termostatski ventili in glave

bisnen

Pripravnik
9. maj 2008
400
0
16
Pozdravljeni,
Menjati moram stare termostatske ventile in glave. Kot sem gledal, obstaja veliko izdrelovalcev, pa vsak ima kar nekaj modelov.
Mi lahko svetujete, kako se naj odločim za izdelovalca in model?
hvala

mayk

Pripravnik
7. nov 2007
261
0
16
44
Sem ravno menjal termostatske glave/ventile na radiatorjih. Klical ene 3 mojstre in vsi uporabljajo in priporočajo Danfoss. Zaenkrat zadovoljen.

lp

Clueless

Fizikalc
5. avg 2007
745
86
28
Pa si ga vprašal zakaj? Večinoma potem "mojstri" samo nekaj zamomljajo. Po moje so oboji enako dobri. Jaz sem čisto na pamet šel po Danfossovo robo s katero sem zamenjal Hertzove običajne ventile, ki so po dvajsetih letih počasi začeli puščati.

bisnen

Pripravnik
9. maj 2008
400
0
16
Vzel bi Danfossove ventile in glave. V vse radiatorje pride cev iz stene. Razmišljal sem, da bi hkrati menjal še spodnje ventile, ker so vetjetno čisto trdi. Radiatorji so vsi v enem nivoju (nadstropju), peč pa vklaplja termostat. Je precej različnih ventilov in glav, pa ne vem, kaj vse bi rabil?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Jaz bi ti svetoval da pokličeš enega centralnarja pa mu poveš kaj bi rad, pride zamenja (z materialom, ki ga bo pravilno nabavil) in to je to.

Dvomim da se bo dalo vse ventile 'normalno' odšravfat kar pomeni da znaš ostati brezprimernega orodja. Potem bo še kak ventil napačen...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.163
6.970
113
pri taščici
Zagotovo boš rabil ”specialni” imbus. Najprej tega kupi. Stane okoli 10 evrov.
Tega tvojega podviga sem se jaz lotil pred dvemi leti neko mrzlo nedeljo. Potem sem klical privatnike da sem si sposodil ključ. Sedaj ga imam v garaži.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.536
72
48
Kranj
Imam termostatske ventile FAR in glave Danfos. Po 18ih letih nič ne pušča. V bistvu dela vse tako kot prvi dan
smile-1.gif

bisnen

Pripravnik
9. maj 2008
400
0
16
Menjal bo mojster, samo neke osnove bi rad vedel, da bi lahko sodeloval v pogovoru, ali pa se lažje odločal v primeru kakšne dileme.

Citat:
Uporabnik jhanzi pravi:
Pa dobro je da omogočajo nastavitev pretoka. Tako nekateri pravijo.

Tole zgoraj si zapomni.

Citat:
Uporabi isklanik

Tudi tole zgoraj si zapomni. Najbolje da ga uporabiš kar takoj. Zakaj bi v dveh temah pisalo enako?

Tudi Danfoss ni slaba izbira. Drugače pa velja združeno vse, kar si do sedaj prebral. Ma ne morš' falit.
rolleyes-1.gif

Nazadnje urejeno:

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
prednost danfussa

nastavitev pretoka
igla nikoli ne blokira