Lani sem nabavil za 600€ (16gb rama, xeona E3-1230v3 itd...) in vem kaj je i7 mašina s ssd, vem pa tudi da sem pri cca 600€ prefitiral cca 100€ glede na slovenske cene (primerjal pri funtechu, sestavi.si).
2 meseca nazaj sem nabavil mx800+napajalca skupaj v vrednosti 230€, napram slo cenam zopet 50€-60€ razlike.
Žal slovenski trgovci niso konkurenčni (daj link do tvoje trgovine s cenami, rade volje vzamem v slo če je ok cena). In ja če je razlike 30€ se mi vseeno splača zadevo vzeti iz nemčije, ker 1. zadeva pride hitreje kot iz slo (razen če imajo na zalogi), 2. če se mi kaj pokvari sem toliko prefitiral, da lahko 2x gor pošljem, da bom na enakem znesku kot v slo + da moram tudi v sloveniji pošiljati/voziti na servis, poleg tega pa še bolj komblicirajo kot v tujini.
Je pa res, da sem nazadnje vzel eno ohišje+cpu cooler, pa je zaradi teže in posledično višje poštnine bilo samo 7€ razlike, evo tu sem pa vzel zadevo iz slovenije. Overall, se nad 100€ večino stvari splača nabaviti iz tujine.