telefon pri M@ za 200 evrov

pile81

Zelenc'
16. feb 2009
9
0
1
zgodba je takšna:
od Sodelavca sem kupil P1i v fazi servisiranja ker mu ni polnilo batarije.
Zdej je preteklo zakonskih 45 dni in ker telefona še niso popravli mi pripada novi v vrednosti 199€

Zdej mal gledam ponudbo in ne vem za kaj se bi odločil:

- SE p1i
- N5800 Xmusic
- N6220 Classic
- N79 (tuki bi mogu doplačat 50 €)

Pri katerem telefonu se dobi največ za ta denar ??? (prej sem uporablu N73 - tak da mi nekak najbolj diši Nokia)

Nazadnje urejeno:

schalko

Pripravnik
4. jan 2008
317
1
18
Velenje
SE P1i verjetno ne boš več nikjer dobil... Jaz bi brez nadaljnega izbral NKI5800. Sam se boš moral potrudit, da jo boš kje staknil...

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
45 dni? 45 delavnih dni? Brez vikendov in praznikov
wink-1.gif
?

Če že, vzemi N5800
cheer.gif

pile81

Zelenc'
16. feb 2009
9
0
1
45 dni (ne delovnih)

20. člen
(1) Proizvajalec mora zagotoviti, da pooblaščeni servisi razpolagajo z vsemi potrebnimi nadomestnimi deli za odpravo okvar in pomanjkljivosti, da takoj sprejmejo blago v popravilo in da napake odpravijo najkasneje v skupnem roku 45 dni od dneva, ko je dajalec garancije oziroma pooblaščeni servis prejel zahtevo za brezplačno odpravo okvare in pomanjkljivosti izdelka. Če proizvajalec tega v tem roku ne stori, mora potrošniku brezplačno nadomestiti tak izdelek z enakim novim in brezhibnim izdelkom.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Hmmm, samo, če se pa prazniki štejejo, pa nism zihr...

Pa še tole :

mora potrošniku brezplačno nadomestiti tak izdelek z enakim novim in brezhibnim izdelkom.
Zakaj pol mislš, da ti preprost nebodo dal Novga P1i
grin1.gif
?

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Če imaš zgoraj omenjeno na voljo, potem vsekakor Nokio 5800.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Sej tebi ne bo @m dal novega telefona ampak pooblaščeni serviser. Ker pa trenutno ni SE-ja v Sloveniji se boš moral pa vrjetno še malo načakati preden boš dobil novega. Velika vrjetnost je, da boš dobil nov SE P1i iz kake stare zaloge. Sam sem imel podoben problem z N70, katero so mi pri Telerayu zamenjali za poponoma novo.....

pile81

Zelenc'
16. feb 2009
9
0
1
tip na M@ servisu je reku da bo šlo to brez problema, da pač edino kar je moram počakat da se vrne SE nazaj iz servisa, ker če ga slučajno popravijo ga mora potem on zavrnat in vložit zahtevek za povrnitev kupnine, potem pa lahka mobitel za to kupnino dobropis in za ta dobropis si js pol vzamem telefon

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Hmmm, samo, če se pa prazniki štejejo, pa nism zihr...

Pa še tole :

mora potrošniku brezplačno nadomestiti tak izdelek z enakim novim in brezhibnim izdelkom.
Zakaj pol mislš, da ti preprost nebodo dal Novga P1i
grin1.gif
?

Prazniki so tudi dnevi. Če enakega uzdelka ni, mora nadomestiti s primerljivim ali boljšim.

Mene moti tisti del, kjer piše da 45 dni od dneva, ko serviser dobi izdelek. Če ga reklamiraš pri prodajalcu, je ta rok lahko zanimivo dolg, če prodajalec zavlačuje s predajo servisu. Edino, če se dan prevzema s strani prodajalca šteje za nulti dan.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
45 dni začne teči od dneva ko telefonček prispe na servis. Če boš ti recimo telefon v poslovalnico nesel šele v petek ob 18h, ga bo posrednik naprej predal vrjetno šele v ponedeljek, servis pa bo telefon prejel šele v sredo - v tem primeru se ti že tukaj zavleče za 5 dni, in še pot nazaj moraš prišteti.... Če ga pa oddaš direktno na servis, ti pa takoj začne teči...

pile81

Zelenc'
16. feb 2009
9
0
1
ja sodelavc je dal zanj 199 (oz cena je bla 249 pa je dbu 50 popusta) js pa sm ga kupu za 100 in nebi rad zdej zravn doplaču oz. čimmanj

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Kolk si dal ti zanga, unga na M@ to ne zanima. Velja samo račun. Tko da lahko komot rečš, da si dal za tel. pač 199€
wink-1.gif
.

Ql, še ena info. več
smile-1.gif
.

Je pa tud možnost, da te bo M@ poslal na AimHigh (distributer za SE v SLO), pa ti tam zamenjajo telefon...
Nekej malega je blo tud govora, da bo tudi servis v SLO za SE-je
cheer.gif
.

Ampak to je bolj po sistemu Rekla-kazala...
wink-1.gif

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
kolega je dal p1i na servis in rok mu je pricel tect od dneva, ko je aparat predal na mobitel! po 45 dneh so ga poklicali naj se zglasi pri njih, ker mu bodo vrnili denar oz. naj si izbere drug aparat. cez kak teden so mu na racun nakazali 250 eur. kapo dol mobitelu:)

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik dufus pravi:
kolega je dal p1i na servis in rok mu je pricel tect od dneva, ko je aparat predal na mobitel! po 45 dneh so ga poklicali naj se zglasi pri njih, ker mu bodo vrnili denar oz. naj si izbere drug aparat. cez kak teden so mu na racun nakazali 250 eur. kapo dol mobitelu:)

Očitno odvisno od "prodajalca".

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Evo, tkole je. Podjetje TopTime bo prevzel servis. Za 1x bodo telefone pošiljali na Madžarsko za popravilo, potem se bo pa popravilo odvijalo na sedežu podjetja.. Podjetje TopTime d.o.o. je v lasti (?) podjetja AimHigh d.o.o. .
TopTime bo začel s `servisem` s 1.4. (torej, jutri).

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
V bistvu se v začetku ne bo veliko spremenilo, ker se tudi sedaj mobilniki pošiljajo na servis v tujino (Italija in Madžarska). Bomo imeli pa vsaj nek vmesni člen, ki bo imel vrjetno več informacij, kakor ji pa sedaj imajo uslužbenci DHL-a ki samo prevzemajo telefončke.... Pustimo se presenetiti in upajmo, da se bo popravila tudi dobava novih mobilnikov
smile-1.gif