test za alergije

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.980
7.320
113
Sem gledal pred časom dokumentarec iz Jasenovca, da je med 2. WW župnik v Jasenovcu dopoldan maševal v bližnji cerkvi, popldan pa klal v taborišču. Tudi papež Pij ne vem kateri je pomagal nacistom pobegniti v južno Ameriko itd... Torej! Svetujem ti , dragi 8888, da veruješ in moliš zase in za svoje bližnje, ostale ljudi pa pusti na miru s temi religioznimi zgodbami. Amen

hrci

Pripravnik
22. jan 2008
865
2
18
ksz..

mene samo zanima če je alergija in intoleranca na mleko isto? si lahko intoleranten na mleko, čeprav nisi na mleko alergičen?

ForeignBreed

Pripravnik
17. avg 2007
712
0
16
Bačka Palanka
ne ni isto, če imaš intoleranco na mleko, ga ne moreš prebavit, ker ti manjka encim. Podobno je pri celiakiji.
Alergija se kaže drugače in ima druge simpotome (koprivnica, vnetja, bruhanje, atopični dermatitis, itn)

več si lahko prebereš na www.alergije.si

Citat:
Uporabnik hrci pravi:
ksz..

mene samo zanima če je alergija in intoleranca na mleko isto? si lahko intoleranten na mleko, čeprav nisi na mleko alergičen?

hrci

Pripravnik
22. jan 2008
865
2
18
torej če ti naprimer za pšenično moko napiše da nisi nič alergičn, lahko imaš vseeno celiakijo?

disc

Guru
4. feb 2011
2.432
549
113
Si bom kar tole temo sposodil...

Meni se pojavljajo izpuščaji po dlaneh in stopalih (še posebej pri na stopalih). Po obisku dermatologa je le ta ugotovil,da gre za neko alergjo. Sicer mi je predpisal kremo in tablete, ampak mi je priporočal tudi test na intolerance hrane. Tudi sam mislim,da bi mi kak konkreten test kar prav prišel, saj imam že kar nekaj časa težave tudi z želodcem, sam ne morem ugotovit, kaj me matra??

Zdej pa tko, ponudnikov teh testiranj je kar nekaj. Tudi število vrst alergenov se razlikuje. Biolab ima 220+ alergenov, na katere te testirajo. Medialab ima men se zdi okrog 180.... Imo kdo kakšne izkušnje z enim ali drugim?? Kaj priporočate? Ali se da tele teste opraviti tudi na napotnico, al je samo samoplačniško??

lp

Zanimivo...

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.459
346
83
34
A je mozno, da sem "cez noc" postal alergicen na mleko? Vcasih nisem imel tezav, zdaj pa ko pojem kaksne kosmice z mlekom ze ponoci godba spila pod deko.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Si bom kar tole temo sposodil...

Meni se pojavljajo izpuščaji po dlaneh in stopalih (še posebej pri na stopalih). Po obisku dermatologa je le ta ugotovil,da gre za neko alergjo. Sicer mi je predpisal kremo in tablete, ampak mi je priporočal tudi test na intolerance hrane. Tudi sam mislim,da bi mi kak konkreten test kar prav prišel, saj imam že kar nekaj časa težave tudi z želodcem, sam ne morem ugotovit, kaj me matra??

Zdej pa tko, ponudnikov teh testiranj je kar nekaj. Tudi število vrst alergenov se razlikuje. Biolab ima 220+ alergenov, na katere te testirajo. Medialab ima men se zdi okrog 180.... Imo kdo kakšne izkušnje z enim ali drugim?? Kaj priporočate? Ali se da tele teste opraviti tudi na napotnico, al je samo samoplačniško??

lp

Zanimivo...
Res je najbolje, da se ravnaš po navodilih v članku