Televizija - kaj kupiti?

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.523
425
83
GT 30 je bil model, ki je nudil odlično sliko. Lani je bil "imenovan" ST50 - enak panel. Kaj točno so letos vtaknili v ST serijo se nisem zanimal, ker smo pač za en čas (brez kakih nesreč) preskrbljeni z ekrani. A milim, da slabšega niso čeprav komerciala... nikoli ne spi in bo dobrodošel podatek koga ki zadeve podrobneje pozna.

Če je še kje kak ST50 za zmerne denarje je za kupit. ST60 pa se verjetno tudi že najde blizu 1500€ kolker sem na hitro pogledal cene po spletu. Je pa avgust in septemember še čas višjih cen pri pani. Pol se pa začnejo trgovci z maržami igrat in delajo akcije. Kaki manši distributerji pa dajo morda tudi že v tem času ugorno ceno.

Meni je na LED-ih slik umetna. Pa naj gre za SD ali HD vsebine ali sliko iz PC. Tudi na povsem gornjih modelih zadnjega letnika.

Shaban

Fizikalc
14. apr 2010
1.001
1
36
Philips LED
zmaga.gif

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Rocky, kako nastavitev pa imaš. Lahko da imaš preveč mrzle barve, pa se ti zdi umetno. Jaz imam nastavljeno na toplo in ostrino na 50% (to je srednja vrednost) in sem zadovoljen s sliko. Imam pa seveda LCD.
Kaj sedanje plazme še tako rabijo elektrike kot do pred nedavnim?

Nazadnje urejeno:

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.523
425
83
Lej sem prečekiral kar nekaj zadev v zadnjih letih. In ko sem pred 2 leti kupoval zase je bila odločitev 100% plazma. Tudi v zadnjem modelskem letu je slika plazem bolj všečna mojim očem. Sem se kar nekaj igral z LED gornjih rangov. Najbolj mi je bil še Sharp všeč.
Porabe iz leta v leto padajo. 225-280 W kuri pana 65VT30 na nastavitvah katere imam. Cca. 170 55ST50...
Z 96 W pa je zadovoljen LCD Sony 46W3000. Je pa sedaj odličen PC monitor...
Pred 3 leti so bili nenazadnje LED nad 60" oz. 65" kar je že bilo na trgu tudi cene dvojne glede na plazme. Slika pa za moje oči nikakor ne OK... In tudi kar sem letos gledal je plazma še vedno v prednosti.

Nazadnje urejeno:

sass

Guru
1. sep 2007
5.202
845
113
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Zato ker si ga lastim, tako na kablu kot na navadni anteni je slika perfektna, imam sicer Sony 47 oče ima Samsunga prav tako 47 in oba sta odlična, dočim sem bil že pri tistih kateri si lastijo plasmo, pa je ista kvaliteta slike kot pri LCDjih, oziroma mi ne sedejo tiste nastavitve slik.
moj oče ima nek samsungov LCD 40" serije 5xxx, kupljenega za ~600 EUR in priklopljenega na T-2 televizijo. slika na HD programih je odlična, na SD pa sploh ne, navkjub vsem vklopljenim pripomočkom za izboljšavo slike...