Testi objektivov

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Ce pridem, nema problema
nahrung002.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
kot vedno, se Jure ne zna odlocit.

zdaj premisljujem o sledecem - da bi nabavil krajso verzijo Sigme (glede na to, da naj bi bil opticno prav tako dober objektiv, le krajsi), ostanek do vecje Sigme (300 evrov razlike), bi pa porabil za nabavo rabljenega objektiva tipa 17 - 50 f/2,8. po moje to ni tako slabo? al je Sigma 70 - 200 mm f/2,8 tolk boljsa da se tega ne dela?
smile-1.gif

so ponavadi te ta velike masine kej na zalogi? al jih je treba predhodno narocit? ker v pri nekem ponudniku lecovja sem odkril 50 - 150 mm v vitrini...
wink-1.gif

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
70-200 f2.8 so na zalogi...celo več primerkov tko da lahko prej jih sprobaš...

ti pa povem da je tale objektivček več kot vreden svojega denarja....slike take ratujejo da je noro

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
A sigma? Tako jo hvalite, kot se da canonov 70-200 lahko skrije pred njo...

rolleyes-1.gif

Canonov je definitvno fantastičen tisti z 2,8 ampak je tudi 400 evrov dražji od sigme, kar pa je akr razlika. Govorimo o dobrih alternativah za dokaj razumljiv denar in 1000 evrov je že kar konkreten zalogaj za objektiv amaterskega uporabnika, 1400 pa še toliko več.

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik stieber pravi:

približno enaka kvaliteta za 400€ ceneje? kaj praviš....
noben ne trdi da se canonov lahko skrije pred sigmo....je pa sigma skor bivših 100 jurjev cenejš kakor canonov...in to odtehta marsikaj...
400€ rajš dam potem za dober wide objektiv...

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik Drago pravi:
Za lastnike Pentaxov.
Ker se tudi sam odločam za nakup dodatnega teleobjektiva bom vsekakor izkoristil priložnost.

Ja jaz bom tud tam. Najbolj me zanima če bo res prišel Tamron 17-50 f2,8 za Pentaxa, ker je baje fantastičen objektiv
smile-1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
kje pa ti delaš, da vem kam priti?
smile-1.gif

drugače se pa zavedam, da je Canon superioren, se tega zavedam, zanima me samo, če je sta katerakoli od teh Sigem vredni svojega denarja... če so slike narejene z njima zadovoljive, da ne bom mel pol kakšnih skropucal...
tongue-1.gif

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Citat:
Uporabnik Drago pravi:
Za lastnike Pentaxov.
Ker se tudi sam odločam za nakup dodatnega teleobjektiva bom vsekakor izkoristil priložnost.

Ja jaz bom tud tam. Najbolj me zanima če bo res prišel Tamron 17-50 f2,8 za Pentaxa, ker je baje fantastičen objektiv
smile-1.gif
Ravno za ta objektiv sem se sedaj odlocil (za Canona). Upam, da bo ok! Enkrat sem ga na hitro poizkusil, pa mi je deloval ok.

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
kje pa ti delaš, da vem kam priti?
smile-1.gif

v nobeni štacuni ne delam - sploh pa ne v taki
tongue-1.gif

...jaz sem samo kupoval v eni, kjer so bili malo bolj založeni.

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
smile-1.gif

Seveda bo tam. Še c/p obvestila o dogodku (upam, da se ne bo smatralo kot reklama):

Za ogled in preizkus bosta na voljo dva nova objektiva Pentax DA* (Star), Pentax DA 16-50 mm f/2.8 ED AL (IF) SDM in Pentax DA 50-135 mm f/2.8 ED(IF) SDM ter celotna paleta Tamron objektivov serij Di in Di-II (predvsem Tamron 17-50 mm F/2,8 XR Di II LD in Tamron AF 18-250mm f/3,5-6,3 XR Di-II LD Asph. (IF) Macro), za katere je podjetje Foto Beseničar od 1.9.2007 tudi uradni distributer za Slovenijo. Ob tej priložnosti bomo vsem obiskovalcem podarili kupon, s katerim bodo lahko uveljavili 15% promocijski gotovinski popust pri nakupu Tamron objektiva.
Poleg objektivov bo za preizkus na voljo tudi paleta vrhunskih Pentax daljnogledov, paleta japonskih optičnih filtrov Marumi ter nekateri modeli vrhunskih stativov japonskega proizvajalca Velbon.

Predstavitev bo potekala v petek, 5. oktobra med 15. in 18. uro v 10. nadstropju (restavracija) poslovne stavbe Slovenijales na Dunajski 22 v Ljubljani. Prostor ponuja čudovit razgled na Ljubljano in je zato zelo primeren za preizkus objektivov ter daljnogledov.

V okolici stavbe je na voljo dovolj parkirnih prostorov.

Prijazno vabljeni.

Če boš srečal koga s K100D super, me kar pocukaj za rokav. Bomo še v živo kakšno rekli.
wink-1.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
aha t maš super, jaz mam pa samo k100d
smile-1.gif

Drugače pa glede zgornjega mi je samo malce čudno ker niti na Tamronovi strani ne piše da je na voljo za Pentax, zato mi je čudno.
tongue-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:

noben ne trdi da se canonov lahko skrije pred sigmo....je pa sigma skor bivših 100 jurjev cenejš kakor canonov...in to odtehta marsikaj...

Naj ugibam...sigmin, ki je skoraj tako dober kot nekajkrat dražji canonov?

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Po moje bo veljavnost kupona določen čas. Podrobnosti o tem nisem našel. Sicer bomo pa vse izvedeli na predstavitvi. Mogoče Pakul kaj več ve o tem, saj je bil že lani na podobni fešti.
wink-1.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik stieber pravi:

Citat:
Uporabnik Ares pravi:

Citat:
Uporabnik stieber pravi:

Naj ugibam...sigmin, ki je skoraj tako dober kot nekajkrat dražji canonov?

Ne štekam te kaj bi rad povedal. Ja, Sigmo 10-20 kupim sigurno rajši kot Canonovega kateri je kar krepko dražji. Zakaj? ker je glede na price/perfomance Sigma mnogo privlačnejša. Rezultati so odlični, kar mi je zatrdil še vsak test kot tudi uporabnik, torej zakaj bi dajal namesto 500€ kar 850€ - da bi imel MOGOČE za 10% hitrejši objektiv in 10% ostrejšega vendar tudi za 60% več denarja?? Sej vsi vemo, da so Canonovi objektivi zelo dobri ampak so tudi zelo dragi in dokler nisi neki pro, kateri so drago opremo lahko sposodiš so take alternative več kot odlične in tudi hvale vredne. Ni vse kar ni Canon slabo jebemtiš
tongue-1.gif

@Drago..lansko leto ni bilo nobenih bonov, vsaj ga nisem dobil. Je bilo pa ogromno objektivov na voljo za testirat ter takrat čisto svežih bodyev k10d
smile-1.gif

Nazadnje urejeno: