Telefon kot bluetooth

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Jaz pa iščem program, s katerim bi moj telefon uporabil kot bluetooth na računalniku. Sepravi, če bi imel telefon priključen na računalnik, bi lahko poslušal muziko prek mojih brezžičnih slušalk. Telefon je Nokia 5800

Ali obstaja kaj takega.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Kupit boš moral USB bluetooth za računalnik, tistega v telefonu ne boš mogel koristiti na tak način kot ti želiš.
Recimo nekaj izmed tega.

Potem pa še samo slušalke spariš z računalnikom in bi naj delalo
smile-1.gif

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Aha, hvala. Bom mogel nabavit. Me pa zanima kaka je razlika med njimi. Razen v ceni. Me pa zanimajo bolj ti, ta mali.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Saj če imaš stacionarni računalnik, potem te tudi taveliki BT vmesnik ne bo motil. Če pa imaš laptop pa prvo preveri, ali ga slučajno že nimaš vgrajenega (da ne boš zastonj kupoval).

Razlike pa so v:
- razredih (class): to ti pove domet. Slušalke so verjetno class 2, zato nima smisla kupovati class 1 ključka (ki so dražji)
- verzija: recimo 2.0 ali 2.1 (za 3.0 menda še ni ključkov)
- obstaja še tudi EDR (hitrejši prenos), ampak kolikor gledam na wikipediji, bi naj to imele kar vse 2.0 naprave

Poglej v specifikacije od slušalk, tam verjetno piše točno kaj rabiš. Ali pa napiši katere slušalke imaš, pa bomo probali nekako ugotoviti.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Potem pa bo dovolj da imaš verzijo 2.0+EDR. Kolko gledam bo že najcenejši USB dovolj dober, pa še majhen je: klik. Podpira tudi A2DP in AVRCP, tako da bi moralo delati (naj me kdo popravi če se motim).

Pri samih slušalkah še piše, da imajo tudi HSP in HFP, samo to menda nima veze z zvokom (sklepam po pomenih kratic).