Telekom soglasje za zemeljska dela, služnost, $

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
Eno vprašanje:
Pred cca 3 leti smo podpisali neko sogalsje za postavitev kablov v zemljo. Ker gredo pač tudi po privatnem zemljišču (dvorišče, dovoz ...) so nam že takrat "ponudili" neko odškodnino zato, da bodo pač imeli služnost "vpisano" tudi v ZK.
Sedaj pa so začeli kopat, o tej odškodnini pa ni ne duha ne sluha. Kdaj naj bi to plačali, oziroma kako to poteka? Ima kdo izkušnje?
Saj bi mejl poslal na telekom pa se bojim da ga nihče ne bere. Sam zadnjič poslal poizvedbo o ceni pogovorov pa ni nobenega odgovora(na njihovem ceniku nisem oprazil postavke za klice v omrežje UPC telemach)?!

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
Sem dobil končno njihov mejl. Za IN.LIFE pa re še nisem nikdar slišal, čeprav mislim da sem ga zadnjič opazil na njihovem ceniku, ampak kako naj jaz vem da sem spada UPC?

Cena klica iz omrežja Telekoma Slovenije d.d v omrežje Telemach je brez
DDV 0,0438 EUR in cena z DDV 0,0526 EUR.
Cena klica iz siolovega omrežja v omrežje Telemach pa je 0,0695 brez DDV
in 0,0835 EUR z DDV

Dwayne

Pripravnik
22. avg 2007
357
0
16
Maribor
Kako pa je z vrtanjem skozi betonske stene v bloku? Že celi teden se blok trese od štemanja, nobenega obvestila nikjer v vhodu, da bodo kaj delali, ni. Morajo oni imeti soglasje za takšno poseganje v bloku? Mene namreč noben ni nič vprašal.

So pa telekomovci (študentarija), polagajo optiko.

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
V našem bloku so telekomci polagali optiko po obstoječih ceveh. Ni bilo nič vrtanja, soglasij....

T2 pa je pobiral soglasja pred pol leta, ampak o njih ni ne duha ne sluha. T2 bo najbrž vrtal in polagal nadometno, saj nima razvoda po bloku

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.384
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
V našem bloku so telekomci polagali optiko po obstoječih ceveh. Ni bilo nič vrtanja, soglasij....

T2 pa je pobiral soglasja pred pol leta, ampak o njih ni ne duha ne sluha. T2 bo najbrž vrtal in polagal nadometno, saj nima razvoda po bloku

brez vsaj 51% soglasij se Telekom niti prisanjal nebo
smile-1.gif

Lp

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
Jah ne vem. Optika je razpelana po obstoječih podometnih ceveh, sogalsij ni bilo(saj po svojih kanalih lahko počnejokar jim paše) .Lahko da so bila pred 2 leti, ko sem kupil flat. To pa res nevem, samo ne verjamem, da bi že pred dvemi leti pobiral soglasja, ali pač

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
zanimivo, pr nas je TS po bloku pobiral soglasja za optiko in potem jo napeljal po obstoječi napeljavi.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.384
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Jah ne vem. Optika je razpelana po obstoječih podometnih ceveh, sogalsij ni bilo(saj po svojih kanalih lahko počnejokar jim paše) .Lahko da so bila pred 2 leti, ko sem kupil flat. To pa res nevem, samo ne verjamem, da bi že pred dvemi leti pobiral soglasja, ali pač

Soglasje mislim da velja 1 leto.

Ne rabi vseh soglasij. Samo preko 50%.
Glede na to koliko so bila plačana dvomim da ti niso cinglali
grims-1.gif

dolenc

Zelenc'
1. okt 2007
25
0
1
Namesto da bi bil vesel, da boš dobil možnost nove storitve, tukaj tarnaš zaradi podpisov, ker te ni nihče vprašal
smile-1.gif

Dwayne

Pripravnik
22. avg 2007
357
0
16
Maribor
V mojem primeru bojo razfukali celi blok, da bojo optiko postavili po vertikali in mi nato storitev seveda še kasirali...
Povrhu so ugotovili, da v liniji stanovanj, kjer je tudi moje, zaradi ne-vem-že-česa v obstoječe podometne kanale ne gre poriniti kablov v stanovanje in so mi hladnokrvno predlagali, da mi lahko razfukajo še steno iz hodnika v stanovanje, da bi mi lahko položili kable...

ja, res sem lahko samo vesel za vse te dobrote.

V nekem drugem postu sem že prilepil fotografije, ki pričajo o tem kako kakovostna je izvedba polaganja optičnih kablov.

dolenc

Zelenc'
1. okt 2007
25
0
1
Sam res, kaj si dovlijo.. najbolš bi blo da ti plačali, ker si jim:
- dal podpis
- omogočil da lahko delajo
- ker ti neprestano vrtajo, štemajo itd.. in s tem povzročajo hurp, kateri ti gre zelo naživce in ti bo lahko puščal dolgotrajne posledice
- da boš sploh uporabljal njihvo storitve, drugače boš šel k konukurenci, ki bi bodo prav tako plačali

Eni res mislite, da se vse samo naredi in da drugi delajo vam bodo še plačali. Če so vam res zelo poškodovali blok, pa se lahko pritožiš in bodo vrjetno uredili.

Mogoče bi bilo pa bolje, da se delalo tako kot včasih, ko so za telefon morali plačati, da so ga sploh dobili in bi ti moral plačati vsa dela oz. vaš blok, ki potekajo od centrale pa do tebe?

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
www.pokerklub.si]www.pokerklub.si
Sam res.

Veliko bi jih bilo zadovoljnih že z običnim in delujočim xDSL-jem. Nekateri imajo srečo, da imajo FTTH, ostali lahko le čakajo in upajo.

