test za alergije

hrci

Pripravnik
22. jan 2008
865
2
18
Mene samo zanima kako dolgo se čaka na izvide od alergij prek napotnice. Ti to takoj povejo al moraš čakat, pa kako je čakanje na Ptuju če ve kdo? Ker zadnji tedn še kome živim, prijem vun pa me zahalta v oke sprve, pol pa še 10x kihnem naenkrat pa že sn celi sferderban psihično in fizično. Pa kak ti to teste delajo?

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Na roko ti dajo vzorce različnih snovi, malo pikne kožo za vsak vzorec potem pa čakaš kakšno uro da ti odčitajo izvide torej jih izveš takoj. Reče se PRICK test, lahko si več na googlu prebereš.

Uglavnem takoj ti povedo na kaj si alergičen, lahko pa še kakšne dodatne preiskave potem delajo.

dTi

Fizikalc
5. avg 2007
340
31
28
Rezultate vbodnih testov dobiš takoj. Sestra ti na roke v obliki kapljice nanese cca. 20 alergenov, potem pa z majhno iglo vbode v kožo. Po 15 minutah imaš rezultate, kako je naprej, pa ne vem.

hrci

Pripravnik
22. jan 2008
865
2
18
uu super.. ke pa naprimer za kandido ti tudi delajo teste tam?

B81

22. jul 2007
37.022
10.543
113
Zdaj ko si omenil kandido, pa bi Jernej popenil
grin1.gif

Poišči si Food detective zadevo.

B81

22. jul 2007
37.022
10.543
113
Kak te nea kapiras...
V gugl vtipkaj food detective, test alergenov.

hrci

Pripravnik
22. jan 2008
865
2
18
aja heh, prvič ču za to :D mal dragi hec je tale tester, bom rajši da mi dohtar to pregleda :p

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Zapis glede testa Food detective z enega od forumov:

Test je zlata jama za njegove proizvajalce. Med simptome za intoreranco za hrano so našteli praktično vse možne simtome ki jih praktično v svojem življenju občuti prav vsakdo. Naredili so test ki zazna določena IgG protitelesa v krvi (ker pač IgE protiteles, ki so povezana z alergijo priročni testi ne morejo meriti zaradi prenizke koncentracije IgE v krvi), ga lično zapakirali in ga sedaj drago prodajajo.
Merjenje IgG protiteles ni še nikoli dokazalo ali ovrglo intolerance za hrano. Imunski sistem pa jih tvori praktično proti vsem beljakovinam s katerimi pridemo v stik.
Skratka test je svetovni nateg.

Anivall, kar pa se tiče vaše mame je pa to kar se ji je zgodilo lep dokaz da je zdravljenje "civilizacijskih" bolezni lahko učinkovito že brez zdravil. Samo jesti je treba manj...in bolj zdravo.

hrci

Pripravnik
22. jan 2008
865
2
18
nič, danes so mi že jemali kri.. tak da v petek že dobim izvide.. Glede totih domačih zadev pa se že od daleč vidi da je nateg.. Za manj dnara že maš samoplačniško ki ti eksperti poglejajo
smile-1.gif

hrci

Pripravnik
22. jan 2008
865
2
18
V petek dobim izvide pa povem, ko mi je brala dol kaj vse obsega, je kar obširno to

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Mogoče pa ne dočakaš
sprasujem se.gif
Pojdi vsaj k spovedi in maziljenju se boš takoj boljše počutil!

Preveč riskantno, kaj pa če je alergičen na bedarije? Ga lahko že zaradi geografske bližine cerkvi pobere anafilatični šok.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.980
7.320
113
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Mogoče pa ne dočakaš
sprasujem se.gif
Pojdi vsaj k spovedi in maziljenju se boš takoj boljše počutil!

Tebe verjetno večkrat mazilijo, da tako dobro veš kako se bo potem počutil!?