tetrapak za vino

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
ve morda kdo kje bi se to kupilo? škatla kartonasta z vrečko (10l) v katero naliješ vino in ima pipico za točit..
hvala
wink-1.gif

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
Merkur ima na kamp programu podobne zadeve za vodo. Vrečo s pipo, ali pa kar karnister s pipo. Pa če vzameš vrečo s pipo in jo sam montiraš v kakšno škatlo bo približno to. Verjetno gre tako ali tako za kakšno darilo?

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
ja, za darilo..hvala, ideja je super..če ne najdemo prave škatle bo tudi tole vredu
smile-1.gif

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
pride prazen karton in vrečka zraven, prav za to, da sam naliješ noter in res skoraj ni za večkratno uporabo (dalo bi se polnit še enkrat no, če bi bil res previden)..fora tega pa je to, da ne pride zrak zraven in lahko imaš takšen paket tudi mesec, če je treba, brez problemov točiš ven..nekoč smo to kupili v italiji v neki zadrugi pa zdaj tega nimajo več, pa sem mislila če je kdo morda kje v slo videl?

tac

Pripravnik
25. sep 2007
152
0
16
Lblana
Kolko je cena tega čuda in predvsem kako dolgo lahko to hraniš brez spremembe okusa.
Baje vino mora biti v steklu, da ne prevzame okusa po plastiki ?
Bi blo zanimivo zame, ker so mi inox sodi mal dragi.

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
to, kar občasno uporabljamo mi (kupljeno v Kojskem) stane za 10l tetrapak ene 2,5 ali 3 evre- ne vem točno..najboljše pa je da probaš kako dolgo drži, ker pri nas kar hitro poide
smile-1.gif
je pa sorodnik imel v tej zadevi teran, ena 2 meseca, kar na kuhinjskem pultu (sobna temp.) in je bil baje okus do zadnjega glaža nespremenjen..ja, plastika ni dobra za vino, morda stekleni flaškoni? ma morajo bit polni in ko se začne vino natakat iz njih, je treba porabit čimprej..