Temperatura v avtu gre preko 80C.

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Danes spet berem šokantno v novicah, da se v teh dneh notranjost avtomobila lahko segreje na neverjetnih 50C. Pa ker vem, da prepisujejo forum. Novinarji ste bedaki. Notranjost avtomobila se v teh dneh z lahkoto segreje na soncu preko 80C. Ne da se mi se enkrat testirat, dejte sami saj ste novinarji.

luciano

Guru
3. okt 2011
1.856
878
113
MB
temperatura v avtu.JPG

temperatura notranjosti

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Po eni uri pa se ni dalo več testirati, ker je bilo že prevroče? :evil: Se je števec obrnil na štoparici na telefonu? :D

Noben avto na svetu ni več kot uro parkiran na soncu? :sprasujemse:

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Danes spet berem šokantno v novicah, da se v teh dneh notranjost avtomobila lahko segreje na neverjetnih 50C. Pa ker vem, da prepisujejo forum. Novinarji ste bedaki. Notranjost avtomobila se v teh dneh z lahkoto segreje na soncu preko 80C. Ne da se mi se enkrat testirat, dejte sami saj ste novinarji.
če se ti strešno okno avtomatsko odpre in avtomatsko vključi ventilacija, se ti ne segreje preko 80°C, mogoče 10°C nad zunanjo temperaturo.

irwin

Majstr
13. mar 2008
1.397
383
83
Po izkusnjah v vrocem avtu se je znalo sfuzat edino navigacijskim napravam , ne glede ali fabrisko vgrajeni ali pa na sipo pripopani. garmin/ tomtom. Je pa zunaj vedno moralo biti vsaj 34 celzijusa. Velja za start voznje in avto na parking placu.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Ker to pa je obvezna oprema po EU direktivi, ali kako?
odgovor je bil namenjen nergaču zaseka, da se mu pokaže, da obstajajo tudi druge možnosti. ker on pač napade arso vremenarje, da ne znajo napovedat vremena, se zapikne v eno varianto in zanj obstaja samo to in nič drugega. tokrat se je z šokantno novico spravil nad novinarje. tudi oni so poleg vremenarjev zanj piččkin dim očitno.
drugače pa, kaj ima pa veze EU direktiva z tem, da avta ne znaš parkirat v senco in da imaš not potem 80, pa tud ne vem. a po eu direktivi moraš puščat avto na soncu, al kak je to po novem?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.658
6.702
113
pri taščici
Ce kupis svetel avto namesto črnega pa imas zagotovo 10C manj.
Ampak zadnja leta vlacimo crno in antracit barvo povsod kjer je mozno. Obvezno pa tam kjer bo na soncu.
Zanima me koliko ta crna barva vsepovsod pripomore k segrevanju planeta. To bi morali kaksen eko davek uvesti.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.808
129
63
Med vožnjo sonce nabija v armaturo in je pač zelo vroča.
Se dobi kakšen tanek izolacijski material, da ga odrežem po meri in položim na armaturo v Pasjih dneh.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.163
2.474
113
V času bosanske klime nekako nismo vsi pocepali, tako da ni tako hudo ;).
Klima je sicer ruska (kar sedaj ni glih moderno) - pozimi hladi, poleti greje. ;)
Smo pa imeli trikotna okenca na sprednjih vratih, kjer si si tok zunanjega zraka usmeril nase.

Jaz se pa spomnim enih 25 let nazaj, ko sva s kolegom na MB sejmu, ko je bil še na aerodromu skupaj prodajala njegovega črnega passata in od fotra belega golfa. Po ene dveh urah stanja na soncu je bila v avtih občuuutnaaa razlika v temperaturi.

Pa zdaj ko mojega črnega karavana parkiram na sončnem dvorišču je očitna razlika, če pustim okna zaprta, ali pa jih odprem par cm - vsa štiri.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Zunanja temperatura, med voznjo...od starta je bilo 36 in prek, tik pred domom je se tole pokazalo...sem moral slikat, da bom pozimi kdaj pogledal :cheer:
( saj sem ze prej slikal...a kar ni nehala rast temperatura...par minut prej)

Priponke

• 20220723_162412.jpg
    20220723_162412.jpg
    1 MB · Ogledi: 121

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Ce kupis svetel avto namesto črnega pa imas zagotovo 10C manj.
Ampak zadnja leta vlacimo crno in antracit barvo povsod kjer je mozno. Obvezno pa tam kjer bo na soncu.
Zanima me koliko ta crna barva vsepovsod pripomore k segrevanju planeta. To bi morali kaksen eko davek uvesti.
Tocno - ce bi odlocevalce res zanimalo manjšanje CO2 emisij... :zmaga:

Še posebej debilni so spet azijski proizvajalci avtov, ki turijo dvobarvne kombinacije avtov s črno streho... Kaj naj dam avto prvi dan prebarvati? :D

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi