probaj iskat po internetu kje kakšen zdravnik deluje, ki se spozna na take zadeve ali pa poišči kje v avstriji ... res da boš tam mogel plačati, boš pa zagotovo našel prej nekoga, ki ti bo znal povedati, kaj je narobe in zakaj se to dogaja ...