Teslo v Tesli Y

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.394
864
113
EU
To je pa res obupen sistem. Pa to je ena prvih stvari, mi te učijo v avtošolah.

Oziroma ne, Tesla je vedela, da se z njo zajebavajo in je zanalašč nagazila lutko k ma že pol k…. tega, da jo skoz neki testirajo :p

• Haha
Reactions: delavec44 in sajkek

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
7.888
3.449
113
Glede na to, da je tako imenovani "članek" v računalniški "reviji" in brez vseh virov, bi bilo upravičeno domnevati, da gre za poduk kupcem rabljenih modernih vozil, da je ob nakupu potrebno izvršiti takojšen prenos pravic tudi na "on line" delu avta.
To ni samo Tesla taka, tudi plebejski Citroen, pa MB,.... od mojih.

PS: 4 dni je dokazoval svoj nakup/lastništvo?! Yes my ass.

• Všeč mi je
Reactions: sad in sajkek

jezek

Guru
24. jul 2008
4.351
1.841
113
In kaj dosežeš s tem? Če je npr tvoj prednik zakupil boljšo lego na cesti/udobje/luči/navigacijo ipd....to s prehodom na nov račun (ID voznika) pri nekaterih znamkah izgubis. Četudi je npr. prednik imel zakupljeno do konca meseca/kvartala/leta...

jezek

Guru
24. jul 2008
4.351
1.841
113
Kako pa lahko ohranis isti ID? Saj ne moreš v račun če nimaš gesla predhodnika? Jaz konkretno na Bmw sem izgubil (nekatere) drive-mode in podporo v navigaciji (in morda še kaj, nisem bil pozoren takrat).

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
7.888
3.449
113
Glede na to, da je tako imenovani "članek" v računalniški "reviji" in brez vseh virov, bi bilo upravičeno domnevati, da gre za poduk kupcem rabljenih modernih vozil, da je ob nakupu potrebno izvršiti takojšen prenos pravic tudi na "on line" delu avta.
To ni samo Tesla taka, tudi plebejski Citroen, pa MB,.... od mojih.

PS: 4 dni je dokazoval svoj nakup/lastništvo?! Yes my ass.
Kako pa lahko ohranis isti ID? Saj ne moreš v račun če nimaš gesla predhodnika? Jaz konkretno na Bmw sem izgubil (nekatere) drive-mode in podporo v navigaciji (in morda še kaj, nisem bil pozoren takrat).
Bom v stilu: kje sem te izgubil?

Kupuješ avto, pogledaš, plačaš, prevzameš pravice na obstoječem ID (up. ime), zamenjaš geslo in mail in se veselo odpelješ novim dogodivščinam naproti.

jezek

Guru
24. jul 2008
4.351
1.841
113
Članka v računalniški reviji nisem bral. Dvomim pa da je prenos zakupljenega možen pri vseh znamkah. Sploh pa v primerih, kjer je Švabo pustil avto pri trgovcu pred meseci.... Kar vidim kako se bo odzval na Ja hallo, Domagoj, here...ja zoven aus jugoslavien, du mih prava na auto računalo cu geben.....

jezek

Guru
24. jul 2008
4.351
1.841
113
Dejansko imaš prav. Na današnji dan Bmw prenaša zakupljene connected drive storitve na novega lastnika in so vezane na šasijo. Ko sem jaz kupoval vec kot 2 leti nazaj, sem uvazal in komuniciral prek posrednika, kupoval pa direktno. S plačljivimi storitvami se nisem ubadal. Ko sem izgubil določene funkcionalnosti (ob aktivaciji svojega bmw ID) sem kontaktiral (do tedaj zelo prijaznega) trgovca (pooblasceni trgovec bmw DE), ki se je potem nehal odzivat... Če bi takrat vedel za prenosljivost, bi se resneje ukvarjal s tem. Bi pa itak bila radost kratkotrajna ker je vozilo bilo ze pol leta odjavljeno. Tako da sem potem nekaj nakodiral nazaj ročno, navigacija pa je itak potekla in je bilo potrebno nanovo zakupit. Zdaj vem za drugič, hvala!

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

Podobne teme

I
Odgovori
4
Ogledi
6.320