težave nuvi 250w

voznikvozniku

Fizikalc
3. okt 2007
398
31
28
Imam eno težavo z nuvijem 250w, kar naekrat se je začelo dogajati, da se vsako minuto na ekranu pojavi napis Poteka nadgradnja GPS...sem že naredil update naprave in reset naprave..pa nič ne pomaga. Ima kdo še kakšno idejo?

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Probaj 2x naložit update,če to ne bo delovalo,pobriši datoteko GarminDevice (naredi backup za vsak slučaj) po ponovnem zagonu si bo nuvi naredil novo in sedaj bi ti moralo vse delovat brez problema.

voznikvozniku

Fizikalc
3. okt 2007
398
31
28
sem probal, pa žal ne gre...bo treba zadevo kar na servis poslat, ker mi je zmanjkal idej, pa tudi na servisu ni vedel kaj bi bilo...

mobilni

Pripravnik
14. jan 2009
367
0
16
Ribnica
Nisem hotel nove teme odpirati. Imam pa težave z 255 wt

Kar naenkrat se naprava sama od sebe ugasne in nato ponovno zažene, ob tem je treba na novo dati noter routo (to se večjrat dogaja) Prav tako se večkrat zgodi da jo nekaj prime in kar ene čudne releacije ubada. Ima cn europe 2011.10 na kartici in AR 3.0 na napravi.

Kaj bi lahko bilo

dopamin

Pripravnik
9. feb 2008
130
7
18
Morda kdo ve oz. ima kakšno idejo... sem preguglal in ne najdem rešitve
iz aplikacji ACSI kampi sem si v Garmina 255W vpisal nekaj kampov. Do njih brez probema pridem Kam/Dodatno/Uporabniške destinacije/CAmpingCard ACSI..... to je ista destinacija, kamor tudi vpisuje (seveda pod svojo kategorijo), če s Poi Loaderjem nalagm .gpx

problem nastane, ko sem hotel te vpisane kampe izbrisati in ne gre pod nobenim pogojem
sem naredil nov .gpx in ga s Poi Loaderjem naložil, zbrisal je vse kategorije razen ACSI kampov
sem resetiral (držiš spodaj desno pri zagonu), je zbrisal vse priljubljene, ni pa zbrisal kategorij v Uporabniških destinacijah
sem fizično zbrisal gpx in poi datoteke na GArminu (v XPjih), mi je zbrisal tisto kategorijo, ki sem jo prenesel s Poi Loaderjem, ACSI kampov pa ne
mi ni jasno, kam je napisal te kampe...kakšna ideja?

Nazadnje urejeno:

dopamin

Pripravnik
9. feb 2008
130
7
18
še vedno rešujem spodaj opisan problem... ima kdo kakšno idejo?
problem je v tem, da imam v uporabniških destinacijah vpisane lokacije, ki jih več ne potrebujem, izbrisati jih pa ne morem (ne znam
bonk.gif
)
Hvala in srečno 2011

Citat:
Uporabnik dukimen pravi:
Morda kdo ve oz. ima kakšno idejo... sem preguglal in ne najdem rešitve
iz aplikacji ACSI kampi sem si v Garmina 255W vpisal nekaj kampov. Do njih brez probema pridem Kam/Dodatno/Uporabniške destinacije/CAmpingCard ACSI..... to je ista destinacija, kamor tudi vpisuje (seveda pod svojo kategorijo), če s Poi Loaderjem nalagm .gpx

problem nastane, ko sem hotel te vpisane kampe izbrisati in ne gre pod nobenim pogojem
sem naredil nov .gpx in ga s Poi Loaderjem naložil, zbrisal je vse kategorije razen ACSI kampov
sem resetiral (držiš spodaj desno pri zagonu), je zbrisal vse priljubljene, ni pa zbrisal kategorij v Uporabniških destinacijah
sem fizično zbrisal gpx in poi datoteke na GArminu (v XPjih), mi je zbrisal tisto kategorijo, ki sem jo prenesel s Poi Loaderjem, ACSI kampov pa ne
mi ni jasno, kam je napisal te kampe...kakšna ideja?

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Če si nalagal preko aplikacije my ACSI, ti je verjetno vpisalo na isto mesto, kot vpisuje aplikacija za geocaching. Ne vem ti točno povedat lokacije, vem pa, da je tudi mene zajebavalo, ko sem iskal, da bi zbrisal te geocaching točke. Mislim, da jih vpiše nekam na disk naprave z končnico .gpi in ne v kakšno mapo POI ali GPX.

dopamin

Pripravnik
9. feb 2008
130
7
18
Citat:
Uporabnik NAVI_boy pravi:
Če si nalagal preko aplikacije my ACSI, ti je verjetno vpisalo na isto mesto, kot vpisuje aplikacija za geocaching. Ne vem ti točno povedat lokacije, vem pa, da je tudi mene zajebavalo, ko sem iskal, da bi zbrisal te geocaching točke. Mislim, da jih vpiše nekam na disk naprave z končnico .gpi in ne v kakšno mapo POI ali GPX.
ja, bravo in hvala za odgovor!
Med drugim sem brisal poi.gpi v mapi poi in ni nič pomagalo, v "custom pois" so te destinacije ostajale notri. RAvno v zvezi z geocachingom sem našel na enem od forumov podoben problem in sem šel brskati po Garminu, če je še kakšna .gpi datoteka kje skrita. Dejansko je obstajala mapa z imenom "gpi" in notri čudna datoteka s končnico .gpi. Sem jo najprej spremenil v drugo končnico, Garmin deluje ok in sem potem kar celo gpi mapo izbrisal. Zaenkrat ne kaže, da bi kaj vplivalo na delovanje.
Torej: če ne morete izbrisati destinacij v "uporabniških destinacijah" na noben način (predvsem s pomočjo POI Loaderja - brisanje obstoječih oz.nalaganje novih POIjev), potem je verjetno na Garminu nekje še kakšna .gpi datoteka (poleg POI.gpi)

zoran38

Zelenc'
5. jul 2010
2
0
1
58
N.Beograd
Drustvo jel moze jedna pomoc trebao bi mi softver za garmin nuvi 200w dali neko zna odakle bi ga mogao skinuti
unapred hvala zoran