Tema na monitorju

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Na domačem PC-ju se je 'pojavila' tema. Sicer monitor dela 'auto detekcijo' pa ker nič ne najde se ugasne.

Bi lahko bila to grafična?

(dostikrat se je ob zagonu slika pokazala, ko pa so se zagnali windowsi (ko nekako za trenutek izgine slika in se zopet pojavi) je nastala 'tema' - torej namesto namizja si gledal črnino. Ob resetiranju je spet šlo od začetka, prvi del OK (kar se slike tiče - še DOS pogled, potem pa kakor je bila sreča).

Je možno da gre grafična? (stara je kvečjemu dve leti (PC že več)..pa že od štarta se je grela ko pri norcih)

laser

Pripravnik
9. okt 2007
442
3
18
Čist možno je da je grafična. Še posebno če imaš morda kako od Nvidie ker so nekatere serije z neko tovarniško napako.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Glede na simptome po vsej verjetnosti grafična. Če imaš/poznaš koga z laptopom, lahko monitor priklopiš še tja, tako da izključiš okvaro.

woowek

Tajkun 08
7. sep 2007
693
1
18
Men je tko samsungov monitor LCD crknu. Iskal analog/digital pa nič najdu. K sreči je bil v garanciji.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Možno je tudi, da se je Windowsom "sfuzlalo" in poskuša prikazati sliko, ki jo monitor ne zmore.
Štartaj v "safe mode" (pri štartu pritiskaj tipko F8 dokler ne dobiš izbire Safe mode, po potrebi večkrat).
Ali pa s CD/DVD-ja ali USB kjlučka štartaj kako Windows ali Linux okolje.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Citat:
Uporabnik trigga pravi:
Glede na simptome po vsej verjetnosti grafična. Če imaš/poznaš koga z laptopom, lahko monitor priklopiš še tja, tako da izključiš okvaro.

bom probal še tole...imam možnost.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Možno je tudi, da se je Windowsom "sfuzlalo" in poskuša prikazati sliko, ki jo monitor ne zmore.
.

to sem kdaj telovadil na začetku....ko je sliko v DOS prikazal, naprej v WIN pa ni šlo...zdaj pa je tema že od vklopa naprej.

(je bil pa problem s to grafično že od nakupa...že ko sem inštaliral njene driverje zadeva sploh ni delala, niti ne brez driverjev...tako da sem rabil enega stručkota da mi je nastavil do te mere da je obratovala oz. sem imel sliko...mi je pa bilo zanimivo, ker se je segrela da je nisi mogle držat - senzorji mislim da so kazali preko 100 stopinj
crazy1.gif
)

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Nekaj podobnega (če ne celo isto) imam tudi sam. Monitorja nimam, je priklopljena direkt na lcd tv. Trenutno sicer preko navadnega vga kabla, bom pa nabavil hdmi.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
pa stvar funkcionira za predvajanje iz PC-ja na TV v visoki ločljivosti (full HD ali HD..če je seveda kaka razlika)?

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Meni ja, edino kot pravim, HDMI še nisem preizkusil (v bistvu samo zaradi lenobe, en hdmi kabel sicer imam, vendar je priklopljen na silolov komunikator). Slika mi je ok (kolikor je pač ok preko vga kabla), verjamem pa, da bo 100% boljša ko preklopim na hdmi.
Grafična ti v nastavitvah ponudi vse ločljivosti, ki jih tv prebavlja (vsaj meni jih). Najvišja je pač fullhd, 1920x1080.
Jaz računalnik v glavnem uporabljam za kakšno brskanje po netu, če je žena na laptopu, sicer pa imam gor naložene fotke. Filmov preko njega še nisem gledal, moram najprej nabavit kabel.
Če se ti ne mudi, ti lahko zvečer prilepim kakšen screenshot in fotko (da vidiš kako dejansko izgleda). Jaz sem v glavnem zadovoljen.

Se pa pardoniram, glede modela sem se malček zmotil. Sem šel gledat naročilo in imam HD4550, ampak po moje neke bistvene razlike tu ni, vsaj za to kar potrebuješ ti ali jaz ne.

Danes grem med drugim še enkrat pogledat za tisti hdmi kabel, če ga ne dobim v trgovini, ga bom naročil preko neta. Zadnjič mi je trgovec ponujal eno 5-metrsko varianto... ravno kače pa nočem imet za omaro (razdalja pc-tv je dober meter).

Anyway, če hočeš fotke mi javi, pa prilepim sem gor.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Citat:
Uporabnik trigga pravi:

Če se ti ne mudi, ti lahko zvečer prilepim kakšen screenshot in fotko (da vidiš kako dejansko izgleda). Jaz sem v glavnem zadovoljen.

Prosim.

Meni je za grafično vseeno...le do TV-ja če bi bila možnost gledati visoko ločljivost bi bilo fino izkoristit. Zahtev pa praktično nimam in mi je škoda metati kakršen koli denar za te stvari (vsaj trenutno, ko ga kanaliziram drugam).

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Hdmi je samo vmesnik. Glede predvajanja HD vsebin ti bo pa kdo drug kaj več povedal.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
nekaj sicer piše....samo ne vem če je to to:

PureVideo™ HD Technology

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Citat:
PureVideo HD technology is the combination of a dedicated video processing core on the NVIDIA GPU and software in the NVIDIA drivers that delivers superb video quality with minimal CPU use and low power consumption when playing Blu-ray or HD DVD discs on a PC.

It is the essential ingredient for the ultimate high definition movie and video experience on a PC.

Zgleda da da bo to pravi nakup.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik trigga pravi:
Citat:
PureVideo HD technology is the combination of a dedicated video processing core on the NVIDIA GPU and software in the NVIDIA drivers that delivers superb video quality with minimal CPU use and low power consumption when playing Blu-ray or HD DVD discs on a PC.

It is the essential ingredient for the ultimate high definition movie and video experience on a PC.

Zgleda da da bo to pravi nakup.
1.) Vsaka kartica zadnjih nekaj let ima to (OK, ATI in nVidia, kake druge mogoče ne).
2.) Žal ne deluje v vseh programih, poglej temo Strojno pospešeno dekodiranje filmov v mkv .
3.) Vsaka grafa lahko prikaže HD video, če je dovolj močan CPU v PC-ju.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Aha, no saj sem že prej omenil da bo moral kdo drug kaj več povedati o tem...
Doma sicer še nisem, hdmi kabel pa sem dobil. Fotke sledijo.