težave Siol optika, prospero modem!!!!!

matt

yeeeehaaaaw
20. jul 2007
866
0
16
Pozdrav!

Po parih urah prebitih na liniji s telekomovo telefonsko pomočjo in ker nismo rešili nič, se za pomoč obračam še tukaj.

Situacija:

Modem je nastavljen kot router, kar pomeni, da naj bi se na internet povezal sam. Pri tem načinu povezave imam problem, da do določenih strani ne morem dostopati (www.download.com, www.gizmodo.com sta taka primera). Ker sem mislil, da je kriva kakšna nastavitev, sem modem tovarniško resetiral in ponovno nastavil username in password. Kljub temu, napaka ostaja.

Ker bom med modem in PC nastavil tudi wifi router, sem modem prekonfiguriral v "modem način". Na PC pa kreiral ročno pppoe povezavo. Povezava se prvič poveže, nato pa zadeva pri povezovanju javlja "Phone line is busy" napako? Kombinacije, da bi zadeva BP delovala prek ročne povezave ne najdem. Ali sem kaj narobe konfiguriral?

Slike so v prilogi.
723539-nastavitve.jpg

Priponke

• 723539-nastavitve.jpg
    723539-nastavitve.jpg
    138,4 KB · Ogledi: 290

matt

yeeeehaaaaw
20. jul 2007
866
0
16
Fiksnega IP nimam, kar se pa DNS tiče pa nisem nič nastavljal nikjer. Kje in kaj nastavim?

LPM;

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik matt pravi:
Fiksnega IP nimam, kar se pa DNS tiče pa nisem nič nastavljal nikjer. Kje in kaj nastavim?
Nikjer.
Če ti je že delalo, je očitno OK.
Razen tega napaka "Phone line is busy" nima veze z DNS. Poglej še kodo napake zraven in s tem zateži SiOL-u.
Da ponovimo: v čarovniku za povezavo izbereš PPPoE, vpišeš ime in geslo, ter fertik. Potem s klikon na ikono in "Poveži" startaš povezavo.