Težava z brezžično vzvratno kamero pri avtomobilu

markosekula

Pripravnik
2. avg 2015
57
0
6
Pozdravljeni!
Problem je sledeč: pri kompletu vzvratne kamere, ki je prej deloval na drugem avtomobilu, sem zamenjal kamero, iz prejšnje 5 V v 12V Ker je pri tej menjavi v kablu, ki povezuje oddajnik in kamero ostala aktivna le žica za signal, sem ostali dve pustil prazni, napajanje kamere pa je sedaj direktno (tako kakor oddajnika). Menjal sem zaradi velikosti same kamere, ki je sedaj skoraj neopazna, tista stara je vsaj 3x večja.
Ko sem testiral delovanje pri ugasnjenem motorju avtomobila, je bilo delovanje brezhibno, ob delujočem motorju pa slika izgine, ostanejo le označbe razdalje.
Če kdo pozna rešitev (drugačno od uporabe prejšnje, stare kamere) mu bom zelo hvaležen.

Hvala!

baldrick

Fizikalc
27. mar 2012
951
24
28
Probaj z glajenjem urediti ena dušilka in en kondenzator imaš na netu polno načrtov, najbrž te hebe šum ali pa špice.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
z volt metrom si že testiral kaj se dogaja z napajanjem?

si probal kamero odklopit, zalaufat avto in jo potem priklopit?

markosekula

Pripravnik
2. avg 2015
57
0
6
Hvala obema!
Popoldan pride zadevo pogledat znanec ,ki bo napetost preveril z instrumentom, menda kar s 'osciloskopom' (ne vem kakšen je pravilni izraz) ker bo menda le tako lahko videl kaj se dogaja.

Fusion: za odklopit kamero je veliko dela,ker je zvezana direktno na luči ,da bi prišel blizu tistim dvem žicam pa moram razkopat vrata prtljažnika.

LP

Nazadnje urejeno:

markosekula

Pripravnik
2. avg 2015
57
0
6
Problem je (skoraj) rešen!
Pišem po nareku:
Osciloskop je pokazal da napetost pade na 6V skoraj za 1 ms,kar je preveč za oddajnik kamere.
Padce povzroči vklop klime, ob zmanjšanju obratov motorja
Rešili bomo s kondenzatorjem in diodo.

Če bo komu pomagalo, avto je Yeti, letnik 2016.

LP

markosekula

Pripravnik
2. avg 2015
57
0
6
V prvem prispevku sem zapisal ,da menjam SAMO kamero,ostalo pa pustim.
Torej oddajnik je star, monitor s sprejemnikom tudi Mogoče sem zapisal nekoliko nerazumljivo,ali pa tistega nisi prebral

LP

RoMeX

Guru
20. feb 2008
2.279
764
113
Točno tole sem iskal. Je že kupljeno :D hvala avtorju
smile-1.gif

Podobne teme