In potem se najdejo asi, ki so FTTH dočakali in se zmrdujejo zaradi tega.

Torej Dwayne:
Ali si lastnik bloka, da se sekiraš ker bodo "razfukali" blok?
Ali so dolžni popraviti kar bodo "razfukali"? Ali je težava le v tem, ker boš moral gledati kanale na stenah? In to označuješ z besedo "razfuk"?
Kaj ti bodo zakasirali? Uporabljanje storitev preko FTTH? To se ti zdi nenormalno in krivično?

In še: Ali te kdo sili, da se odločiš za FTTH? Ali ti bodo, v primeru, da rečeš NE, tudi "razfukali" steno iz hodnika v stanovanje?

Prosim...razsvetli nas.

Zagovarjam pa FTTH in ne enega ali drugega ponudnika.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.384
113
Citat:
Uporabnik BureKm pravi:
Sam res.

Veliko bi jih bilo zadovoljnih že z običnim in delujočim xDSL-jem. Nekateri imajo srečo, da imajo FTTH, ostali lahko le čakajo in upajo.

Torej Dwayne:
Ali so dolžni popraviti kar bodo "razfukali"? Ali je težava le v tem, ker boš moral gledati kanale na stenah? In to označuješ z besedo "razfuk"?
Kaj ti bodo zakasirali? Uporabljanje storitev preko FTTH? To se ti zdi nenormalno in krivično?

In še: Ali te kdo sili, da se odločiš za FTTH? Ali ti bodo, v primeru, da rečeš NE, tudi "razfukali" steno iz hodnika v stanovanje?

Prosim...razsvetli nas.

Zagovarjam pa FTTH in ne enega ali drugega ponudnika.

Če reče da nebo imel optike mu bodo priklop naredili na hodniku , oziroma pustili en kabel nezaseden.
V primeru da se pol odloči za optiko bodo pokasirali okoli 400€ kable si bo pa potegnil kakor ve in zna.

Lp

Dwayne

Pripravnik
22. avg 2007
357
0
16
Maribor
Citat:
Uporabnik BureKm pravi:

Torej Dwayne:

Prosim...razsvetli nas.

Če bi znal brati bi se očitno tudi sam lahko razsvetlil.

Seveda se sekiram, da bojo uničili stene. In ja tudi jaz sem lastnik bloka. Razsvetli se malo o pojmu etažne lastnine, pa ti bo bolj jasno. Uvajanje novih storitev ni problem, problem je cena, ki si jo pripravljen plačati za amaterizem s strani izvajalcev. Z razfukom označujem uničenje nekaterih sten s slabo ali celo nikakršno sanacijo. Tudi nadometni kanali sami po sebi niso problem, saj jih imam sam tudi v stanovanju. Problem pa so kanali, ki so posledica površnega dela, ki lahko konkretno kazijo estetiko hodnika. Najbrž še živiš v otroški/mladinski sobici pri starših in ti je malo mar za kakovost bivalnih prostorov, da le imaš internet najvišje hitrosti.

V nekatere bloke v naši bližini so optiko postavljali pred pol leta. Nekatere slike sem že prilepil na Alter v eni drugi temi, nekaterih nisem. Pri tašči so se recimo kar "zmotili" in iz vrha bloka prevrtali luknjo kar v stanovanje, ker so slabo računali kje so hodniki in kje stanovanja. In v končni fazi se mi zdi v tem primeru krivično kasirati nekaj zaradi česar je treba lastnino na tak način uničevati. Ti pa bodi suženj ostalih in njihovih storitev, če želiš, tudi za vsako ceno.

In da ne bi kdo spet pripomnil, da se "zmrdujem... da razčistimo, sem za nove storitve, a le dokler so kakovostno realizirane.

In še nekaj: za razliko od T2, ki so prišli zbirati podpise, Telekoma ni bilo od nikoder, dokler se niso pojavili v ibercukih s štemarcami. Niti obvestila na vratih "oprostite za hrup v naslednjih dneh, polagamo namreč optiko", seveda ni bilo. Ampak kaj to tebi mar. Da bo le interneta in iger.

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
Nisem proti temu, da jih "ne maram" v hiši (pri starših) ali v bloku. V bloku me sploh ne moti, sploh zato ker sem lahko na kablu (kar sem) ali pa na optiki, Da dobimo še T2 optiko (soglasja pobirali poleti, če jih je bilo dovolj ne vem) bomo pa že carji.
Nekoliko me moti to, da pri starših napelavajo optiko in je bilo ob podpisu soglasja(2-3 leta nazaj) navedeno, da bodo nekaj plačali kot odškodnino za služnostno pravico. In tega sedaj ni nič. Ne gre se mi toliko za tistih 50 evrov, bolj se mi gra za princip, saj so oni napisali v soglasje da bodo plačali. Štos je pa v tem, da potem tam kjer je kabel najbrž ne boš mogel nikdar več karkoli prcakat pod travo, ali pa boš mastno plačal za prestavitev kablov. Oni imajo zagotovo računico. So pa vsaj izvajalci kolikor toliko korektni in delajo po navodilih lastnika. (seveda enih "normalnih"). Kdaj pa bo foter videl 4 kDEM ki jih je pred 20 leti dal za telefon je pa ?

edit: Sicer pa mi je čudno to, da vsako podjetje napelava svoje "kable", katere bomo v končni fazi itak plačali naročniki storitev. Si predstavljate, da bi imeli v hiši tri dobavitelje vode, elektrike, plina, ogrevanja.... saj bi morali imeti nek precej velik vertikalni jašek namenjen samo instalacijam ali pa vse stene preštemane

Nazadnje urejeno: