Teslo v Tesli Y

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.786
6.461
113
Za zimske sem jutri zmenjena, da mi najdejo ene na zalogi, ampak to receno... A pri vas ni nic dež padal zadnji mesec? Mi smo ga imeli kar nekaj in voznja normalna...

Jaz sem cagava na snegu in nespluzenih poteh v klanec. Oziroma dol z njega

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.073
2.844
113
Pri teh Hankook sem tudi jaz opazil, da so grozne na mokrem, ampak samo na gladki mokri betonski podlagi (kakšna parkirna hiša), na mokri cesti držijo povsem zadovoljivo.

• Všeč mi je
Reactions: dejan_ in Hanzi

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.582
6.666
113
pri taščici
Ker je zlizana, do ramena in gre po svoje.
Pri 2kkm prevozenih pac ni zlizana.
Se strinjam, podlaga je bila podobna nekaterim GH. Tam ce je mokro res po pameti z letnimi gumami ki so prvo gradnja na EV. (Michelin e primacy je baje se vecji srot)
Nakup after enake gume bi bil ze boljsa izbira. Bos pa naredil z njo manj km in verjetno poraba elektrike vecja.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.582
6.666
113
pri taščici
Po kaksni logiki bi bila zimska guma na dezju pri plus 15 boljsa od letne??
Na GLADKI mokri povrsini!
Kaksne GH so res najbolj podobne tisti površini na Vranskem.
Kaksna logika ke v ozadju ne vem .
Zavorna pot zimske gume je bila vec kot pol krajsa, hitros v ovinku pa vec kot 2x visja. Pozor! Dvakrat!.
Ce je sla tesla v ovinek 25, je sla stara panda (njen esp najbrz dalec slabsi od teslinega)na tri leta starih GY, star Rav4 na "Laufen" zimskih sta sla 50+ kot po tirnicah.
Isto resilec na novih conti (eno tono tezji od Tesle najbrž, tudi rav 4 najbrz ni ravno lahek v stilu pande)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.582
6.666
113
pri taščici
Za zimske sem jutri zmenjena, da mi najdejo ene na zalogi, ampak to receno... A pri vas ni nic dež padal zadnji mesec? Mi smo ga imeli kar nekaj in voznja normalna...

Jaz sem cagava na snegu in nespluzenih poteh v klanec. Oziroma dol z njega
Sneg bi ze znal biti podobna podlaga tej na Vranskem.
Jaz sem lani ko je bil sneg Teslo pustil doma. Itak najbrz ne bi niti v klancek z dvorisca prišel.
Ce pa ze bi, bi pa ob prvem zaviranju sel v "maline"

• Wow
Reactions: Rekreacija

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.710
77
48
Na GLADKI mokri povrsini!
Kaksne GH so res najbolj podobne tisti površini na Vranskem.
Kaksna logika ke v ozadju ne vem .
Zavorna pot zimske gume je bila vec kot pol krajsa, hitros v ovinku pa vec kot 2x visja. Pozor! Dvakrat!.
Ce je sla tesla v ovinek 25, je sla stara panda (njen esp najbrz dalec slabsi od teslinega)na tri leta starih GY, star Rav4 na "Laufen" zimskih sta sla 50+ kot po tirnicah.
Isto resilec na novih conti (eno tono tezji od Tesle najbrž, tudi rav 4 najbrz ni ravno lahek v stilu pande)
Točno tako izkušnjo imam jaz. V skupini smo na začetku preverili gume, eni smo imeli nove, boljše ocenjene gume, nekateri pa zimske ki so jih vozili že več sezon in bi jih jaz že zdavnaj zamenjal. Po tisti beli mokri podlagi so imeli vsi po 10-15m krajšo zavorno pot, enako v ovinek, pač kjer je bila ta bela mokra podlaga so se zimske odrezale bistveno bolje kot letne. Tudi primerljivo težki avti.. temperatura zunaj cca 20 stopinj.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.582
6.666
113
pri taščici
Da za prvo vgradnjo proizvajalec gume naredi gumo po zelji proizvajalca avta. Se pravi cena, poraba goriva prevozeni kilometri, performance na spolzki podlagi ocitno ni nek pomemben kriterij.
Temu ustrezno gumar naredi gumo.
Aftermarket enake gume naj bi bile boljse, bos pa znjo verjetno porabil vec elektrike in manj km prevozil

corsol

Guru
11. mar 2010
2.974
958
113
Da za prvo vgradnjo proizvajalec gume naredi gumo po zelji proizvajalca avta. Se pravi cena, poraba goriva prevozeni kilometri, performance na spolzki podlagi ocitno ni nek pomemben kriterij.
Temu ustrezno gumar naredi gumo.
Aftermarket enake gume naj bi bile boljse, bos pa znjo verjetno porabil vec elektrike in manj km prevozil
Če je za prvovgradnjo po željah proizvajalca ima to označeno,....poleg tega se tak specifičen model dobi še potem ko je ga gumar ukine in da na trg novo generacijo.

Podobne teme

I
Odgovori
4
Ogledi
5.419