Težava pri manestitvi servis pack 3

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
No ja, če boš dal nazaj boš imel spet SP2 in ne bo delal Skype. Na tvojem mestu bi res najraje sveže instaliral XP-je z vgrajenim SP3. Če pa ni kakšnih posebnih zahtev ravno po XP je pa itak bolje dati gor Windows 7. Hardwersko ni dosti bolj zahtevno, stabilno in varno je pa precej bolj.

Kako obnoviti računalnik na zgodnejši čas: včasih že windowsi samo ponudijo možnost popravila. Takrat samo izbereš system restore in datum, počakaš in je. Če tega ne ponudi, je treba imeti bootable cd z windowsi (instalacijski cd za windowse). Izbereš da se boota iz cd-ja, sistem pregleda disk, najde instalacijo windowsov in ponudi popravilo. To je možno tudi brez povrnitve na zgodnejši čas, tako da sistem samo pregleda in po potrebi obnovi določene datoteke in nastavitve.

Po mojih izkušnjah uspe v manj kot polovici primerov, zato res priporočam reinstalacijo.

bander

Pripravnik
7. nov 2009
261
0
16
Inštaliral sem zadnje xp-je z SP3 in zdaj deluje vse ok, vključno s skypom.
Fatje hvala za vašo pomoč in nasvete!

bander

Pripravnik
7. nov 2009
261
0
16
Saj sem se vam zahvalil
smile-1.gif

bander

Pripravnik
7. nov 2009
261
0
16
Mi pa zna kdo pomagat zakaj mi zadeva ful štopa. Ko imam odprt skype in da še z nekom delim zaslon, pa da imam odprto še kakšno sliko in zraven še facebook, mi sva zadeva izjemno štopa.
Računalnik je procesor 2,4GHZ, 1gb rama. To bi moralo peljat. Windows na novo inštaliran
smile-1.gif

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
966
119
43
Vceraj sem en XP upgrejdal na SP3, zato ker je Skype 6.21 zahteval. Po rebootu in startanju Win XP je racunalnik delal zelo pocasi. Ocitno je Skype postal en velik memoryhog. Edina resitev da ga ne uporabljas.

bander

Pripravnik
7. nov 2009
261
0
16
Pa ne vem, skor ne vidm razlike ali je skype prižgan ali ne. V delovanju porabi nekje 150MB pomnilnika, mozzila jih naprimer preko 300MB.

bander

Pripravnik
7. nov 2009
261
0
16
Zdaj sem preveril z Advancet systemcare in ugotoil da mi porablja prek 90% rama, ko imam prižgan skype in mozzilo.
Imam 1gb rama, ali je to mogoče??? Kaj naredit?

bander

Pripravnik
7. nov 2009
261
0
16
CPU mi kaže tam do 10%, Ram pa prek 90%. Kaj to pomeni?

Samo mozzilo imam odprto pa je že ram prek 55%...

Nazadnje urejeno:

ales74

Fizikalc
3. nov 2012
475
38
28
okolica MB
ja to je zato ker je FF ful požrešen. in če uporabljaš ABP je to dodatnih +100 mb.

torej FF z ABP z enim praznim odprtim oknom porabi okoli 200 mb. pri surfanju pa gre poraba samo še navzgor.