Temperatura

jest5

Guru
18. avg 2007
26.104
-8.791
113
Elektronov ne moreš zaustaviti. Heisenberg ima prste vmes
smirk-1.gif

Pa btw, elektroni itak ne "orbitirajo" in nimajo določljive hitrosti "rotacije"

I

Izbrisan uporabnik #9334

Glede "mojega nerazumevanja delovanja gravitacije, pospeška in hitrosti predmeta na poti skozi Zemljo" pa samo toliko, da tisto "moje nerazumevanje" precej lepo pokaže, zakaj ima Zemlja notranje jedro in zakaj ima posledično magnetni ščit pred vesoljsko radiacijo in tako tudi pogoje za življenje.

Ampak - to je čisto druga tema.
rolleyes-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #9334

Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
smirk-1.gif

No, nekaj novega, kot sem že prej navedel, da če je kaj novega, me "razsvetli, Mujo!" Sem že večkrat napisal, da je moja fizika stara dobrih 35 let. Kaj grozno revolucionarnega se medtem ni zgodilo. Medtem sem se ukvarjal z bolj praktičnimi stvarmi ... od katerih se da tudi živeti npr.
smirk-1.gif
Ko bom šel nekoč v penzijo, si bom pa z veseljem vzel čas za tole in poizkusil nadoknaditi. Zame je to lep šport.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Sorry ampak "pisanje po svoje" tebe še vedno pušča pri nerazumevanju delovanja gravitacije, pospeška in hitrosti predmeta na poti skozi Zemljo.

In ja, malce pametnejši od naju razlagajo, da je temperatura povprečje gibanja vseh delcev(povprečje kinetične energije)
da nisi pomešal tlaka in temperature tukaj...

jest5

Guru
18. avg 2007
26.104
-8.791
113
Niti malo nisem pomešal. Je pa tlak posledica le tega in ravno zaradi obnašanja plinov so začeli razmišljati o absolitni nuli(idealni plin, padec tlaka na nulo)

I

Izbrisan uporabnik #9334

Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
smirk-1.gif

Pa btw, elektroni itak ne "orbitirajo" in nimajo določljive hitrosti "rotacije"

in :
Citat:
Tisto tvoje nerazumevanje pokaže le to, da ne razumeš. Nič drugega

Površen. Tvoja karakteristika je površnost!

Jaz predstavim temperaturo na atomarnem nivoju (10(-12)), ti izpodbijaš mojo trditev na nivoju molekul (10(-9)).

Sedaj pravzaprav čakamo nekega naslednika Heisenberga, ki bo prikazal zadevo na nivoju kvantov, kjer se ti itak zmeša ...
tongue-1.gif
)

Površen. Tako kot v oni temi o potovanju v središče zemlje, kjer si se skril za učinkom kinetične energije, sama mehanika delovanja sil te pa ne zanima!

Površen si!

jest5

Guru
18. avg 2007
26.104
-8.791
113
confused-1.gif

Kuga bluziš?
confused-1.gif

Elektrona ne moreš ustaviti na nobenem "nivoju"

Pri Zemlji si nisi znal niti pravilno narisati sil, kaj šele kaj drugega
hysterical-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #9334

Prav.
smile-1.gif

Pred 35 leti se ga je še dalo ...
smile-1.gif
, če razumeš, kaj govorim.

Energija sistema Atomsko jedro - Elektron je bila predstavljena kot toplota. Temperatura je pa merilo za toploto.

Je že v redu. Avtor teme je izvedel željeno, midva pa trdiva vsak svoje, ki je pravzaprav isto - le na različnih nivojih. A greva še debatirati, kaj je magnetizem, ko sva že na obravnavi osnovnih delcev?
Mah, ne! Nimam cajta. Čez 10 let, ko bom v penziji - takrat pa z veseljem.
grin1.gif