Termoska

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
želim kupiti termos flašo, pa nikjer ne najdem tako, ki je notri steklena...
confused-1.gif

povsod imajo samo kovinske, žal pa ne odgovarjajo, ker čaju spremenijo okus...
frown-1.gif

mogoče kdo ve kje bi to lahko našel....internet, trgovina.....

hvala!

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Ne vem no, ampak taboljše so iz nerjavečega jekla. Steklene rade počijo oz. se razbijejo. Imam eno od Sigg-a, in jo lahko samo prehvalim. Okus je tudi po 10 urah identičen onemu prvotnemu, temperatura je pa še vedno tudi po pol dneva taka, da se spečeš, čeprav je zunaj -10 stopinj.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik kwa pravi:
hvala za info...
wink-1.gif

sem klical, nimajo spljoh
cry12bpy.gif

si pomislil na to, da jih sploh ne delajo več, ker so nepraktične oz. nevarne, v primeru, da se steklo notri razbije? pomoje druge k iz rostfreia sploh ne boš več dobil. pa mogoče zdej ne spreminja več okusa...

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.312
827
113
mogoče bo mel pa kakšno delikatno sorto kuhanga vina notr4, pa noče da bi se pokvaru ko bi degustiral.
smile-1.gif

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.813
555
113
42
povsod malo
Za avstrijsko Ikejo nisem prepričan, če imajo ampak švedska ima firma je pač ista. Jaz imam eno 0.75l že kar nekaj let in ful cajta obdrži toploto.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Meni je bolj čudno, zakaj bi rostfrajeva termoska spreminjala okus. Me zanima, v kakšnih posodah kuha avtor teme, sem prepričan, da ne samo v steklenih ...

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
autor te teme pripravlja prave čaje, ki so zelo delikatna zadeva....
ne govorimo o smeteh v fiter vrečkah ampak o pravih čajih cenovnega razreda tudi do par 100€ za 100g...
wink-1.gif

in ja, ne boš verjel, na kvaliteto tega čaja vpliva vsaka malenkost, od vrste vode, temperature vode, časa namakanja, v čem pripravljamo.....

med drugim tudi termoska daje svoj delež....
evil.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Tak čaj mora biti frišen, da je dober, sicer ga lahko takj izenačimo s filter vrečko. Če ga misliš v termosko točit, potem je vseeno, je lahko tudi s filter vrečke, torej je lahko tudi v nerjaveči posodi. Recimo v moji je res vroča voda še nekaj ur, kaj to pomeni za pravi čaj, menda veš.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Tak čaj piješ zaradi užitka in ker znaš ceniti boljši okus dražjega čaja.

Kaj se pa s tem okusom zgodi, ko čaj stoji uro ali dve v diamantni termoski, se pa tudi jaz sprašujem
confused-1.gif
.

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Zakaj bi čaj za 1 € / g tlačil v termosko?
recimo zato, ker greš nekam na kak sprehod v hribe in paše mal tople tekočine da pogreje....ker se mi zdi čaj prava stvar za to, bi si ga recimo spakiral za kasnejše užitje
smile-1.gif

preverjeno, steklena termoska je prijaznejša do tega napitka....
wink-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Tudi med nerjavečimi termoskami je precejšna razlika. Ni ona iz Hoferja enaka tisti iz Iglu sporta.
grims-1.gif

Se mi je zdelo da boš hribe omenil. Ko hočem uživat čaj, si ga vzamem v koči, posebej tam, kjer je preverjeno dober in domače narejen. Pri -15 in vetru pa ni čaj niti za 100 evrov po gramu nič boljši od nesladkanega planinskega iz vrečke, ker takrat rabiš pravzaprav samo vnos tople tekočine, da te malo segreje.

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik kwa pravi:
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

recimo zato, ker greš nekam na kak sprehod v hribe in paše mal tople tekočine da pogreje....ker se mi zdi čaj prava stvar za to, bi si ga recimo spakiral za kasnejše užitje
smile-1.gif

wink-1.gif

kaj če bi si v termosko dal samo vodo, v ruzak pa porcijo čaja in si narediš čaj na samem mestu počitka...sicer malo bolj komplicirano pa kakšno minutko daljša priprava....ampak če v tem uživaš se boš mogoče tudi s tem sprijaznil.

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
978
175
43
Steklo je manj reaktivno od inoksa in kdor ima dovolj izostren okus, to hitro opazi.
Take termoske prodajajo večinoma kakšni dizajnerji, zato bi jaz pogledal v prodajalne, kjer imajo tovrstno blago.

Jasno je, da taka termoska ne bo najboljša za v hribe, ker je občutljiva, morda nenavadne oblike (moja je v obliki krogle), marža v omenjenih štacunah pa je lahko astronomska.
Ampak to zadnje te verjetno ne moti, če te tudi pri čaju ne.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.175
6.989
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik prijam pravi:
Citat:
Uporabnik kwa pravi:
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

smile-1.gif

wink-1.gif

kaj če bi si v termosko dal samo vodo, v ruzak pa porcijo čaja in si narediš čaj na samem mestu počitka...sicer malo bolj komplicirano pa kakšno minutko daljša priprava....ampak če v tem uživaš se boš mogoče tudi s tem sprijaznil.
Še nekdo ki tako misli kot jaz
Kako vročo vodo rabiš za čaj (80?)