Bi še jaz pristavil svoj lonček. Tale je povezan s telefonijo.
Imel sem neko predplačniško free2go kartico, večinoma za prejemanje klicev. Dober mesec nazaj me kliče mladenka, če bi bil za nek njihov paket, 25 gb prenosa, zastonj v vsa omrežja, 18 EUR. In sem se ji dal prepričat. Obljubila mi je eno naročnino zastonj in 50 EUR bonusa za nakup telefona.
Nato dobim domov neko brošurico, zahvalno pismo in izjavo GDPR (nova Uredba o varstvu o. p.). Nato so mi zopet poslali nekaj, kar naj bi mogoče komu dišalo po pogodbi, a nič konkretnega. Splošni pogoji poslovanja, če me spomin ne vara. Nobene pogodbe za podpisat. Poleg tega je dokumentacijo sestavila druga referentka. Pričakoval bi pogodbo, v kateri so točno navedeni njihovi pogoji, kaj sklepam, za katero številko, kakšne ugodnosti prinaša moj paket, kakšne so moje obveznosti itd. Mogoče tudi bon za 50 EUR. Nekaj dni nazaj je prišla že prva položnica.
Ne bi rad rekel, da me je punca nategnila. Enkrat sem jo klical, pa se ni javila. Ampak tako se ne dela. Ne vem, na koga se naj obrnem. Nimam nobenega lista, s katerim bi dokazoval "telefonsko" sklenjeno pravno razmerje. Tak način poslovanja se mi zdi silno neresen. Vezati se, da boš nekomu vsak mesec plačal 18 EUR brez vsake pogodbe in garancij, je res neprimerno.