Telefon - strošek s.p.-ja

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.194
3.570
113
Marlbor
Pred mano je še 14 mesecev vezave pri Simobilu. Do takrat ne bi sklepal nove pogodbe, sem pa na VEM našel nek obrazec, s katerim si lahko račun, ki se glasi na privat, daš v strošek s.p.-ja. Zanima me, kaj in kam s tem obrazcem? To računovodju dam, ali davčni, ali komu?

Mantara

Pripravnik
6. avg 2007
355
4
18
Mislim da lahko enostavno preneseš lastništvo na s.p. . Najboljše pokličeš na simobil brezplačno številko 080404040 24ur na dan pa vprašaš o prenosu.
Lahko pa tudi daš v stroške in mislim da ti gre 30%, če pa preneseš lastništvo ti gre 100%.
Najbolje da se pozanimaš pri računovodkinji če jo imaš, če ne pa bo že znal kdo tu gor ti svetovat bolj natančno.

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Proporcialna razdelitev stroškov je nekaj povsem običajnega pri s.p.-jih, predvsem obrtnikih in tistih, ki dejavnost opravljajo na naslovu bivališča.

Z enostavno izjavo v kateri je razvidna proporcionalnost (ni nujno, da je taka, kot si jo prilepil) lahko razdelite vse stroške a sicer po transparentni formuli... mi našim strankam predlagamo, da v ta namen pripravijo izjavo z eksplicitno pripravljenimi formulami delitve (to se pripravi enkrat) in je osnova za prvo izjavo, katero mesečno, skupaj z računi posredujete računovodji (v tej pa naj bodo razvidni tudi že stroški, da ne bo treba računovodji in morebitni inšpekciji vsega preračunavati).