Težave z garminom Nuvi 255W

sasoceru

Zelenc'
13. avg 2009
7
0
1
Sem nov na foromu in me zanima, če mi lahko kdo pomaga. Na Garminu imam naloženo karto AR 2.30 na kartici pa CN 2010. Ko imam vklopljeni obe karti mi Garmin po določenem času vožnje zamrzne (včasih prej včasij pozneje). Medtem ko samo z eno vklopljeno karto normalno deluje.

Hvala za odgovor in razumevanje

kingo

Pripravnik
10. maj 2008
579
21
18
Imej vedno prižganega samo enega. Zemljevida med seboj nista kompatibilna.

kingo

Pripravnik
10. maj 2008
579
21
18
Citat:
Uporabnik sasoceru pravi:
Najllepša hvala.
A kake druge možnosti pa ni.

Žal ne. No, še ena je, da še enkrat naložiš CN 2010_1 brez Slo, Bih in Cro.

sandiv

Pripravnik
4. sep 2007
268
1
18
Maribor
Citat:
Uporabnik kingo pravi:
Citat:
Uporabnik sasoceru pravi:
Najllepša hvala.
A kake druge možnosti pa ni.

Žal ne. No, še ena je, da še enkrat naložiš CN 2010_1 brez Slo, Bih in Cro.
To možnost je, a precej slaba, saj so ceste na mejah med AR in CN večkrat slabo zlepljene skupaj (zamik med cestami npr. v Avstriji in SLO). zato te bo navigacija včasih vodila kakih 100 km okrog več kot je potrebno!
Ker smo na tem forumu večinoma vsi doma v SLO je najboljše preklapljanje med kartami. Ko si pri nas je v redu AR ( s tem pribobiš več POI točk, a ne vidiš omejitve na cesti, izračun prihoda na cilj je preveč optimističen).
Ko iz Slo greš v ostale ne Yugo države izbereš karto CN in te bo komot vodil od doma do cilja. Izbira dveh kart za isto področje vodi v težave, zmrzovanje, resete in slabo voljo.
frown-1.gif

fatmir

Pripravnik
2. maj 2009
104
1
18
Imam eno težavo, zbrisal sem namreč iz garmina mape in jih na novo naložil, težava je v tem da mi jih zdaj kao ne najde, AR pa sem brez problema naložil na gramina!
Ne vem kateri file manjka da mi bo zadeva zalaufala!
Imel sem sledeče file, ali nekaj takega:

gmapbmap.img
gmapsupp
gmapprom

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Najprej bi te bilo potrebno dobro po riti našeškati. Kaj se spravljate brisat fajle, če se ne razumete kaj je kaj. Ča si pobrisal tudi sistemske datoteke, potem ti mi ne moremo kaj dosti pomagati. Če pa ti manjkajo datoteke katere si napisal potem si poleg AR naloži še CN2010.10 Europe. Seveda jo moraš preden naložiš odkleniti s ključem, ki si ga dobil ob registraciji izdelka na Garmin.com

marjanp

Zelenc'
24. feb 2009
2
0
1
65
Dragomer/Brezovica/Ljubljana
@ fatmir

Se opravičujem ker sem zelo pozen AMPAK!

Na računalniku imam prekopirane vse datoteke iz Garmin Nuvi 255W:
- Na napravi je tako med drugim CN 2008,
- Na eni SD kartici CN 2009, AR (verzije ne vem) in SCG (verzije ne vem),
- Sedaj pa imam v napravi (nuvi 255W) SD kartico z CN 210.1, AR (verzije ne vem - novejša), SCG (verzije ne vem - novejša) in Madžarsko (verzije ne vem - novejša).

Tako lahko naredim kopije na DVD in ti ga za manjšo proti uslugo pošljem.
Nisem pa siguren, da bo garmin samo s kopiranjem datotek začel delovati ( primer v računalnik je potrebno izvesti instalacijo ).

Naprej na zasebno!

LP
Marjan

Nazadnje urejeno: