Telemach etc. še kar vezana trgovina?

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.964
38
48
Malo sem pregledoval ponudbo kabelskega interneta, pa če sem prav videl, Telemach še vedno zahteva, da ima potencialni naročnik najprej "TV priključek", šele nato pa lahko vklopijo internet? Hkrati pa menda analogne TV po kablu ne ponujajo več, torej v vsakem primeru rabiš dobiti še digitalni TV receiver, čeprav rabiš samo internet. V čem je zdaj fora? Razumem, da v "starih časih" si moral naročiti in plačevati TV, ker je analogni signal šibal po celotnem omrežju in bi v nasprotnem primeru tudi tisti, ki bi imeli samo internet, lahko TV gledali na črno. Če pa imajo zdaj samo še digitalno TV, potem pa ne vidim več nobenega razloga, da ne bi ponujali tudi samo internet paketov.
Vezana trgovina in bo moral APEK malo po mizi udarjati? Ali pa sem kaj zgrešil?

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.416
3.723
113
Zgrešil si, še vedno ponuja tudi analogno televizijo, ki jo lahko gleda vsak. Je pa res da je manj programov.

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.964
38
48
In koliko zadeva stane? Na spletni strani mi ni uspelo ničesar najti (razen najnižjega digitalnega paketa 16.50 EUR), njihova call center gospodična pa je tudi vehementno zatrjevala, da analogne pa ni več.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.416
3.723
113
Če se ne motim je samo analogna televizija brez digitalne 0,5-1€ mesečno dražja od tega če vzameš še digitalno, spodbujanje digitalizacije, ki ljudem smrdi še pa še zaradi dodatnih receiverjev.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Analogne pakete več ne moreš naročiti na novo, kolko sem razumel. Torej tega ne ponujajo (novim strankam).
Dela pa še vedno starim strankam (oziroma vsem, saj je tehnično nesmotrno poskusiti omejiti)

peter_nn

Pripravnik
4. okt 2007
509
2
18
#################################
Živela konkurenca !!! Živimo v demokraciji, svobodni izbiri, kupec je kralj, bla bla bla, ...

če pa pogledaš ponudbo internetnih ponudnikov (pa kaj bi se omejili samo na njih: telefonija, mobilna telefonija, elektrika, trgovine od a do ž, petroli, ...) vidiš da imajo vsi enako ponudbo (razlika je samo v pakiranju in ne vsebinska), kjer v 3 tisočletju ne moreš naročiti samo interneta, brez ...

Lp,
Peter

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
Če se ne motim je samo analogna televizija brez digitalne 0,5-1€ mesečno dražja od tega če vzameš še digitalno, spodbujanje digitalizacije, ki ljudem smrdi še pa še zaradi dodatnih receiverjev.

Se ena razlika je: ko gres na digitalno, dobis sprejemnik ali CI dekoder z aneksom (razen seveda ce placas polno ceno ali ce nic od tega ne vzames). Mislim, da je bila vezava za dve leti, nisem pa 100% preprican. Ob tem imas tako nekoliko nizji racun in vse analogne programe, ki so bili na voljo prej.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Potem pa ugotoviš, da je najcenejši MOBILNI internet preko T-2 - 15€ na mesec
tongue-1.gif

http://www.t-2.net/ponudba/mobilni-internet

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Nekaj routerjev ki omogočajo to vem da obstaja, samo nimam pojma kateri so. Sem tudi že videl ponudbo za router, ki je imel vgrajen umts modem.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik peter_nn pravi:
če pa pogledaš ponudbo internetnih ponudnikov (pa kaj bi se omejili samo na njih: telefonija, mobilna telefonija, elektrika, trgovine od a do ž, petroli, ...) vidiš da imajo vsi enako ponudbo (razlika je samo v pakiranju in ne vsebinska), kjer v 3 tisočletju ne moreš naročiti samo interneta, brez ...
Imam samo internet že več let.
T-2 VDSL 20/4 Mbps - 37 EUR na mesec

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Meni je delalo v Ormožu enako kot 4/1 linija. Je pa res, da sem bil verjetno edini na oddajniku, ker kadarkoli sem dal speedtest skozi, je šlo s polno hitrostjo skozi
tongue-1.gif

jendomen

Pripravnik
30. apr 2008
357
11
18
Domžale
Lp
Samo to se zgodi malokrat. saj ima pri GSM omrežju pogovor prednost pred prenosom podatkov.
Sam imam za občasno rabo ko me ni doma Tušov predplačniški mobilni internet in velikokrat vidim razliko, seveda je pa spet največ odvisno kje se nahajaš.