Telefon za navigacijo - Lumia 530?

sad

Guru
24. avg 2007
21.167
9.801
113
Je ekran na Lumii 530 uporaben tudi na soncu? Kako je s Here navigacijo? Je vključena polna licenca ali samo regija? Posodobitve bodo brezplačne?

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.217
7.038
113
Ali pa 620, ima zelo spodoben ekran in tudi drive+, baterija edino šepa, ampak za navigacijo maš itak charger še zraven
smile-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.167
9.801
113
Ja, mišljeno je bilo za navigacijo. Torej odpade.
Kaj pa kakšna Android zadeva. Da ni telefon ravno 300 EUR in ima dober ekran, po možnosti še solidno baterijo. Tam nekje do 100 EUR, raje še manj. Uporabnik ni niti malo zahteven, tako da če bo telefon fural klice in SMS-e ter navigacijo (Igo) bo več kot dovolj. Vse ostalo ni potrebno.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.217
7.038
113
Kaj pa te moti pri rabljenih telefonih, oz zakaj gledaš samo novega? Če rabiš samo za navigacijo, potem tudi kaj pretirano očuvan ne rabi biti in lahko poceni dobiš kaj z manjšimi estetskimi napakami.

sad

Guru
24. avg 2007
21.167
9.801
113
Tudi rabljeni telefoni pridejo v poštev.
Pri njih me moti le ena stvar. Telefon ni zame, tako da če bo nov telefon crknil, bo pač šel na servis. Če bo pa rabljen, bom pa jaz poslušal najedanje
grin1.gif
.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.217
7.038
113
Aja, jasno potem
wink-1.gif

Opcija je tako kakšen rabljen ki je še v garanciji, 620 ali 920 lumia.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
navigacija here na androidu me ni prepričala... imaš v drugem podforumu temo o tem...
če je na nokiji identična in za starejšega uporabnika, ki ni ravno vešč in bolj počasen je jst ne bi priporočal.

za po sloveniji je google maps zakon.

mat

Fizikalc
31. avg 2007
1.036
21
38
Na WP je še Sygic, ki dela tudi če ga ne kupiš. Sicer brez glasovnega vodenja. Imajo pa Lumie oziroma Microsoft ene boljših gps-ov.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.324
2.425
113
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
navigacija here na androidu me ni prepričala... imaš v drugem podforumu temo o tem...
če je na nokiji identična in za starejšega uporabnika, ki ni ravno vešč in bolj počasen je jst ne bi priporočal.

Ravno za starejše je fajn Here navigacija, ker je enostavna, ni nekaj veliko opcij nastavljanja, dela pa v nulo, mape so na nivoju. GMaps pa je cel problem, da deluje vodenje, prenos map itd.. meni še zdaj ne dela. Glede na zastonjske opcije, je Here sigurno ena boljših, plačljive pa so nekaj drugega in ni za mešat zraven.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Ja, mišljeno je bilo za navigacijo. Torej odpade.
Kaj pa kakšna Android zadeva. Da ni telefon ravno 300 EUR in ima dober ekran, po možnosti še solidno baterijo. Tam nekje do 100 EUR, raje še manj. Uporabnik ni niti malo zahteven, tako da če bo telefon fural klice in SMS-e ter navigacijo (Igo) bo več kot dovolj. Vse ostalo ni potrebno.

Sam se vzel nekaj mesecev nazaj Alcatel Idol X samo za navigacijo. Ekran je super, 5", 1080x1920, cena mal čez 100 eur pri Telekomu. iGo laufa v nulo. Preveri, če se še dobi ...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik damirj pravi:
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:

Ravno za starejše je fajn Here navigacija, ker je enostavna, ni nekaj veliko opcij nastavljanja, dela pa v nulo, mape so na nivoju. GMaps pa je cel problem, da deluje vodenje, prenos map itd.. meni še zdaj ne dela. Glede na zastonjske opcije, je Here sigurno ena boljših, plačljive pa so nekaj drugega in ni za mešat zraven.

sorry, sam navigacija, ki ne zna izpisat imena izvoza, je zame v tujini ne uporabna. Ko imaš dvojne izvoze, pa ene par jih zlo na kupu, na navigaciji pa samo piše, na kateri cesti si ti, mi zelo slabo pomaga.
Je pa res enostavna (morda celo preveč).

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.217
7.038
113
S temi izvozi je hudič ja, še najbolj mi je pri tem prišla prav iGo navigacije, ki ti v momentu izvoza izriše "sliko" le-tega, potem pa se tako lažje orientiraš, ne vem več kako se reče tej funkciji...

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Citat:
Uporabnik damirj pravi:
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:

sorry, sam navigacija, ki ne zna izpisat imena izvoza, je zame v tujini ne uporabna. Ko imaš dvojne izvoze, pa ene par jih zlo na kupu, na navigaciji pa samo piše, na kateri cesti si ti, mi zelo slabo pomaga.
Je pa res enostavna (morda celo preveč).

Kolikor vem Here Drive izgovori imena ulic, kam naj se zavije, če je le jezik navigacije pravi (za SLO to ne velja). Probal pa še nisem.

sad

Guru
24. avg 2007
21.167
9.801
113

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Jaz sem se malo igral s 435 in 532. Za to ceno solidna, ni pričakovati čudežev, vseeno pa 532 vzami, za malenkostno razliko v ceni.
- hitreje odziven (quad vs. daul core)
- 5MP vs. 2MP
- glance display, kar pomeni da imaš osnovne informacije prikazane ob ''temnem zaslonu'', kot je Nokia imela na Symbian telefonih
Androide istega ranga definitivno šišne po desni glede delovanja.