težava s "špricanjem" stekel

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
Gre za VW Boro....problem pa je ta, da je avto stal (v garaži) zaradi dopusta 18 dni in danes ko sem poizkusil pošpricati šipe, je curek iz obeh rež jedva dosegel šipo. A so to prvi simptomi, da bo šla pumpa, ali je lahko tukaj še kaj drugega? Bi pa prvo poizkusil spucati reže in spihat cevko, vendar ne vem kako se to razstavi
redface-1.gif

hvala za bilokakšno pomoč

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.150
4.129
113
Pa si šprical dovolj dolgo?

Če je avto stal 20 dni v tej vročini je voda iz cevk izhlapela, nastali so zračni žepki in sistem moraš "odzračit". Najbolje da imaš polno posodo z tekočino pa špricaš tako da držiš tam 10-15 sec ročko, nato malce počakaš in ponoviš postopek dokler ni bolje.

Lahko se je pa v tej vročini zaradi prej omenjenega vzroka nabral vodni kamen, potem pač malce s kisom očisti šobe. Probaš lahko tudi kar kis vlit v posodo - sicer dišalo ne bo prijetno!
grims-1.gif

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.666
9
38
Ljubljana- okolica
Pumpo bi moral slišati ko dela...Meni se je enkrat nabrala neka pizd..(kot mast) v šobah. Sem lepo prepucal in je delovalo.

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
pumpa se sliši, bom pa kasneje probal z daljšnim držanjem (vendar ne preveč, da ne bom "skuril" motorčka), pa da vidimo....je pa posoda polna, saj sem jo dotočil preden sem sprobal če zadeva deluje ali ne.....

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Bom še jaz dodal svoj pisker
smile-1.gif

Meni zafrkava špricanje prednje šipe. Ko hočem špricat se pumpa sploh ne oglasi, samo brisalce obrne. Če pa najprej pošpricam zadnjo šipo pa tudi spredaj pol normalno dela.

Moram menjat pumpo ali?

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
problem rešen
smile-1.gif

samo cevka je padla dol iz levega "gumba" ko šprica in ko sem jo dal nazaj dela zopet tak kot mora
smile-1.gif

hvala še enkrat vsem za pomoč

FlagellumDei

Zelenc'
8. jul 2011
21
0
1
Citat:
Uporabnik DMX pravi:
problem rešen
smile-1.gif

samo cevka je padla dol iz levega "gumba" ko šprica in ko sem jo dal nazaj dela zopet tak kot mora
smile-1.gif

hvala še enkrat vsem za pomoč

sam tuki nam neki ne štima, mi prvo pogledamo pod havbo, pod avto potem gremo spraševat po forumih....

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
saj če se mi to ne bi zgodilo med vožnjo v službo ne bi napisal
wink-1.gif
....pač prvo firbec kaj bi lahko bilo narobe (ker pač v tistem trenutku nisem imel možnosti pogledat), šele potem pa "operativni" del

PS: veseli se z mano, da je bilo samo to narobe :p